نحوه اجرای زهکشی دیوار سبز چگونه است؟

دیوار سبز بهترین گزینه برای منازلی است که حیاط ندارند؛ و درعین حال اعضای خانواده به دنبال سرسبزی محیطِ بیرون هستند. دیوار سبز بر روی دیوارهای داخلی قبل اجرا است. و عموما از گیاهان طبیعی برای ساخت آن استفاده می شود. اگرچه آنها را با گیاهان مصنوعی هم می توان ساخت.  یکی از بخش های اساسی دیوار سبز آبیاری و زهکشی است. و زهکشی صحیح گرین وال به اندازه آبیاری بر سلامت گیاهان و سازه اثر گذار است. در این مقاله زهکشی دیوار سبز را به صورت گسترده توضیح خواهیم داد. همراه ما باشید.

زهکشی دیوار سبز

مراحل اجرای دیوار سبز

امروزه دیوار سبز در زندگی آپارتمان‌نشینی جایگاه ویژه‌ای دارد. و خیلی از افراد مایل به ایجاد فضای سبز در محیط زندگی و کار خود هستند. قبل از هر چیز بهتر است به این موضوع اشاره کنیم که دیوار سبز در هر محیطی قابل اجراست. اما قبل از اجرای دیوار سبز، باید اطلاعات کافی در خصوص شرایط محیطی، سیستم دیوار سبز و گیاهان مناسب آن اطلاعات کافی جمع‌آوری شود. و محل اجرای آن مشخص گردد. از مراحل اجرای دیوار سبز می‌‌توان به: انتخاب مکان مناسب برای اجرای دیوار سبز، ایزولاسیون دیوار برای جلوگیری از نفوذ و نشتی آب، نصب سازه دیوار سبز، راه اندازی سیستم آبیاری و زهکشی دیوار سبز، کاشت گیاهان و نگهداری اشاره کرد.

از جمله مهمترین بخش ها در اجرای دیوار سبز منزل یا محل کار، سیستم آبیاری و زهکشی است. زهکشی سیستم همراه و مکمل آبیاری است. که همزمان با شروع فرآیند آبیاری، آب های مازاد را از سیستم خارج می کند. خروج زه آب مانع از خفگی ریشه ها، باقی ماندن رطوبت و ایجاد بیماری های مختلف در بستر گیاهان می شود.  ضمن آنکه سیستم زهکشی مناسب آب را به درستی به خارج از محیط هدایت می کند. در نتیجه آب اضافه به محیط خارج از گرین وال نشت نمی کند. و میزان آلودگی و آسیب در سازه ساختمان نیز به شدت کاهش می یابد.

برای آشنایی بیشتر با نگهداری گرین وال می توانید مقالهنگهداری دیوار سبزرا مطالعه نمایید.

آبیاری دیوار سبز

نحوه اجرای زهکشی دیوار سبز چگونه است؟

سیستم زهکشی دیوار سبز همرمان با سیستم آبیاری و در بدنه سازه اصلی اجرا می شود. اگر بخواهیم به صورت ساده، زهکشی دیوار سبز را توضیح دهیم، باید بگوییم که زهکشی دیوار سبز شامل انواعی از بخش های مختلف است. که هدف اصلی همه آنها خارج کردن آب اضافی آبیاری در بستر کاشت گرین وال باشد. این المان ها می توانند به صورت لوله های متصل، صفحات تخم مرغی شکل و یا سوراخ دار باشند.

روی هر یک از این المان‌ها، یک لایه فیلتر و یا صافی قرار دارد. که در هنگام خروج آب از منافذ آن خاک وارد لوله های زهکشی نشده و سوراخ ها مسدود نگردند. آب وارد شده در مرحله آبیاری، از گیاه و خاک عبور می‌‌کند. سپس از طریق فیلتر، به ظرف‌های تخم مرغ شکلِ زهکش و یا صفحات سوراخ دار زهکشی می‌رسد. زهکش‌های دارای بخش نگهداری آب مانند زهکش های تخم مرغی شکل، مقدار کمی‌ از آب را درون خود نگهداری می‌‌کنند که گیاه می تواند از آن کم کم استفاده کند. و مابقی آب اضافی مرحله آبیاری، از دیوار سبز خارج می‌شود.

شاید در ذهن‌تان سوال ایجاد شود، آب‌هایی که از مرحله آبیاری خارج می‌شود، چه می‌شوند؟ این آب‌ها توسط زهکش جمع شده و به سمت فاضلاب یا منبع تصفیه هدایت می‌‌شوند.

زهکشی دیوار سبز

زهکشی گرین وال باکسی و نمدی

از نکات مهم سازه ای دیوار سبز برای زهکشی می توان گفت که پایین تمامی باکس های کشت پلاستیکی و فلزی باید برای خروج آب دارای منافذ زهکشی باشد. در انواع دیوار سبز نمدی، آب مازاد با نیروی جاذبه زمین به سمت پایین حرکت می کند. و یک گاتر هدایت آب برای هر دو متر ارتفاع دیوار سبز نصب می شود. این گاتر ها از جنس پلی اتیلن، پلاستیک و یا فولاد ضد زنگ هستند. که با شیب یک درصد آب را به لوله های خروجی هدایت می کنند. در ضمن باید توجه داشت که نمدها باید قابلیت مناسبی بررای عبور آب از خود داشته باشند. در غیر این صورت ریشه های گیاه درچار پوسیدگی خواهند شد.

این نکته را هم بخاطر بسپارید که هنگام آبیاری باید میزان آب ورودی را کنترل کرد؛ یعنی آب زیادی نباید وارد سیستم شود. به این ترتیب از هدر رفتن آب جلوگیری می شود. ضمن آنکه سیستم زهکش بر اساس حداکثر دبی آب خروجی طراحی شده است. و وارد شدن حجم آب بیشتر به آن می تواند مشکلات زیادی برای سیستم ایجاد کند

تاثیر فضای سبز بر سلامت روان
مطالعه این مقاله

زهکشی دیوار سبز

زهکشی دیوار سبز در انواع سیستم آبیاری

در حالت کلی دو نوع سیستم برای آبیاری دیوار سبز وجود دارد:

  • سیستم چرخشی
  • سیستم مستقیم

انتخاب هر یک از این سیستم‌ها بستگی به نوع و اندازه دیوار سبز دارد. معمولا دیوارهای سبزی که اندازه بزرگی دارند، با سیستم مستقیم آبیاری می ‎شوند. و در دیوارهای سبز کوچک، می توانند از سیستم چرخشی استفاده می‌کنند. این سیستم‌ها هم به صورت دستی و هم به صورت اتوماتیک قابل اجرا هستند. اگر در مرحله آبیاری مهارت دارید و از برنامه‌ ریزی زمانی خود مطمئن هستید، می‌توانید این کار را به صورت دستی انجام دهید. در غیر این صورت، بهتر است سیستم اتوماتیک را برای آبیاری دیوار سبز انتخاب کنید. تا با آبیاری مناسب و به موقع، گیاهان به خوبی رشد کنند.

معمولا در ساخت دیوارهای سبز طبیعی، یک تایمر یا کنترلر قرار داده می شود؛ در واقع این تایمر به سیستم آبیاری اعلام می‌‌کند که چه زمانی روشن و چه زمانی خاموش شود. همچنین مدت زمان اجرای مرحله آبیاری نیز بر عهده این تایمر است. علاوه‌بر این، می‌توان سیستم آبیاری را به شکلی برنامه‌ریزی کرد که فقط برخی قسمت‌های دیوار سبز را آبیاری کند. دیوارهای سبزی که اندازه بزرگتری دارند، باید توسط این ویژگی به قسمت‌های کوچک‌تر تقسیم شوند، چون مساحت دیوار بزرگ است و به صورت یک باره نمی‌ توان مرحله آبیاری را انجام داد.

زهکشی دیوار سبز

زهکشی دیوار سبز در سیستم بسته

مشخصه اصلی در سیستم آبیاری بسته، سیکل بسته آب است. به این معنا که آب اضافی زهکشی از طریق لوله های جمع آوری به مخزن تصفیه وارد می شود. و بعد از گذشتن از انواع فیلتر و صاف شدن دوباره به مخزن آب ورودی بر می گردد. در این نوع سیستم نیازی به ارتباط با سیستم فاضلاب نیست. و سیستم زهکشی آب مازاد را به چرخه بر می گرداند.

زهکشی دیوار سبز در سیستم باز

در سیستم ابیاری باز سیستم زهکشی مانند سیستم فاضلاب معمولی عمل می کند. انتهای لوله های خروجی در این سیستم به خروجی های فاضلاب متصل می شود. در نتیجه آب جمع آوری شده زهکشی به آنها هدایت شده و از سیستم کاملا خارج می شوند. این نوع از سیستم زهکشی نیاز به ارتباط مستقیم با خط لوله کشی فاضلاب دارد. و زیرساخت آن باید پیش از ساخت دیوار سبز فراهم شده باشد.

به عنوان نکته پایانی، اگر مرحله زهکشی و آبیاری به نظرتان سخت می‌آید و خارج از تخصص شماست، نگران نباید. می‌توانید کل مراحل ساخت دیوار سبز را به افراد متخصص بسپارید. اجرای دیوار سبز، سبک زندگی شما را بهبود خواهد بخشید.

برای آشنایی بیشتر با آبیاری دیوار سبز می توانید مقالهسیستم آبیاری گرین والرا مطالعه نمایید.

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟