تفاوت ترموود با چوب پلاست

پلاستیک، انواع فلز، شیشه و دیگر متریال‌ها؛ همه و همه متریال‌های مصنوعی‌ای هستند که امروزه نقش بزرگی در زندگی ما دارند. از کاغذ دیواری‌های پلاستیکی تا پله‌های فلزی، از نماهای بتنی تا دکورهای رومیزی شیشه‌ای؛ زندگی ما با این اشیأ زیبا اما مصنوعی احاطه شده اند. در این شرایط نیاز به چوب و مواد طبیعی برای ما بیش از پیش شده، تا حس زندگی و طبیعت را به محیط ما بازگرداند. چوب و فرآورده های آن مانند ترموود و وودپلاست از مهمترین مواد با منشا طبیعی در طراحی فضای سبز هستند. اسپینگر ( espinger ) در این متن به معرفی و بررسی تفاوت ترموود با چوب پلاست پرداخته است. با ما همراه باشید. طراحی فضای سبز (اسیپنگر)

چرا ترموود و چوب پلاست؟

در بسیاری مواقع استفاده از متریال‌های مختلف با طرح چوب می تواند برای طراحی کافی باشد. اما در بعضی پروژه ها نیاز به استفاده از چوب واقعی و حس آن در محیط داریم. اما آیا استفاده از چوب انتخابی منطقی است؟! استفاده و نگهداری از چوب به عنوان یک متریال پایه در ساخت و سازو دکوراسیون سختی‌های زیادی به همراه دارد. تا حدی که به نظر می رسد انتخاب‌هایی بهتر از چوب نیز وجود دارد؛ و استفاده از چوب، به هیچ عنوان ارزش این سختی‌ها و مشکلات را نخواهد داشت. اما آیا اگر چوبی داشته باشیم که از تمامی این مشکلات فارغ باشد، باز هم ترجیح می‌دهید از آن استفاده نکنید؟

متریال‌های مختلفی وجود دارند که از چوب تشکیل شده‌اند؛ متریال‌هایی که از ترکیب چوب با دیگر متریال‌ها و یا تنها چوب اما با نحوه تولیدی متفاوت عرضه می‌شوند. ترموود و چوب های پلاست از جمله بهترین این موارد هستند. اگر عاشق چوب هستید و نیاز دارید کمی از دنیای مصنوعی فاصله بگیرید. در عین حال  نگهداری از چوب در دیزاین‌های مختلف کار دشواری برای شما است؛ بهترین انتخاب می‌تواند استفاده از چوب‌هایی همچون ترموود و چوب پلاست باشد. در این نوشتار قصد داریم تا تفاوت ترموود و چوب پلاست و مزایا و معایب آن ها را بیان کنیم.

چرا از چوب طبیعی در روف گاردن استفاده نمی شود؟

انواع چوب

یکی از دلایلی که نمی توان از چوب در دکوراسیون و دیزاین استفاده کرد، آسیب قارچ‌ها و حشراتی همچون موریانه به آن است. راه های زیادی برای جلوگیری از هجوم قارچ‌ها و یا موریانه‌ها به چوب وجود دارد. اما هیچکدام قطعی نیستند؛ و هیچ راهی برای جلوگیری قطعی و دائمی آن‌ها وجود ندارد. همچنین آب و رطوبت می‌تواند چوب‌ها را از بین ببرد؛ و به شکل زشت و کثیفی درآورد. یکی دیگر از دلایلی که چوب طبیعی نمی‌تواند گزینه خوبی برای استفاده باشد، آتش سوزی است! اگر طی اتفاقی در مکان ساخته شده با چوب طبیعی حریق ایجاد شود، چوب‌ها خیلی زود می‌سوزند. و به گسترش حریق کمک می‌کند. با این تفاسیر، تنها راه ممکن برای استفاده از چوب در دکوراسیون منزل، باغ‌ها، روف‌ گاردن‌ها و دیگر مکان‌ها، استفاده از چوب‌های نیمه مصنوعی همچون ترموود و چوب پلاست است؛ که می‌توانند کاملاً بی‌خطر و زیبا باشند.

ترموود چیست؟

ترموود یا چوب ترمو(معادل فارسی ترموود) نوعی چوب است، که بدون استفاده از متریال‌های مصنوعی و تنها با حرارت دیدن ساخته می‌شود. چوب‌ها در مدت زمان مختلف، و در دما‌های مختلف تحت تاثیر گرما قرار می‌گیرند؛ تا نتیجه‌ای که به آن ترموود می‌گوییم تولید شود. ترموودها در مدل‌های متنوعی عرضه می‌شوند، زیرا چوب‌های مختلفی در ساخت آن‌ها به کار رفته است؛ و نحوه تحت گرما قرار گرفتن و دیگر موارد تولید آن‌ها نیز متفاوت است.

ترموود

انواع ترموود کاربردهای متنوعی دارند؛ اغلب از ترموود در دکوراسیون‌های داخلی، استخر و سونا، روف گاردن، پله، نرده، آلاچیق، درب، پنجره و موارد مشابه استفاده می‌شود. همین طیف وسیع استفاده‌های ترموود، یکی از بارزترین ویژگی‌های آن است. و با توجه به ظاهر زیبایی که دارد، می‌تواند در هر مکانی که فکرش را می کنید استفاده شود؛ و به این ترتیب امکان لمس چوب واقعی را برای شما به ارمغان می آورد.

اگر به چوب‌های گرما دیده و زیبای ترموود علاقه دارید. و فکر می‌کنید که از حضور آن‌ها در محیط زندگی، کار و یا تفریح خود لذت خواهید برد، می‌توانید در موارد بسیار زیادی از ترموود استفاده کنید. در غیر این صورت، شاید انواع چوب پلاست برای شما گزینه ی بهتری باشند. پس در ادامه نوشتار تفاوت ترموود با چوب پلاست همراه ما باشید تا با چوب پلاست نیز آشنا شوید.

برای آشنایی بیشتر با کاربرد ترموود و وودپلاست می توانید مقالهانواع سازه سقف روف گاردنرا مطالعه نمایید.

چوب پلاست چیست؟

چوب پلاست نوعی چوب نیمه مصنوعی است؛ که کاربرد های متفاوتی برای استفاده در محیط‌ و دکوراسیون‌های مختلف دارد. همانطور که از نام چوب پلاست پیداست، چوب پلاست ها از ترکیب چوب با پلاستیک تشکیل شده‌اند. چوب پلاست معمولاً ترکیبی نصف/نصف از خرده چوب‌ها و متریال‌های ترموپلاستیکی مختلف هستند. متریال‌های ترموپلاستیکی در دمای بالا ذوب می‌شوند؛ و بعد با خرده چوب‌ها ترکیب می‌ گردند تا چوب پلاست تولید شود. در نهایت متریال نهایی از جمله رنگ به آن اضافه می‌شود. که بنا به استفاده کاملاً متفاوت و منحصر به فرد است.

تفاوت ترموود با چوب پلاست

چوب‌ پلاست ها از مقاوت خوبی برخوردارند. و می‌توانند همانند هرگونه چوب دیگری، با ساده‌ترین ابزار های چوب‌بری و نجاری روی آن‌ها کار کرد و محصولات متفاوت ساخت. همچنین چوب‌های پلاست از ظاهر شیک، فانتزی و مدرنی برخوردارند؛ که بنا به سلیقه شما می‌توانند محیطی خاص را برایتان ایجاد کنند.

اگر به محیط‌های فانتزی علاقه بیشتری دارید. و نمای چوب‌های نیمه پلاستیکی همان حس چوب‌های طبیعی را برای شما ایجاد می‌کنند، چوب پلاست می‌تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. در ادامه نوشتار تفاوت ترموود با چوب پلاست، قصد داریم مزایا و معایب هر دوی آن‌ها را بررسی کنیم، تا بتوانیم تصمیم بهتری برای انتخاب متریال مناسب بکنیم.

مزایا و معایب ترموود

ترموودها به دلیل گرما دیدن در مراحل تولید، دارای ویژگی‌های خاص و منحصر به فردی می‌شوند. که می‌تواند باعث ایجاد حس رضایت برای استفاده کنندگانش شود. چوب ترمو یا ترموود، مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد. و همچنین خاصیت اشتعال زایی آن نسبت به سایر چوب ها پایین تر است. این چوب‌ها در حمله قارچ‌ها و انوع حشرات از جمله موریانه‌ها مقاوم هستند. و نیازی به نگرانی برای حمله حشرات ندارید.

صفر تا صد ساخت روف گاردن
مطالعه این مقاله

ترموودها عایق صدا هستند؛ وزن خیلی پایینی دارند. نصب آن‌ها زمان کمتری می‌برد. و شما می‌توانید در کمترین زمانی که فکرش را می‌کنید، آن‌ها را نصب کنید. همچنین در حوادثی همچون زلزله یا طوفان، از مقاومت بالایی برخوردار هستند.

تفاوت ترموود با چوب پلاست

ترموودها چوب‌های بسیار خوب و پر کاربردی هستند. و به سختی می‌شود عیبی از آن‌ها یافت؛ اما در انواع کم کیفیت آن ممکن است تاب خوردگی در اثر استفاده و تغییر دما ایجاد شود. ضمن آنکه نسبت به آسیب های فیزیکی و خراش مقاومت کمتری از چوب پلاست دارند. و تغییر رنگ آنها به خاطر آفتاب بیشتر از دیگر فرآورده های چوبی است. اگرچه در محصولات جدید از پوشش های مقاوم آنتی یو وی استفاده می شود. اما شاید بتوان گفت بزرگترین عیب ترموود، هزینه بالای آن‌ نسبت به دیگر چوب‌ها است. در غیر این صورت بی‌شک یکی از بهترین انتخاب‌های ممکن برای شما خواهند بود.

مزایا:

  • مقاومت به رطوبت
  • مقاومت به قارچ، موریانه و سایر حشرات
  • مقاومت در برابر اشتعال
  • وزن کم
  • کیفیت بالای طرح و رنگ
  • ساخته شده از چوب طبیعی

معایب:

  • خراش و آسیب پذیری بیشتر در اثرپاخوری و عوامل اقلیمی
  • تغییر فرم و تاب خوردن در محصولات کم کیفیت
  • تغییر رنگ در برابر آفتاب
  • هزینه بالا

مزایا و معایب چوب پلاست

چوب پلاست ها نیز همانند ترموودها دارای ویژگی‌های خوب زیادی هستند. ترکیب چوب با متریال‌های مختلف ترموپلاستیکی، باعث ایجاد نتیجه‌ای خاص و جدید می‌شود که کاربردهای فراوانی دارد. انواع چوب پلاست، دقیقاً مانند ترموود در برابر حشراتی مانند موریانه و یا قارچ زدگی مقاوم هستند. ئر نتیجه انتخاب خوبی برای فضای باز محسوب می شوند. همچنین چوب پلاست به نسبت ترموود از نفوذ آب کمتری نیز برخوردار است و در نتیجه سالم‌تر خواهد ماند.

چوب پلاست مقاومت بالایی در برابرآسیب های فیزیکی و آفتاب دارند. و عایق صوتی قدرتمندی هستند. ضمن آنکه نسبت به ترموود، هزینه بسیار کمتری دارند. اگر فکر می‌کنید که نمی‌توانید از پس هزینه‌های ترموود بربیایید، احتمالا چوب های پلاست به شما کمک بزرگی خواهد کرد.

تفاوت ترموود با چوب پلاست

می‌توان بزرگترین ایراد چوب‌های پلاست را در جنس آن‌ها پیدا کرد. چوب های پلاست از ترکیب با پلاستیک ساخته شده‌اند. به همین دلیل وزن بسیار سنگین تری از ترموود دارند. و در روف گاردن باید با دقت و محاسبه وزن استفاده شوند. ضمن آنکه حس واقعی و زیبای چوب طبیعی را ایجاد نمی کنند.

مزایا:

  • مقاومت به رطوبت
  • مقاومت به قارچ، موریانه و سایر حشرات
  • مقاومت در برابر اشتعال
  • مقاومت به کلیه آسیب های فیزیکی، دمایی و اشعه آفتاب
  • کیفیت و تنوع بالای طرح و رنگ
  • قیمت مناسب

معایب:

  • وزن بسیار زیاد
  • حس مصنوعی و غیر طبیعی
  • بر پایه پلاستیک

تفاوت ترموود و چوب پلاست چیست؟

در مقایسه ترموود با چوب پلاست، می‌توان شباهت‌ها و تفاوت‌های مشخصی را ذکر کرد. که انتخاب را برای شما آسان‌تر می کند.

ترموود و چوب پلاست، هر دو ویژگی‌های مثبت زیاد مشابهی دارند؛ هردوی آن‌ها نسبت به قارچ‌ها و حشرات موزی بسیار مقاوم هستند، و تقریباً مشکلی از این بابت ندارند. در برخورد با آب و رطوبت، ترموود ها به خوبی عمل می‌کنند؛ اما چوب‌ پلاست عملکرد خیلی بهتر و قوی‌تری دارد و در برابر آب، غیر قابل نفوذ هستند. به همین دلیل در محیط های مرطوب گزینه ی بهتری خواهند بود. در مقابله با آتش نیز به همین ترتیب، ترموود ها تقریبا مقاومت خوبی در برابر حریق دارند؛ اما چوب پلاست ها عملکرد بسیار بهتری را ارائه می‌دهند؛ در واقع انواع چوب پلاست به دلیل وجود پلاستیک زیاد، در برخورد مستقیم با آتش خواهند سوخت؛ اما به سادگی دچار حریق نمی‌شوند و امنیت بالاتری را فراهم می کنند.

تفاوت ترموود با چوب پلاست

اما می توان گفت اصلی ترین تفاوت ترموود با چوب پلاست، در وزن، جنس و قیمت آن‌ها است. همانطور که در بالا گفتیم، جنس ترموود کاملاً از چوب است؛ اماً جنس چوب پلاست ترکیبی از خرده چوب و پلاستیک است. به همین دلیل وزن ترموود به شکل مشخص کمتر از چوب پلاست بوده و برای استفاده در روف گاردن مناسب تر است. علاوه بر آن حس واقعی چوب به راحتی با چوب پلاست ایجاد نمی شود. در حالیکه ترموود ها کاملا یک چوب واقعی هستند. و حس خوشایندی را هنگام لمس برای شما ایجاد می‌کنند. در خصوص هزینه نیز چوب پلاست ها یک امتیاز مثبت دارند؛ و شما می‌توانید آن‌ها را با هزینه بسیار کمتری نسبت به ترموود ها تهیه کنید. با این وجود قیمت محصول با توجه به چوب پایه، کیفیت و برند متفاوت خواهد بود.

برای آشنایی بیشتر با کاربرد ترموود و وودپلاست می توانید مقالهمعرفی انواع فلاورباکسرا مطالعه نمایید.

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟