مزایا و معایب چمن مصنوعی

برای طراحی و ساخت روف گاردن می‌توانید از چمن‌های طبیعی و مصنوعی بهره بگیرید؛ و فضایی سرسبز و دلنشین داشته باشید. اما اگر می‌خواهید فضای سبزتان طول عمر بیشتری داشته باشد، چمن‌های مصنوعی انتخاب بهتری هستند. برای آشنایی با مزایا و معایب چمن مصنوعی در ادامه مقاله ما را همراهی کنید.

طراحی و اجرای روف گاردن (اسپینگر)

چمن‌های مصنوعی با استفاده از الیاف پلاستیکی ساخته می‌شوند و انواع مختلفی دارند. هر یک از انواع مختلف چمن مصنوعی نیز دارای ویژگی‌های مشخصی است. که بر همین اساس کاربردهای مختلفی خواهد داشت. علاوه بر آن چمن‌های مصنوعی از نظر ظاهری شباهت زیادی به چمن‌های طبیعی دارند؛ و می‌توانید از آن‌ها در قسمت‌های مختلف روف گاردن استفاده کنید.

دقت داشته باشید اجرای چمن مصنوعی در روف گاردن، کاری تخصصی است. و نباید آن را به دست افراد تازه کار و بی‌تجربه بسپارید زیرا ممکن است خسارت‌های زیادی به وجود بیاید. در هر صورت اگر می‌خواهید اطلاعات کامل‌تری در این زمینه به دست آورید و با مزایا و معایب چمن‌های مصنوعی نیز بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله همراه ما بمانید.

برای آشنایی بیشتر با دیوارهای سبز مصنوعی می توانید مقالهآشنایی با دیوارپوش سبزرا مطالعه نمایید.

مزایای چمن مصنوعی در روف گاردن چیست؟

همان طور که گفته شد چمن های مصنوعی نیز مانند سایر محصولات دارای مزایا و معایبی هستند. آشنایی با مزایا و معایب چمن مصنوعی در روف گاردن می‌تواند برای انتخاب درست به ما کمک کند. و فضایی جذاب‌، کاربردی و با طول عمر بالا بوجود بیاورد. در ادامه به معرفی مزایای چمن مصنوعی می پردازیم.

برای آشنایی بیشتر با روف گاردن می توانید مقالهمزایا و معایب روف گاردنرا مطالعه نمایید.

طراحی فضای سبز (اسیپنگر)

عایق صوتی و حرارتی ساختمان

چمن مصنوعی مانند یک عایق حرارتی در پشت بام عمل می‌کند. و مانع تبادل حرارتی بین فضای داخل ساختمان و بیرون می شود. در نتیجه به کاهش مصرف انرژی در ساختمان کمک خواهد کرد. علاوه بر آن چمن مصنوعی به عنوان عایق صوتی و ضربه گیر نیز کاربرد دارد. و مانع از بازتاب صدا در محیط و انتقال ضربه های موضعی به طبقات پایین می شود.

کاهش اثرات اقلیمی و افزایش طول عمر سازه

یکی دیگر از مزایای چمن مصنوعی در روف گاردن، افزایش طول عمر سقف ساختمان است. با مرور زمان نور شدید خورشید، گرما و سرمای بیش از حد، باران و برف باعث بروز مشکلاتی در بام ساختمان می‌شود. استفاده از چمن مصنوعی علاوه‌بر زیباتر کردن فضا، می‌تواند نقش موثری در حفاظت از بام داشته باشد؛ و سرعت فرسایش و تخریب بام را کاهش دهد.

هزینه مقرون به صرفه

قیمت خرید، نصب و نگهداری از چمن مصنوعی در مقایسه با چمن طبیعی مقرون به صرفه خواهد بود. برای استفاده کردن از چمن‌های مصنوعی در روف گاردن نیازی به هزینه‌های بالا ندارید. و می‌توانید با هزینه ای محدود روف گاردن خود را سبز کنید. چمن مصنوعی علاوه بر زیبایی محیط، باعث بالا رفتن ارزش افزوده ساختمان نیز می‌شود. به‌طور کلی، هرچقدر که در اجرای روف گاردن، از عناصر و المان‌های مقاوم‌تر و به‌روزتری استفاده شده باشد؛ قیمت ملک نیز به همان نسبت افزایش می‌یابد.

زیبایی و کاربری مناسب

چمن‌های مصنوعی در مقایسه با چمن‌های طبیعی به نگهداری و مراقبت کمتری احتیاج دارند؛ و نیازی به آبیاری و هرس منظم ندارند. این نوع چمن همیشه ظاهری سبز و زیبا دارد؛ دچار تغییر رنگ نمی‌شود. ضمن آنکه در قسمت‌های سایه دار روف گاردن نیز می تواند به کار رود. این نوع چمن بهترین انتخاب برای افرادی است که به چمن‌های طبیعی آلرژی دارند. زیرا چمن‌های مصنوعی از مواد ضد حساسیت ساخته می‌شوند. چمن‌های مصنوعی حدود ۱۵ سال سالم باقی می مانند، و این امر تا حدودی به طریقه نگهداری شما بستگی دارد. به همین خاطر در نگهداری از آن کوتاهی نکنید.

مزایا و معایب چمن مصنوعی

نگهداری آسان

از دیگر مزایای چمن مصنوعی در روف گاردن می‌توان به نگهداری آسان آن اشاره کرد. افرادی که از چمن‌های مصنوعی در روف گاردن استفاده می‌کنند، دیگر نیازی به سم‌پاشی و استفاده از آفت‌کش‌ها ندارند. این نوع چمن‌ها مورد حمله آفات قرار نمی‌گیرند. همچنین نیازی به عملیات نگهداری و استفاده از تجهیزات باغبانی مانند ماشین چمن‌زنی، دستگاه استریمر، چنگک، قیچی، دستگاه هوادهی، آب‌پاش، بیل و شلنگ نیست.  در واقع برای نظافت چمن مصنوعی تنها به یک شلنگ برای شستشو و برس احتیاج دارید.

معایب چمن مصنوعی در روف گاردن چیست؟

در توضیح مزایا و معایب چمن مصنوعی، باید به معرفی معایب آن نیز پرداخت. معایب چمن مصنوعی بیشتر مربوط به کیفیت و بعضی از ویژگی های کاربری چمن مصنوعی در روف گاردن است. با این وجود فرآیند نصب و کاربرد درست تا حدی می تواند خصوصیات بد کیفی چمن را جبران کند.

چمن مصنوعی روف گاردن

ضرورت اجرای تخصصی

نصب اولیه چمن‌های مصنوعی سخت است. و باید با آگاهی و تجربه کافی انجام شود. شکل برش زدن، تثبیت چمن بر روی زمین و اجرای اورلپ ها اهیمت زیادی در ظاهر کار دارد. علاوه بر آن باید شیب بندی و زیرسازی چمن مصنوعی به صورت تخصصی انجام شود. زیرا ممکن است زهکشی مناسب فراهم نشده و مشکلاتی مانند راکد شدن آب به وجود بیاید.

آلودگی محیط زیست

یکی دیگر از معایب استفاده از چمن‌های مصنوعی، مضر بودن آن برای محیط زیست است. برای تولید چمن مصنوعی از مواد بازیافتی استفاده می شود. و با وجود اثر بازیافتی آن، چمن مصنوعی از نوع پلاستیک های تجزیه ناپذیر است. و باعث آلودگی در محیط زیست می شود. علاوه بر آن چمن‌های مصنوعی سریع داغ می‌شوند و گاهی اوقات گرمای زیادی ایجاد می کنند. در انتها باید توجه کرد که چمن مصنوعی تنها اثر زیبایی شناسی و فیزیکی دارد. و هیچ یک از اثرات مفید زیست محیطی مانند افزایش رطوبت، جذب گرمای شهری و ایجاد زیستگاه طبیعی جدید را نخواهد داشت.

نیاز به نگهداری سالانه

یکی دیگر از معایب چمن مصنوعی نیاز به نگهداری دوره ای و یا سالانه است. هر چند سال یک‌بار باید مواد زیرسازی و پرکننده چمن مصنوعی تعویض شود. که نیاز به صرف زمان و هزینه خواهد داشت. دقت داشته باشید که چمن‌های مصنوعی استفاده شده در روف گاردن دچار آسیب نشوند؛ زیرا در صورت نیاز به تعمیر، ممکن است مجبور به پرداخت هزینه‌ ی زیادی برای تهیه چمن هماهنگ و یا تعویض کل چمن بپردازید.

عدم کنترل رواناب ها

یکی دیگر از معایب استفاده از چمن مصنوعی روف گاردن جمع شدن آب در سطح آن است. زیرا چمن‌های مصنوعی قابلیت جذب آب را ندارد. در نتیجه بعد از آبیاری، آب در سطح چمن باقی خواهد ماند. و این مشکل در چمن های بی کیفیت و نامرغوب بیشتر خواهد بود.

لایه زهکش روف گاردن
مطالعه این مقاله

ضرورت استفاده از چمن با کیفیت

چمن‌های مصنوعی دارای کیفیت خوب و بد هستند. و مسلما برای داشتن چمن مصنوعی خوب باید هزینه بیشتری را بپردازید. چمن‌های مصنوعی که به صورت باکیفیت و مرغوب تولید می‌شوند، معایب کم و کارایی‌مناسبی دارند. اما چمن های بی کیفیت معمولا مشکلات زیادی مانند خوابیدن چمن، حساسیت به نور خورشید و یا جذب دوده و مواد آلاینده خواهند داشت. بنابراین سعی کنید هنگام خرید چمن مصنوعی، بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنید. و در مورد مزایا و معایب چمن مصنوعی خریداری شده اطلاعات کافی داشته باشید.

انواع مدل‌های چمن مصنوعی روف گاردن

طراحی و اجرای روف گاردن (اسیپنگر)

  • مدل یک‌پارچه

در طراحی یک‌پارچه، بستر روف گاردن به شکل یک‌دست با استفاده از چمن مصنوعی پوشیده می‌شود. البته در برخی مواقع ممکن است برای زیباتر شدن محیط، موزائیک‌هایی با اندازه مختلف در بستر به کار برده شود.

  • مدل نواری

از چمن‌های مصنوعی در روف گاردن می‌توانید به صورت نواری نیز استفاده کنید. در این نوع طراحی چمن‌های مصنوعی را به صورت نوارهای باریک برش می‌دهند. و از آن‌ها در حاشیه روف گاردن و قسمت‌های باریک استفاده می کنند. این نوع طراحی را در لبه پشت بام نیز می توانید استفاده کنید.

  • مدل بین سنگی

در بعضی از روف گاردن‌ها سطح بام را با استفاده از واش بتن یا موزائیک می‌پوشانند. و درز بین کفپوش ها را با چمن مصنوعی پر می کنند. این شکل طراحی از اجرای چمن مصنوعی طرفداران زیادی دارد و در حال حاضر اکثر افراد برای بخشی از روف گاردن آن را استفاده می کنند.

ویژگی‌های چمن مصنوعی مناسب روف گاردن چیست؟

پس از آشنایی با مزایا و معایب چمن مصنوعی روف گاردن، باید سراغ بهترین گزینه‌ها بروید. و بستر بام خود را با استفاده از یک چمن مناسب بپوشانید. در ادامه بعضی از ویژگی های مهم در انتخاب چمن مصنوعی روف گاردن معرفی شده است.

مزایا و معایب چمن مصنوعی

ارتفاع و تراکم مناسب برای روف گاردن

بهترین چمن مصنوعی برای استفاده در بام سبز، چمنی است که تراکم بافت و کیفیت بالایی داشته باشد. زیرا روزانه افراد زیادی در فضای روف گاردن تردد می‌کنند. و اگر چمن مصنوعی به سرعت فشرده شود، زیبایی و بافت خود را از دست می دهد. چمن مصنوعی مناسب باید الیافی بین ۲۰ الی ۳۵ میلی‌متر داشته باشد. زیرا الیاف بلندتر و کوتاه‌تر از این میزان، جلوه مناسبی برای روف گاردن ندارند.

چمن‌های مصنوعی که دارای عدد دیتکس بالاتری هستند، کارایی بهتری دارند. عدد دیتکس بالاتر به این معناست که چمن مصنوعی از پاخوری قوی‌تر و ضخامت بیشتری برخوردار است. چمن مصنوعی روف گاردن بهتر است به گونه‌ای باشد که الیاف به کار رفته در آن پس از فشردگی، بازگشت پذیری مناسب‌تری داشته باشند، و شکل اولیه خود را از دست ندهند. الیاف به کار رفته در چمن‌های مصنوعی باکیفیت، در مدت زمان کوتاه دچار آسیب نمی‌شوند و دوام بسیار بالایی دارند.

پیوستگی بافت و انعطاف پذیری

یک چمن مصنوعی مناسب برای روف گاردن، دارای پایه محصولات باکیفیت است، و فیبر آن نیز به صورت غیر جاذب است. از دیگر ویژگی‌های یک چمن مصنوعی عالی می‌توان به مقاوم بودن آن در برابر سوراخ شدن اشاره کرد. چمن‌ های مصنوعی‌ با انعطاف پذیری بالا، گزینه‌هایی بی‌نظیر هستند. زیرا به سادگی آسیب نمی‌بینند و به راحتی در محل مورد نظر نصب می‌شوند.

مقاوم در برابر اشعه UV

با توجه به این که چمن مصنوعی در روف گاردن برای مدت طولانی در مقابل نور خورشید قرار دارد. باید از محصولات مقاوم به اشعه UV استفاده کنید. در غیر این صورت چمن‌ مصنوعی به سرعت رنگ اولیه خود را از دست می دهد.

مقاوم به آتش سوزی

برخی از چمن‌های مصنوعی باکیفیت به صورت غیر قابل اشتعال هستند؛ و در آتش سوزی دچار آسیب نمی‌شوند. از آنجا که چمن مصنوعی محصولی پلاستیکی و دارای قابلیت اشتعال بالاست، می تواند برای امنیت روف گاردن ساختمان ها مناسب نباشد. به همین علت سعی کنید سراغ چمن‌های مصنوعی بروید که مقاوم به آتش سوزی هستند.

چمن مصنوعی روف گاردن

سخن پایانی

مسلما تا این قسمت از مطلب به خوبی با مزایا و معایب چمن مصنوعی در روف گاردن آشنا شده اید. در واقع چمن‌های مصنوعی نسبت به چمن‌های طبیعی روف گاردن، اثرات زیست محیطی کمتر، اما دوام و زیبایی بیشتری دارد. بنابراین در صورت محدودیت منابع و یا شرایط خاص در روف گاردن، می توانید زیبایی چمن طبیعی را با استفاده از چمن مصنوعی ایجاد کنید. با وجود اینکه هیچ وقت استفاده از محصولا مصنوعی به جای انواع طبیعی توصیه نمی شود؛ اما چمن مصنوعی می تواند راه حلی کاربردی در شهرسازی جدید باشد. که با در نظر گرفتن مزایا و معایب چمن مصنوعی در روف گاردن می‌توانید از به وجود آمدن برخی آسیب‌های احتمالی جلوگیری کرده و بهترین فضای سبز را ایجاد نمایید.

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

7 نظر برای مقاله “مزایا و معایب چمن مصنوعی

  1. بهنوش پورنیازی :

    سلام من در مورد چمن مصنوعی مطالب رو خوندم. چیکار باید کرد که چمن سالم بمونه؟ چون من خیلی چمن رو در روف گاردن دوست دارم

    • خانم مهندس لطفی :

      با سلام.
      چمن های مصنوعی به شکل کلی دارای مقاومت بالایی هستند. و نیاز به نگهداری خاصی ندارند.
      با این وجود انتخاب نوع مناسب چمن با توجه به پروژه، مقاومت آن در برابر اشعه UV ، نصب صحیح و کاربرد درست از آن می تواند بر طول عمر مفید چمن موثر باشد.

  2. حسام دولتی :

    روزتون بخیر برای چمن مصنوعی سوال داشتم ازتون اینکه با بارندگی روی این چمن ها تغییر شکلی ندارن؟

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام. خیر. چمن های مصنوعی در اثر باران تغییر شکل نخواهد داد. تنها باید توجه کرد که انواع چمن مصنوعی قابل استفاده در مناطق پر باران می تواند در برندهای مختلف متفاوت باشد. و باید از سرخوردن افراد جلوگیری کند. علاوه بر آن سیستم زیرسازی چمن نیز در این شرایط کمی متفاوت خواهد بود.

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام.
      برای پاسخ به این سوال باید مشخص کرد که ماندگاری به چه معناست. به طور مثال چمن مصنوعی در برابر تردد کمتر آسیب می بیند، اما عمر آن حداکثر تا ۲۰ سال خواهد بود. در صورتیکه چمن طبیعی در برابر تزدد آسیب پذیرتر است، اما قابلیت بهبود به صورت طبیعی دارد. اما در مقیاس زمانی کوتاه مدت چمن مصنوعی نیاز کمتر به نگهداری داشته و کمتر آسیب می بیند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟