دیوار سبز بالکن چیست ؟ آنچه باید درباره دیوار سبز در طراحی بالکن سبز بدانید

آیا می‌دانید دیوار سبز بالکن چیست ؟ افزایش زندگی شهرنشینی باعث کاهش فضای سبز شده است. طراحی بالکن سبز و استفاده از دیوار سبز در بالکن یکی از روش‌های جذاب، برای جبران این کمبود است.

دیوار سبز یا گرین وال (green wall) نوعی سازه است که شرایط را برای کاشت گیاهان در سطح عمودی فراهم می‌کند. گیاهان کاشته شده در این سازه عمودی، قابلیت رشد دارند. و در فضاهایی مثل بالکن، تراس، پاسیو، دیوارهای داخلی و روف گاردن قابل نصب هستند. دیوار سبز در زندگی مدرن امروزی که از هر گونه فضای سبز به دور است، کاربرد بسیار زیادی دارد. با این مقاله همراه ما باشید تا با دیوار سبز یا گرین وال بیشتر آشنا شویم.

برای آشنایی بیشتر با بالکن سبز می توانید مقالهبالکن سبز چیست؟را مطالعه نمایید.

دیوار سبز بالکن

دیوار سبز بالکن چیست ؟

دیوار سبز بالکن در واقع نوعی سازه دیوار سبز است، که روی دیوار بالکن نصب می‎شود. بستر مناسب برای کاشت گیاهان، روی این سازه عمودی قرار می‌گیرد. و گیاهانی که در این بسترها کاشته می‌شوند، قابلیت رشد دارند. بدیهی است برای رشد مناسب و حفظ زیبایی به نگهداری نیاز دارند. که باید از آنها نگهداری کرد تا به رشد خود ادامه دهند. و جلوه زیبای دیوار سبز را حفظ کنند. این سازه‌های سبز عمودی که روی دیوار بالکن نصب می‌شوند، درواقع همان دیوار سبز بالکن هستند. شما هم برای طراحی و زیباتر کردن بالکن خود می‌توانید از ایده دیوار سبز کمک بگیرید.

طراحی دیوار سبز در بالکن سبک زندگی شما را تغییر خواهد داد. با کمک این ایده، دیگر برای تنفس هوای آزاد، نیازی نیست از منزل خارج شوید؛ کافیست سری به بالکن منزل‌تان بزنید. در همه آپارتمان‌ها، معمولا یک بالکن کوچک یا بزرگ وجود دارد. با تکنیک دیوار سبز در بالکن می‌توانید تغییرات بزرگی در بالکن خود ایجاد کنید.

دیوار سبز بالکن

یادتان باشد که هنگام طراحی دیوار سبز در بالکن، به شرایط آب و هوایی منطقه دقت کنید. دیوار سبز باید متناسب با شرایط اقلیمی منطقه انتخاب شود، در غیر این صورت شاهدِ رشد گیاهان آن نخواهید بود. در حالت کلی دیوارهای سبز از بخش‌های مختلفی مثل پوشش گیاهی، محیط رشد، آبیاری و زهکشی تشکیل شده است.

برای آشنایی بیشتر با دیوار سبز می توانید مقالهنکات مهم در خرید دیوار سبزرا مطالعه نمایید.

مزایا و تاثیر گرین وال بالکن

از مزایای دیوار سبز بالکن می‌توان به کاهش دمای محیط اشاره کرد. با نصب این گیاهان در بالکن، دمای بالکن کاهش می‌یابد. این ویژگی در فصل گرم تابستان، اهمیت بسیار زیادی دارد. همچنین گرین وال بالکن، هوای آن محیط را به خوبی تصفیه می‌کند. که باعث بهبود عملکرد تنفس می‎ شود.

بنر گرین وال

دیوارهای سبز نوعی عایق صوتی نیز به شمار می‌آیند و در شهرهای بزرگ عملکرد بسیار خوبی دارند. با نصب دیوار سبز در بالکن، می‌توانید به ارزش بنای خود بیفزایید. علاوه بر این با کمک دیوار سبز، رطوبت داخلی ساختمان نیز متعادل تر خواهد ماند.

از دیگر مزایای دیوار سبز، می‌توان به کاهش استرس اشاره کرد. مطالعات نشان می‌دهند که مشاهده کردن گیاهان به مدت ۳ تا ۵ دقیقه، باعث بهبود عملکرد فشار خون، تنش عضلانی، فعالیت مغزی، فعالیت قلبی و … می‌شود.

گیاهان پیشنهادی برای دیوار سبز در بالکن

همانطور که می‌دانید گیاهان باید بر اساس شرایط آب و هوایی انتخاب شوند. مثلا در مناطق گرم و خشک می‌توان از انواع ساکولنت‌ها استفاده کرد. این گیاهان تحملِ گرمای زیاد و کم‌آبی را دارند. برای تصفیه هوا و رفع سموم محیط اطراف، گیاهانی مانند اسپاتی فیلوم، برگ انجیری، فیلودندرون اسکاندس، گل گندمی و پتوس را انتخاب کنید.

دیوار سبز در بالکن

انواع دیوار سبز بالکن چیست ؟

دیوار سبز سازه ای عمودی است؛ که با کمک آن می‌توان به راحتی روی سطح عمودی، گیاهان را کاشت. انواع دیوارهای سبز را می‌توان از لحاظ سازه‌ای به سه دسته کابلی، فلاورباکس و نمدی تقسیم کرد. هرکدام از این سازه‌ها را می‌توان با بستر خاک، نیمه هیدروپونیک و تمام هیدروپونیک طراحی و اجرا کرد. روش آبیاری و کوددهی این سازه‌ها هم به سه روش دستی، نیمه اتوماتیک و هوشمند انجام می‌شود.

در دیوارهای نمدی از نمد به عنوان بستر استفاده می‎شود. نمدها به صورت جیب‌هایی طراحی می‌شوند که هم می‌توانند جدا از هم باشند و هم متصل. در این روش، نمدها به صورت دو لایه‌ای هستند. و گیاه در بین لایه‌های نمدی قرار می‌گیرند. جنس این لایه‌ها از الیاف پلیمری بازیافتی خواهد بود.

مبلمان تراس سبز (بخش اول : طراحی معماری)
مطالعه این مقاله

در دیوارهای سبز کابلی، گیاهان در فلاورباکس‌ها کشت می‌شوند. گیاهان مناسب برای دیوار سبز کابلی، از انواع گیاهان رونده هستند که روی کابل‌ها هدایت می‌شوند. و به مرور زمان، سطح کابل‌ها را می‌پوشانند. فضای رشد گیاهان بر روی دیوار، به دو صورت خطی و شبکه‌ای با کمک کابل با جنس فولاد ضدزنگ، فلزی یا نایلونی به هم وصل می‎شوند. دیوار سبز کابلی به علت جایگیری فضای کمتر در تراس، محبوبیت بیشتری دارد. همچنین میزان رشد گیاهان در دیوار کابلی بسیار زیاد است.

گرین وال بالکن

در دیوار سبز هیدروپونیک، از خاک به عنوان بستر گیاهان، استفاده نمی‎ شود. املاح معدنی در سیستم هیدروپونیک از طریق محلول‌ها به آب ریخته می شوند و ریشه گیاهان از این طریق رشد می‌کنند.

دیوار سبز هوشمند نیز، امکان مدیریت از راه دور را دارد. همچنین در این نوع دیوار سبز، سنسورهای مختلف مانند دماسنج و رطوبت سنج نیز وجود دارد. و مرحله آبیاری به صورت از قبل برنامه ریزی شده، انجام می شود.

بازرسی گیاهان بعد از اجرای دیوار سبز

بعد از این که مراحل اجرای دیوار سبز به پایان رسید، اولین بازرسی از گیاهان، تقریبا ۱۵ روز بعد انجام خواهد شد. دوره‌های چک گیاهان دیوار سبز به نوع نیاز گیاه و فصل بستگی دارد؛ اما در مجموع، دوره‌های چک ۱۵روزه هستند. در این بازرسی مواردی مانند کاشت، رشد گیاه، سیستم آبیاری و بررسی زهکشی انجام می‌شود.

نکات مهم درباره دیوار سبز در طراحی بالکن سبز

اگر از دیوار سبز در طراحی بالکن سبز استفاده کرده‌اید، باید به نکاتی توجه داشته باشید. در ادامه به تشریح این نکات می‌پردازیم.

یکی از نکات مهمی که در هنگام پیاده‌سازی دیوار سبز در بالکن باید به آن دقت کنید، تغییر فصل است. مراقبت از گیاهان در فصل تابستان و زمستان متفاوت است. در فصل زمستان خیلی از گیاهان، حساس‌تر می شوند و اگر مراقبت به درستی انجام نگیرد، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به آن‌ها وارد خواهد شد.

از دیگر نکات مهم، دقت به مرحله آبیاری گیاهانی است که روی دیوار سبز قرار گرفته‌اند. مرحله آبیاری باید به صورت مداوم از لحاظ املاح، بررسی شود. زمان آبیاری نیز موضوع بسیار مهمی است. باید به صورت منظم مرحله آبیاری را انجام دهید.

دیوار سبز بالکن

حتما می‌دانید که همه گیاهان، در معرض خطر آفات قرار دارند. امکان حمله این آفات به دیوار سبز نیز وجود دارد. برای مقابله با این آفات، باید از مقدار بسیاری کمی مواد شیمیایی استفاده کنید. فقط دقت داشته باشید که نمی‎توانید این کار را خودسرانه انجام دهید و باید از افراد متخصص در این زمینه کمک بخواهید.

تعیین عمر دیوار سبز کار ساده‌ای نیست؛ اما اگر سازه دیوار سبز با رعایت استانداردها اجرا شود و اصول نگهداری گیاهان نیز رعایت شود؛ این سازه‌ها می‌توانند تا مدت‌های طولانی، یا حتی ۲۵ سال عمر کنند.

در این مقاله به جواب سوال « دیوار سبز بالکن چیست » رسیدیم و نکات و مزایای مربوط به دیوار سبز را بررسی کردیم.  ممنون که با این مقاله همراه ما بودید. نظر شما راجع به دیوار سبز یا گرین وال چیست؟

 

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟