نکات مهمی که باید در مورد نگهداری دیوار سبز بدانید!

دیوار سبز به شما کمک می‌کند تا یک بهشت کوچک را در محیط اطراف خود ایجاد کنید. پیاده‌سازی دیوار سبز در منزل، برای رهایی از آلودگی شهر و تنفس اکسیژن بیشتر، راه‌حلی کاربردی است. یکی از مراحل حساس بعد از اجرای گرین وال، مرحله نگهداری دیوار سبز است. که باید نکات مهم نگهداری آن را حتما رعایت کنید. و همه آن‌ها را مانند رسیدگی به گیاهان مرتب و در زمان مناسب خودش، انجام دهید. تا برای مدت زمان طولانی‌تری از زیبایی و مزایای دیوار سبز بهره‌مند شوید. با این مقاله همراه ما باشید تا نکات مربوط به نگهداری و مراقبت از دیوار سبز را برایتان توضیح دهیم.

نگهداری دیوار سبز

اطلاعات لازم برای نگهداری دیوار سبز چیست؟

برخی از پارامترها برای نگهداری دیوار سبز وجود دارند. که قبل از اجرای دیوار سبز باید از آنها اطلاع داشته باشید. و بعد از مرحله اجرا، بتوانید آن‌ها را به صورت صحیح و اصولی رعایت کنید.

به عنوان نکته اول باید از نوع گیاهان،‌ نیاز آنها به نور، دفعات آبیاری، میزان رطوبت، دمای مناسب و خاک آنها آگاه باشید. و در مورد شرایط نگهداری آن نیز اطلاعات لازم را کسب کنید.

برخی از دیوارهای سبز در بیرون از منزل (در هوای آزاد) و برخی دیگر در محیط داخلی منزل نصب می‌شوند. شرایط نگهداری دیوارهای سبز در این دو محیط، با یکدیگر متفاوت هستند. مثلاً گیاهان فضای بیرون، با نور مستقیم خورشید در تماس بوده و باید تحمل گرمای زیاد و نور خورشید را داشته باشند. گیاهانی که در داخل منزل هستند، میزان نور خورشید کمی دریافت می‌کنند؛ در این شرایط باید گیاهانی را انتخاب کنید که به نور بسیار کمی ‌نیاز دارند؛ البته می‌توانید با نورپردازی دیوار سبز، نیاز نوری آنها را تامین کنید. شرایط نگهداری گیاهان دیوار سبز عبارتند از:

  • دما
  • خاک
  • آب
  • نور
  • هرس و دفع آفات

 که در ادامه با هریک از این موارد آشنا خواهیم شد.

نگهداری گرین وال

دما

یکی از بخش های مهم مراقبت از دیوار سبز توجه به موضوع دماست. دما اثر زیادی بر رشد، سلامت و طول عمر گیاهان دارد. در هر یک از مناطق ایران مثلا در ناحیه‌های سرد و خشک، بیابانی، کوهستانی و … نوع خاصی از گیاهان، رویش خوبی دارند. شما باید قبل از اجرای دیوار سبز، در مورد گیاهانی که در منطقه شما به خوبی رشد می‌کنند، و با شرایط آب و هوایی سازگاری بیشتری دارند، اطلاعات کسب کنید.

بعد از انتخاب صحیح گیاه، باید مجموعه ای از گیاهان با نیاز دمایی یکسان را در دیوار سبز کشت کنید. برخی از گیاهان در دمای ۵ درجه سانتی گراد و برخی دیگر ممکن است در دمای ۳۰ درجه سانتی گراد رشد مناسبی داشته باشند. در نتیجه باید دمای مناسب هر گیاه برای آنها فراهم شود. به همین دلیل بهتر است از گیاهانی استفاده کنید که با موقعیت جغرافیایی و آب و هوای محیط اطراف شما تناسب داشته باشند.

این موضوع در فصل بسیار گرم تابستان و فصل بسیار سرد زمستان، نیز اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. چون گیاهان شما با تغییر ناگهانی آب و هوا دچار مشکل خواهند شد. در حالت کلی برای نگهداری از دیوار سبز، باید مسئله دما را جدی بگیرید. اگر دیوار سبز را در محیط خارجی نصب کرده‌اید، مسئله بارندگی و یخ زدگی نیز در این راستا اهمیت زیادی پیدا می‌کند. بنابراین، به صورت مرتب دمای محیطی دیوار سبز را کنترل کنید.

نگهداری دیوار سبز

خاک دیوار سبز

موضوع خاک نیز در نگهداری دیوار سبز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در هنگام انتخاب خاک مناسب برای دیوار سبز، باید نوع گیاهان را در نظر داشته باشید. مثلا برخی از گیاهان به خاک نرم و برخی دیگر به خاک سخت نیاز دارند و حتی ممکن است برای برخی از گیاهان نیاز باشد که شن‌هایی را به خاک اضافه کنیم.هنگام خرید خاک مورد نیاز گیاه، حتما از فروشنده اطلاعاتی را راجع به آن دریافت کنید.

در نگهداری دیوار سبز خاکی و نیمه هیدروپونیک، بخشی از مواد غذایی در خاک بستر وجود دارد. که در طول رشد گیاه مصرف شده و خاک از مواد غذایی خالی می شود. در این شرایط با کوددهی دوره ای، کوددهی از طریق آبیاری و حتی تعویض خاک می تواند از دیوار سبز نگهداری کنید. و کیفیت خاک را برای سلامت گیاهان بالا ببرید.

آبیاری

یکی از مهم‌ترین مراحل نگهداری دیوار سبز، مرحله آبیاری است. هیچ گیاهی بدون آب نمی‌تواند به رشد خود ادامه دهد. و همین اهمیت مرحله آبیاری را نشان می‌دهد. آبیاری دیوار سبز به سه روش دستی، نیمه اتوماتیک و هوشمند انجام می‌شود. این روش‌های آبیاری به وسعت دیوار سبز و بودجه شما بستگی دارد. برای مثال، دیوارهای سبز کوچک را می‌توان با روش دستی آبیاری کرد؛ اما برای دیوارهای سبزی که وسعت بیشتری دارند، حتما باید از روش‌های نیمه اتوماتیک و هوشمند استفاده کرد. دیوار سبز هوشمند یکی از بهترین روش‌های آبیاری است؛که شما می‌توانید برنامه آبیاری، تغذیه و کوددهی، غبارپاشی و بسیاری نیازهای دیگر را با این سیستم، از راه دور کنترل کنید. علاوه‌براین می‌توانید برنامه‌های لازم را به سیستم هوشمند بدهید تا در بازه‌های زمانی مشخص، مراحل آبیاری، غبارپاشی و کوددهی انجام شود.

دیوار سبز هوشمند
مطالعه این مقاله

برای آشنایی بیشتر با آبیاری دیوار سبز می توانید مقالهسیستم آبیاری گرین والرا مطالعه نمایید.

نگهداری دیوار سبز

نور دیوار سبز

از دیگر فاکتورهایی که در مراقبت از دیوار سبز باید به آن توجه کنیم، موضوع نور است. همانطور که می‌دانید گیاهان برای رشد به آب، خاک و نور نیاز دارند؛ بنابراین مسئله نور گیاهان را نمی‌توان نادیده گرفت. برخی از گیاهان به نور بسیار زیادی نیازمند دارند ولی برخی دیگر، کمتر به نور وابسته هستند. با آگاهی قبلی از این موضوع، می‌توانید در مورد محل نصب دیوار سبز و یا تغییر نوع گیاه انتخابی، تصمیم بگیرید.

در مرحله نگهداری دیوار سبز با توجه به شرایط و نیاز نوری گیاه کارهای مراقبتی را باید انجام داد. به طور مثال در تابستان برای محافظت گیاهان از نور شدید ممکن است از انواع توری Shade استفاده کنید. و یا در فصل زمستان نور مصنوعی را به عنوان روشنایی تکمیلی گیاهان به کار ببرید.

هرس و دفع آفات

آخرین موردی که برای نگهداری گیاهان دیوار سبز باید به آن دقت کنید، مسئله نظافت گیاهان و هرس‌کردن است. بدون انجام این مرحله دیوار سبز شما نمای خوبی نخواهد داشت.دیوار سبز باید به شکل دوره ای تمیز و هرس شود. در این عملیات شاخه ها و برگ های مرده، بیمار و زرد حذف می شوند. رشدهای بیش از حد و بد فرم گیاهان با هرس مرتب می شود. و گیاهان خشک شده، بازکشت می شوند. تا سلامت و نمای تازه دیوار سبز حفظ شود. علاوه بر آن هرس فصلی، هرس گل و میوه نیز با توجه به گونه هایی گیاهی ممکن است در برنامه نگهداری دیوار سبز قرار داده شود. اجرا و نصب دیوار سبز (اسپینگر)

نکاتی برای دفع آفات و استفاده از سموم شیمیایی

حتماً می‌دانید که سموم شیمیایی، اثرات بسیار منفی بر محیط زیست و سلامت انسان وارد می‌کنند. در مراحل نگهداری دیوار سبز بهتر است در حد توان، از سموم شیمیایی استفاده نشود. و فقط در شرایط بحرانی که خطرِ از بین رفتن گیاه وجود دارد، به کار روند. به جای این موارد می توان از سموم ارگانیک، سموم گیاهی (مانند توتون و فلفل قرمز) و یا دفع آفات با دست استفاده کرد.

از انواع سموم می‌توان به: آفت کش‌ها، قارچ کش‌ها و علف کش‌ها اشاره کرد. سموم آفت کش و قارچ کش به سه دسته سموم تماسی، سیستم گوارشی و سیستمیک تقسیم بندی می‌شوند.

احتمال این که دیوار سبز شما با انواع حشره‌ها مانند کنه‌ها و شته‌ها مواجه شود؛ و یا گیاهان شما دچار نوعی مشکل آفتی شوند، وجود دارد. در این موقع شما باید از انواع سموم استفاده کنید. ولی یادتان باشد که استفاده از سموم، فقط در شرایط اضطراری توصیه می‌شود. در غیر این صورت باید مراحل نگهداری طبیعی را درست انجام دهیم تا دچار مشکلاتی نظیر این موارد نشویم.

نگهداری دیوار سبز

و به عنوان آخرین مبحث در نگهداری باید همواره مقاومت و سلامت سازه دیوار سبز نیز بررسی شود. از ایزولاسیون سیستم و سلامت دیوار اصلی ساختمان اطمینان حاصل شود. و مسائل امنیتی سازه مورد بررسی دوره ای قرار گیرد.

در این مقاله با نکات مربوط به نگهداری و مراقبت دیوار سبز شامل دما، خاک، آب، نور و هرس آشنا شدیم. همه این مراحل را با دقت هر چه بیشتر انجام دهید. تا دیوار سبز شما همیشه سبز بماند و خراب نشود. با رعایت این پارامترها، زیبایی دیوار سبز برای همیشه حفظ خواهد شد. متشکریم که تا آخر این مقاله همراه ما بودید.

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

2 نظر برای مقاله “نگهداری دیوار سبز

    • خانم مهندس لطفی :

      با سلام.
      اهمیت دما برای سازه و سیستم دیوار سبز تنها در صورت ایجاد آسیب یخ زدگی است. در غیر این صورت دما به سازه و سیستم آسیب خاصی نمی رساند.
      اما اهمیت اساسی دما مربوط به گیاهان دیوار سبز است. دما کاملا بر روی گیاهان موثر است. و در صورت محدودیت برای کنترل دما یا تامین دمای مشخص، بهتر است از گیاهان کم حساست تر یا مقاوم به طیف دمایی متغییر استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟