آموزش ساخت دیوار سبز با پالت برای حیاط یا تراس

دیوار سبز با پالت

دیوار سبز یکی از بهترین روش‌ها برای نگهداری و پرورش گیاهان در خانه است. ساخت دیوار سبز در خانه، علاوه بر زیبایی ظاهری می‌تواند احساس خوبی در شما ایجاد کند. ضمن آنکه دیوار سبز با پالت، به‌راحتی و با امکانات کم قابل اجرا است. و می‌توانید گل‌های مورد علاقه خود را در آن پرورش دهید و از زیبایی آنها لذت ببرید. تنها کافیست گیاهان محبوب و مناسب با آب و هوای محل زندگی‌تان را برای این منظور انتخاب کنید. گیاهان در تازه سازی فضای خانه، زیبایی بالکن، تراس و سرسبزی حیاط تاثیر بسزایی دارند. برای ایجاد یک نگاه مدرن و طرحی جذاب در خانه خود، با نوشتار آموزش ساخت دیوار سبز با پالت برای حیاط یا تراس همراه اسپینگر ( espinger ) باشید.

برای آشنایی بیشتر با تراس سبز می توانید مقالهتراس سبز چیست؟را مطالعه نمایید.

مراحل ساخت دیوار سبز با پالت

فهرست مطالب

  • ابزار و مواد اولیه برای ساخت دیوار سبز
  • نحوه ساخت گرین وال با پالت
  • کاشت گل و گیاه
  • فواید استفاده از دیوار سبز

 

ساخت دیوار سبز (اسپینگر)

افرادی که در شهر زندگی می‌کنند، معمولا برای استفاده از ریحان، نعناع و سبزیجات معطر، باید آنها را بخرند. اما اگر کاملا با نحوه ساخت گرین وال با پالت در تراس خانه خود آشنا شوید، می‌توانید بهترین گیاهان معطر را خودتان پرورش دهید. دیوار سبز در تراس کوچک یا حیاط، رنگ و طرح تازه‌ای به خانه‌های شهری می‌بخشد. ‌علاوه‌ براین، با پرورش سبزیجات خانگی، می‌توانید لذت استفاده از محصولاتی را تجربه کنید که خودتان آن‌ها را کاشته‌اید. این قابلیت با ایجاد دیوار سبز در حیاط خانه و تراس امکان‌پذیر خواهد بود. البته دیوار سبز فقط برای کاشت سبزیجات خانگی نیست. و شما می‌توانید هر نوع گل و گیاهی را که می‌خواهید در آن پرورش دهید.

استفاده از دیوار سبز به شما کمک می‌کند از فضای کوچک تراس، بهتر استفاده کنید. حتی اگر حیاط بزرگی داشته باشید، با استفاده از پالت دیوار سبز و بدون استفاده از فضای حیاط، می توانید از انواع گیاهان خوشبو و زیبا نگهداری کنید. احتمالا وسوسه ساخت یک دیوار سبز در شما ایجاد شده است. پس در ادامه نوشتار آموزش ساخت دیوار سبز با پالت برای حیاط یا تراس همراه ما باشید.

وسایل لازم برای ساخت دیوار سبز با پالت چیست؟

 

ساخت گرین وال

 

  • پالت EUR/EPAL (بهتر است از پالت بازیافتی استفاده شود)
  • سمباده
  • رنگ طبیعی بر پایه آب برای چوب
  • قلمو رنگ در اندازه‌های مختلف (هنگام رنگ آمیزی پالت، گوشه‌ها و ریزه‌کاری‌هایی وجود دارند که به قلموهای کوچکتر نیاز دارند.)
  • ابزار اندازه‌گیری (متر، سانتی‌متر، خط‌کش)
  • میخ‌های بسیار کوچک
  • چکش
  • مالچ پلاستیکی (ورقه‌های نایلونی با سوراخ‌های بسیار ریز تا آب اضافی هنگام آبیاری از آن عبور کند)
  • خاک حاصلخیز (متناسب با نوع گیاه)
  • گیاهان مورد علاقه خود
  • آب

نحوه ساخت گرین وال با پالت در تراس و حیاط

اجرا و نصب دیوار سبز با پالت (اسپینگر)
پالت چوبی دیوار سبز باید با سمباده کاملا صاف و یکدست شود

 

در مرحله اول ابزار و مواد مورد نیاز را تهیه کرده و کار خود را با پالت شروع کنید. بهتر است روزنامه‌ای روی زمین پهن کنید و پالت را روی آن قرار دهید. اگر پالت چوبی دارید، باید به خوبی آن را سمباده بکشید تا برجستگی‌های سطح چوب کاملا صاف شوند. پس از سمباده زدن، از یک قلموی تمیز برای گردگیری پالت استفاده کنید؛ نباید هیچ خاک اره‌ای روی آن باقی بماند. در غیر این صورت، هنگام رنگ‌آمیزی با مشکلاتی روبرو خواهید شد.

حالا نوبت بخش رنگ‌آمیزی است. دو بار سطح پالت را رنگ بزنید. پس از رنگ‌آمیزی مرحله اول، کمی صبر کنید تا سطح پالت خشک شود. بعد از آن، برای دور دوم سطح پالت را به‌طور کامل رنگ‌آمیزی کنید. وقتی کارتان تمام شد، باید کیسه‌هایی درست کنید که گیاهان شما را در خود جای دهند. برای انجام این کار باید از مالچ استفاده کنید.

دیوار سبز با پالت

مراحل ساخت دیوار سبز با پالت
با استفاده از مالچ پلاستیکی فضای کشت گیاهان ساخته می شود.

 

در مرحله بعد با استفاده از مالچ پلاستیکی فضای کشت گیاهان را آماده می کنیم. همان‌طور که می‌دانید، در قسمت زیرین پالت، پایه‌هایی به شکل مستطیل قرار دارند. ابعاد مستطیل‌ها را با متر اندازه بگیرید و ورق‌های مالچ را طبق آن برش دهید. سپس سطح داخلی مستطیل‌ها را با مالچ بپوشانید و با میخ، محکم کنید. البته به جای استفاده از این ورق‌ها می‌توانید از گلدان‌های پلاستیکی استفاده کنید؛ که در این صورت، به این مرحله نیازی نخواهید داشت. اما استفاده از ورق، فضای بیشتری را برای شما فراهم می‌کند. حالا باید با توجه به گیاه خود، خاک متناسب را انتخاب کنید. و داخل این کیسه‌ها را با خاک پر کنید.

 

 

دیوار سبز با پالت (اسپینگر)

 

ساخت دیوار سبز با پالت
فضای ساخته شده در پالت با خاک و گیاه مناسب تکمیل می شود.

 

کاشت گل و گیاه

گل و گیاهان مورد علاقه خود را خریداری کنید. و سعی کنید گیاهانی را انتخاب کنید که متناسب با آب‌و‌هوای محیط زندگی شما باشند. فراموش نکنید که باید خاک مناسب با گیاهان را نیز تهیه کنید. گیاهانی مثل پوتوس، در همه زمان‌ قابل کاشت و پرورش است. سبزیجات معطر هم گزینه مناسبی برای کاشت در فصل بهار و تابستان هستند. با توجه به موقعیت نور و روشنایی دیوار مورد نظر، می‌توانید برخی از گیاهان همیشه سبز مقاوم را نیز برای پرورش در دیوار سبز انتخاب کنید. بهتر است گل‌هایی را در پالت دیوار سبز بکارید که روش نگهداری یکسانی دارند.

قبل از کاشت گیاهان، سطح زیری کیسه‌ها را متناسب با نیاز گیاه سوراخ کنید تا آب اضافی خارج شود. توجه کنید که آب اضافی از کیسه‌های طبقه‌های بالایی، روی طبقات پایینی می‌ریزد؛ بنابراین هنگام کاشت گیاهانی در طبقه‌های پایینی کشت می شوند که در اثر ریختن آب اضافی روی برگ‌ها، پوسیده نشوند.

دیوار سبز با پالت(اسیپنگر)

پس از خرید گیاهان، باید آن‌ها را با ریشه در کیسه‌ها قرار دهید، خاک اضافه کنید؛ و در آخر به آن‌ها آب بدهید. اگر به نظر می‌رسد که گیاهان پس از کاشت کمی بی‌حال شده‌اند، نگران نشوید و مراقبت باشید که بیش از اندازه آبیاری نشوند. گیاهان تازه کاشته شده به زمان نیاز دارند تا با موقعیت جدید سازگار شوند.

تا این قسمت از مقاله آموزش ساخت دیوار سبز با پالت برای حیاط یا تراس خانه توضیح دادیم که چطور می‌توانید بخشی از زیبایی طبیعت را به خانه خود ببرید. اگر هنوز برای ساخت دیوار سبز در تراس کوچک یا حیاط خانه خود قانع نشده اید، در ادامه با معرفی فواید استفاده از دیوار سبز همراه ما بمانید.

فواید استفاده از دیوار سبز چیست؟

استفاده از دیوار سبز باعث تصفیه هوا، کاهش دمای محیط و ایجاد حس خوب در شما خواهد شد. دیوار سبز تنها به دلایل زیست محیطی استفاده نمی‌شود، بلکه در سطح اقتصادی و اجتماعی نیز کاربرد دارد. به طور کلی فواید دیوار سبز عبارتند از : تصفیه هوا، بهبود سلامت روان، کاهش دمای محیط، کاهش آلودگی صوتی، کاهش استرس، افزایش بهره وری، افزایش ارزش افزوده بنا. ده مورد از مزیت‌های استفاده از دیوار سبز را در نوشتار آموزش ساخت دیوار سبز با پالت، برای شما شرح داده‌ایم.

بالکن و تراس شیشه ای
مطالعه این مقاله

برای آشنایی بیشتر با دیوارسبز می توانید مقاله “تفاوت بام سبز و دیوار سبزرا مطالعه نمایید.

دیوار سبز با پالت

  • تصویه هوا

گیاهان در بهبود کیفیت هوای محیط نقش موثری دارند. گیاهان، ذرات معلق هوا را فیلتر و CO2 را به اکسیژن تبدیل می‌کنند. تنها یک متر مربع از دیوار سبز، سالانه ۲.۳ کیلوگرم CO2 از هوا دریافت و ۱.۷ کیلوگرم اکسیژن تولید می‌کند. مطالعات زیادی انجام شده که ثابت می‌کنند گیاهان و میکروب‌های موجود در محیط خاک، VOC های مضر را جذب می‌کنند. گیاهان با تغییر این ترکیبات،‌ آن‌ها را به مواد مغذی برای خود تبدیل می‌کنند.

  • افزایش احساس شادی و خوشبختی

افزایش احساس شادی و خوشبختی، مستقیما از فایده اولی که نام بردیم حاصل می‌شود. هوای تمیزتر باعث می‌شود که با سردرد و مشکلات تنفسی کمتری مواجه شویم؛ و تمرکز و توجه بیشتری داشته باشیم. در اداره‌هایی که فضای سبز زیادی وجود دارد، غیبت کارمندان به دلیل بیماری، کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.

  • کاهش دمای محیط

گیاهان ۵۰٪ از نور خورشید را جذب کرده و ۳۰٪ آن را منعکس می‌کنند. این ویژگی به ایجاد هوای خنک‌تر و دلپذیرتر در تابستان کمک می‌کند. جذب ۵۰ درصدی نور خورشید در محیط‌های داخلی به این معناست که ۳۳ درصد کمتر، به تهویه هوا نیاز خواهید داشت. و این یعنی در مصرف انرژی صرفه‌جویی خواهد شد.

  • کاهش صدای آزاردهنده محیط

دیوار سبز یک عایق صوتی خوب است؛ و تا ۴۱ درصد بیشتر از نماهای سنتی، صدا را جذب می‌کند. این ویژگی باعث کاهش صدا تا ۸ دسی بل می‌شود؛ و محیط، چه در داخل و چه در خارج ساختمان، بسیار ساکت‌تر خواهد شد.

  • کاهش استرس

زندگی و کار در محیط سبز، تاثیر مثبتی بر حس خوب افراد دارد. دفاتر سبز با کاهش استرس، باعث ایجاد آرامش می‌شوند. فشار خون، فعالیت قلب، تنش عضلانی و فعالیت مغز را می‌توان با مشاهده گیاهان به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بهبود بخشید.

  • افزایش بهره وری

گیاهان باعث افزایش آرامش، کاهش استرس و ایجاد خلق‌وخوی مثبت می‌شوند؛ ویژگی‌هایی که کاملا با احساس خوشبختی در ارتباط است. افزایش حس آرامش و خوشبختی نیز مستقیما با عملکرد بهینه مغز برای یادگاری و تصمیم‌گیری بهتر در ارتباط است. رنگ سبز گیاهان، منجر به استفاده بیشتر از استدلال منطقی و نوآوری می‌شود. یک محل کار سبز می‌تواند باعث افزایش ۱۵ درصدی بهره وری شود. گیاهان تأثیر مثبتی بر رضایت کارکنان دارند.

دیوار سبز با پالت

  • افزایش تمایل به ماندن در محیط سبز

فضای کاری را تصور کنید که با دیوارهای سبز پوشیده شده است. این فضا فقط برای کارکنان مثمر ثمر نیست؛ بلکه مشتری و ارباب‌رجوع هم از فواید آن بهره‌مند می‌شود. مشتری‌های رستوران و یا کافه‌های سرسبز، تمایل بیشتری به ماندن در محیط نشان می‌دهند. و در نهایت، از مدیران به خاطر ایجاد چنین محیطی تشکر می‌کنند. این افزایش تمایل و رضایت، از نظر اقتصادی فواید بسیاری خواهد داشت.

  • افزایش اعتبار برند

این عنوان ممکن است سوالی را در ذهن شما ایجاد کند. ارتباط دیوار سبز با برند چه می‌تواند باشد؟ ظاهر طبیعی و پایدار، همراه با کاهش هزینه‌های انرژی، به معنای افزایش ارزش ملک است. علاوه‌براین، نتیجه مطالعات نشان داده است که ساختمان یک شرکت، ممکن است به عنوان نمادی از عملکرد زیست محیطی و اجتماعی آن در نظر گرفته شود. این مورد می‌تواند برای متقاضیان شغل نیز جذاب باشد.

  • افزایش تعامل اجتماعی

کار یا زندگی در یک محیط سبز، افراد را دور هم جمع می‌کند. تحقیقات نشان داده است که فضای سبز، حتی در مقیاس کوچک، تأثیر مثبتی بر انسجام اجتماعی در محله‌ها دارد. در این راستا، مناطقی که سرسبزی بیشتری دارند، کمتر از تهاجم، خشونت و خرابکاری رنج می‌برند.

  • ایجاد محیط سلامت و تسریع بهبود

رنگ سبز باعث تسریع در روند بهبودی بیماران می‌شود. تحمل درد افراد در محیط‌هایی به رنگ ‌سبز بیشتر است. این اثر قدرتمند به عنوان “محیط درمانی” نیز شناخته می‌شود. گیاهان سبز به طور قابل توجهی باعث بهبودی و کاهش استرس در بیماران می‌شوند. کافیست چند لحظه در محیط سبز بمانید تا حس خوب آن را تجربه کنید.

در بالا به فواید استفاده از دیوار سبز اشاره کردیم. این موارد تنها برخی از فواید استفاده از دیوار سبز هستند که می‌توانند تاثیرات مثبتی را در روحیه شما و خانواده‌تان داشته باشند. به این ترتیب، آموزش ساخت دیوار سبز با پالت و نحوه ساخت گرین وال با پالت در تراس خانه می‌تواند به شما کمک کند که هرچه سریع‌تر، تاثیر مثبت گل و گیاه را به خانه خود ببرید؛ و از مزیت‌های آن بهره‌مند شوید.

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟