انواع تجهیزات دیوار سبز؛ برای اجرای دیوار سبز به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

امروزه برای ایجاد فضای سبز در محیط زندگی شخصی، می‌توان از روف گاردن، دیوار سبز، بالکن سبز، تراس سبز و… استفاده کرد. برای پیاده‌سازی هر یک از این روش‌ها، به تجهیزات و امکانات خاصی نیاز داریم. در مقاله‌های قبلی اسپینگر با تعریف دیوار سبز، ایده‌های دیوار سبز و انواع دیوار سبز آشنا شدیم. در این مقاله قصد داریم در مورد تجهیزات دیوار سبز با شما صحبت کنیم.

تجهیزات دیوار سبز

تجهیزات دیوار سبز

از جمله مهم‌ترین بخش های دیوار سبز می‌توان به اسکلت دیواری، باکس کشت گیاه،سیستم زهکشی، سیستم آبرسانی، گیاهان و خاک اشاره کرد. آماده‌سازی این اجزاء به شکل اصولی، در نهایت باعث طراحی و اجرای دیوار سبز زیبا می‌شود؛ که شرایط مساعد برای رشد گیاهان را فراهم می‌کند. در ادامه هر یک از این موارد را بررسی خواهیم کرد. اما قبل از پرداختن به موضوع تجهیزات و لوازم ساخت دیوار سبز ، ابتدا باید مروری بر تعریف و انواع دیوار سبز داشته باشیم.

تجهیزات دیوار سبز

دیوار سبز چیست؟

دیوار سبز یا گرین وال، سازه‌ای عمودی است که با گیاهان پوشیده می‌شود. این سازه به شکل‌های مختلفی اجرا می‌شود. و گیاهان در انواع مختلفی از بسترهای خاکی یا آبی کاشته می‌شوند. گیاهان استفاده شده در دیوار سبز، طبیعی هستند. و بعد از اجرا، باید مرحله آبیاری و رسیدگی به آن‌ها به صورت اصولی انجام شود تا گیاهان بتوانند به طور ایده‌آل در محیط داخلی یا خارجی ساختمان رشد کنند. با رشد این گیاهان، شما می‌توانید یک فضای سرسبز در محیط زندگی خود داشته باشید.

دیوار سبز را از لحاظ سازه می‌توان به انواع کابلی، فلاورباکس و نمدی تقسیم کرد. گیاهان در هرکدام از این مدل دیوارها، در بستر خاکی، هیدروپونیک و نیمه هیدروپونیک می توانند کاشته شوند.

برای آشنایی بیشتر با دیوار سبز می توانید مقالهانواع دیوار سبزرا مطالعه نمایید.

تجهیزات دیوار سبز

تجهیزات و لوازم ساخت دیوار سبز

دیوار سبز به صورت داخلی و خارجی قابل اجراست. منظور از دیوار سبز خارجی، دیوار‌های سبزی هستند که در بیرون ساختمان نصب می‌شوند. و دیوار سبز داخلی نیز در داخل ساختمان قرار می‌گیرند. تجهیزاتی که برای دیوار سبز داخلی نیاز داریم، دقیقا مثل تجهیزات دیوار سبز خارجی است. سیستم هر دو نوع از دیوارسبز می تواند به صورت خاکی، هیدروپونیک و نیمه هیدروپونیک باشد. که بر اساس آن به تجهیزات مربوط به خود نیاز دارد.

اجرای مراحل مختلف دیوار سبز به تجهیزات مختلفی نیاز دارد که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

·        اسکلت دیواری

برای ساخت و پیاده سازی دیوار سبز، به اسکلت دیواری مناسب جهت نصب پانل‌های نمد یا باکس گیاهان نیاز داریم. طبیعتاً بدون این سازه، اجرای گرین وال امکان‌پذیر نخواهد بود. پس می‌توان گفت پایه تجهیزات دیوار سبز، اسکلت دیواری است.

·        بستر کاشت گیاهان

بستر کاشت گیاهان نیز یکی دیگر از بخش های ضروری ساخت دیوار سبز است. همانطور که در بالا اشاره کردیم، گیاهان در بستری از خاک، آب (هیدروپونیک) و یا ترکیبی از این دو کاشته می‌شوند. این بسترهای خاکی و آبی را می‌توان در فلاور باکس یا نمد اجرا کرد.

فلاورباکس یا گلدان در انواع فلزی، پلاستیکی و گالوانیزه وجود دارد. هر یک از این فلاورباکس‌ها می‌توانند در ساخت دیوار سبز مورد استفاده قرار گیرند. و با توجه به ویژگی های پروژه هر یک عملکرد بهتری خواهند داشت.

دیوار سبز نمدی به‌صورت هیدروپونیک یا نیمه هیدروپونیک اجرا می‌شود. در این نوع دیوار سبز، نمد به صورت جیب‌های متصل یا جدا از یکدیگر، به‌صورت قطعات مدولار ساخته می‌شود. و گیاه به صورت هیدروپونیک یا نیمه هیدروپونیک در آن کاشته می‌شود. در این روش، نمدهایی که به‌صورت مدولار در کنار هم قرار گرفته‌اند، همان کارایی فلاورباکس را دارند.

پارتیشن گیاهی با گرین وال
مطالعه این مقاله

تجهیزات دیوار سبز

·        سیستم آبیاری

یکی دیگر از تجهیزات اساسی دیوار سبز که در زمان اجرا باید در نظر داشته باشیم، سیستم آبیاری است. سیستم آبیاری شامل منبع آب، پمپ آب، نازل‌های آبیاری و اتصالات است. که هر یک از این موارد باید به درستی و به صورت اصولی، تهیه و پیاده‌سازی شود. البته آبیاری دیوار سبز به‌صورت دستی نیز امکان‌پذیر است؛ که در این صورت به تجهیزات خاصی در مرحله اجرا نیازی ندارد. و تنها ابزار آبیاری دستی در مرحله نگهداری تهیه می شد. آبیاری دستی برای دیوارهای سبز با وسعت کمتر کاربرد دارند. در شرایطی که ابعاد و وسعت دیوار سبز بیشتر باشد، آبیاری به‌صورت اتوماتیک و هوشمند انجام می‌شود.

·        سیستم زهکشی

سیستم مکمل شبکه آبیاری، تجهیزات شبکه زهکشی هستند. این بخش شامل لایه های زهکش خروجی، سوراخ های زهکشی، لوله های زهکش و لوله جمع آوری آب خروجی است. این سیستم وظیفه هدایت آب اضافی به خارج از دیوار سبز را بر عهده دارد.

تجهیزات دیوار سبز

تجهیزات دیوار سبز هوشمند

منظور از دیوارسبز هوشمند، درواقع سیستم آبیاری، کوددهی و غبارپاشی است. سیستم هوشمند را می‌توان در انواع سازه‌های دیوار سبز با بسترهای مختلف پیاده‌سازی کرد. در اجرای دیوار سبز هوشمند تجهیزاتی مثل سیستم کنترل دما، کوددهی، حسگر منبع آب، ریل‌های عمودی جهت نصب پانل‌ها، حسگر رطوبت و دما و سیستم کنترل و مدیریت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در دیوار سبز هوشمند می‌توان زمان آبیاری، کوددهی و غبارپاشی را از قبل برنامه‌ریزی کر.د و سیستم به‌صورت خودکار، این کارها را انجام می‌دهد.

برای آشنایی بیشتر با دیوارسبز هوشمند می توانید مقالهدیوار سبز هوشمندرا مطالعه نمایید.

تجهیزات دیوار سبز

دیوار سبز نیز علاوه بر زیبایی بصری، باعث حفاظت ساختمان در برابر نور خورشید، باران و برف و همچنین نوسانات حرارتی می‌شود. بهبود کیفیت هوا و افزایش سطح انرژی افراد نیز از دیگر مزیت‌های دیوار سبز هستند.

در این مقاله به تعریف دیوار سبز، انواع دیوارسبز و تجهیزات دیوار سبز پرداختیم. سپاس از اینکه تا انتهای مقاله همراه ما بودید. نظر شما چیست؟ آیا تجربه پیاده‌سازی دیوار سبز در منزل یا محیط کار خود را دارید؟

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

2 نظر برای مقاله “تجهیزات دیوار سبز

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام. اجرای پروژه در شهرهایی غیر از تهران با توجه به نوع پروژه و متراژ آن تصمیم گیری می شوند.
      برای اطلاعات بیشتر در این خصوص با مشاوران اسپینگر می توانید تماس بگیرید.
      ۰۲۱۸۶۰۹۱۳۹۴
      ۰۹۱۲۰۹۵۶۵۴۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟