ژئودرین روف گاردن چیست؟ چه مزایا و کاربردهایی دارد؟
روف گاردن روشی برای استفاده بهینه از بام ساختمان است. مهمترین اجزای روف گاردن گیاهان هستند. که کاشت آنها بر روی بام نیاز به دانش تخصصی دارد. پیادهسازی روف گاردن باید به صورت اصولی انجام شود تا بعد از گذشت زمان، سقف آسیب نبیند. مراحل اجرای لایه بندی روف گاردن شامل: لایه اصلی، لایه محافظ عایق، لایه زهکشی، لایه فیلتر خاک و لایه پوشش گیاهی است. در لایه زهکشی، ژئودرین روف گاردن مورد استفاده قرار میگیرد که اهمیت بسیار زیادی دارد. اما ژئودرین روف گاردن چیست؟ در این مقاله به مراحل اجرای روف گاردن و آشنایی با ژئودرین روف گاردن می پردازیم.
برای آشنایی بیشتر با روف گاردن می توانید مقاله “نکات پایه در ساخت روف گاردن” را مطالعه نمایید.
ژئودرین روف گاردن
لایههای زهکش روف گاردن برای سهولت حرکت آب اضافه به سمت فاضلاب، کاربرد دارند. به همین دلیل در انجام عمل زهکشی از ژئودرین کمک گرفته می شود. ژئودرین پنلی مشبک از جنس پی اتیلن سنگین (pp) است. که همراه با لایه های ژئوتکستایل برای جلوگیری از نفوذ شن و ماسه به منافذ آن به کار می رود. انواع شبکه بندی های ژئو درین می تواند از یک سمت و یا عر دو سمت باشد.
روی پنل ژئودرینها، برآمدگیهای دایره و یا مربع شکل وجود دارد. که این برآمدگیها فضای کافی برای خروج و حرکت آب زهکشی را فراهم می کنند. این لایهها به صورت رول و پنل هستند. و بر اساس برند و یا نوع پروژه از ضخامت های مختلف آنها استفاده می شوند. رایج ترین ابعاد پنل ها ۵۰*۵۰ و ۴۰*۴۰ سانتیمتر هستند. استفاده از یک لایه ژئوتکستایل برای بهتر انجام شدن عمل زهکشی، ضرورت دارد؛ در واقع این لایه به عنوان جداکننده و فیلتر مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای ژئودرین
اگر در فکر خرید ژئودرین روف گاردن هستید، بهتر است با مزایای مهم و اصلی آن آشنا شوید. از مزایای ژئودرین میتوان به: مقاومت در بازه دمایی وسیع، ضخامت کم، عمر طولانی، کاهش حجم عملیات خاکی در زه کشی، مقاومت فشاری بالا، ظرفیت هدایت آب بالا، صرفه اقتصادی، وزن کم، سرعت بالای نصب، حمل و نقل آسان، انعطاف پذیری اشاره کرد.
انواع ژئودرینها:
ژئودرینها، انواع مختلفی دارند. و هر یک از آنها در محل مخصوصی به کار گرفته می شود. نوع ژئودرینها بر اساس ضخامت، شکل سازه، میزان مقاومت فشاری و محل کاربری متفاوت است. به طور کلی می توان گفت انواع ژئودرین از نظر محل کاربرد به دو دسته کشاورزی و عمرانی تقسیم می شوند.
انواع ژئودرین مصرفی در کشاورزی و فضای سبز
این گروه از ژئودرین ها برای ایجاد سیستم زهکش در انواع بام سبز، روف گاردن، فلاورباکس های بزرگ، زهکشی زمین چمن مصنوعی و طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند. زهکش های مصرفی در کشاورزی به دو صورت پنل و رول وجود دارند. و ضخامت آنها با توجه به ارتفاع خاک روی آنها تعیین می شود. هر قدر حجم خاک روی ژئودرین بیشتر باشد، لایه مصرفی ضخامت بیشتری خواهد داشت.
انواع ژئودرین مصرفی در عملیات عمرانی راه و ساختمان
لایه های زهکشی در عملیات عمرانی و ساختمانی برای هدایت آب های زیر سطحی در تونل ها، دیوارهای سازه ای، فندانسین ساختمان، زیر جاده ها، خطوط راه آهن و باند فرودگاه استفاده می شوند. به دلیل سطح زیاد کاربری ژئودرین های عمرانی به صورت رول در ابهاد وسیع به کار می روند. و انتخاب نوع آنها بر اساس استاندارهای فنی و مهندسی است.
مراحل اجرای روف گاردن
با توجه به این که روف گاردن در بام اجرا می شود. باید از عایق بندی آن اطمینان حاصل کنید. در غیر این صورت سقف منزل شما آسیب خواهید دید. مراحل لایه بندی روف گاردن در ادامه شرح داده شده است.
برای آشنایی بیشتر با ایزولاسیون روف گاردن می توانید مقاله “لایه های روف گاردن” را مطالعه نمایید.
لایه عایق ضد آب و ضد ریشه
نشتی آب مشکلی نگران کننده است که خطرات زیادی را به دنبال خواهد داشت. اجرای لایه اصلی عایق برای جلوگیری از نشتی از آب، بسیار ضروری است. از جمله متریالی که برای عایق بندی استفاده می شود قیر و گونی و ایزوگام است. اما این نوع عایق بندی مناسب روف گاردن نخواهد بود. برای عایق بندی محل کاشت روف گاردن باید از انواع ورق ژئوممبران با ویژگی ضد ریشه مانند Polyfin 3020 ، Polyfin 3015 و Delta استفاده کرد.
لایه محافظ عایق
بعد از لایه اصلی، نوبت به لایه محافظ عایق میرسد. وظیفه این لایه، مقاوم سازی و محافظت لایه اصلی در برابر آسیب های فیزیکی و رطوبت مستقیم است. هدایت آب باران و آبهای اضافی موقع آبیاری روف گاردن نیز بر عهده این لایه است. علاوه بر آن لايه محافظ عایق، باید مقداری از آبهای اضافی را نگه دارد تا خاک خشک نشود و رطوبت روف گاردن حفظ گردد. این لایهها نسبت به اثر پانچ شدگی، پوسیدگی، اسیدهای طبیعی خاک و … مقاوم هستند. برای لایه محافط می توان از لایه محافظ P300 و لایه محافظ P500 استفاده کرد.
لایه زهکشی
یکی دیگر از لایههای بسیار مهم در اجرای روف گاردن، لایه زهکشی است. که وظیقه آن، خروج و هدایت آبهای اضافی جمع شده است. به این لایه ی زهکش، ژئودرین، زهکش سه بعدی یا حتی زهکش شانه تخم مرغی گفته می شود. این لایه به صورت رول یا پنل وجود دارد. و انواع پنلی آن در موقع نصب روی هم به صورت پازل، چفت می شوند.
لایه فیلتر خاک
بر روی ژئودرین لایه فیلتر خاک قرار می گیرد. این لایه به عنوان یک جداساز لایه زهکشی است. که وظیفه آن پیشگیری از رسوب مواد ریز خاک است. تا مانعی در عملکرد زهکش رخ ندهد. این لایهها نیز نسبت به اثر پانچ شدگی، پوسیدگی، اسیدهای طبیعی خاک و … مقاوم هستند.
لایه خاک و پوشش گیاهی
بر روی تمام این لایه بندی ها خاک مخصوص روف گاردن و گیاهان قرار می گیرند. لایه پوشش گیاهی، همان لایهای است که شما در روف گاردن خود مشاهده خواهید کرد. خاک انتخابی برای این لایه، باید مناسب با نوع گیاهان کاشته شده باشد. هر چقدر نفوذپذیری خاک بیشتر باشد، گیاهان بهتر رشد خواهند کرد. در حالت کلی، بهتر است خاک بارور و اسیدی را انتخاب کنید. به عنوان نکته آخر، باید به ضخامت خاک اهمیت دهید که برای هر گیاه، متفاوت خواهد بود؛ برخی از گیاهان به خاک با ضخامت کم و برخی دیگر به خاک با ضخامت بالا نیاز دارند.
در این مقاله با ژئودرین روف گاردن آشنا شدیم و مزایای آن را نیز بررسی کردیم. ضمن آنکه مراحل اجرای لایه بندی روف گاردن را نیز شرح دادیم. نظر شما در مورد ژئودرین روف گاردن چیست؟ ممنون که با این مقاله از اسپینگر همراه ما بودید.
برخی پروژه های اجرا شده
آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار: مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع
آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع
روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال
آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع
من در زمینه اجرای روف گاردن با شرکت دیگه ای کار کرده بودم ولی اصلا به کیفیت کار شما نبود تیم شما عالیه
با سلام و سپاس از حسن توجه شما.