دیوار سبز متحرک

سیستم دیوار سبز Green wall نوعی از سازه سبز است که بستر کشت گیاهان در آن به شکل عمودی وجود دارد. و برای افزایش سطح سبز در فضای داخلی و خارجی استفاده زیادی دارد. این سیستم اولین گزینه برای هر محیطی است که سطح افقی کافی برای ساخت فضای سبز نداشته باشد. اما نکته ای که کمتر به آن توجه شده است، قابلیت اجرای دیوار سبز متحرک است. با پیشرفت و توسعه سیستم های مختلف دیوار سبز قابلیت های اجرای این سازه بسیار پیچیده تر از قبل شده است. و به همین شکل می تواند کاربریهای بیشتری از یا پوشش سبز ثابت داشته باشد. در این مقاله به معرفی دیوار سبز متحرک پرداخته ایم.

دیوار سبز متحرک

دیوار سبز متحرک چیست؟

دیوار سبز متحرک که به آن Portable green wall / Mobile green wall هم می گویند؛ شکلی از سازه گرین وال است که به صورت پنل های آماده ساخته می شود. به راحتی به هر محلی قابل انتقال است. در صورت نیاز می تواند مانند یک پنل متحرک به راحتی جابجا شود. این شکل از دیوار سبز در فضاهای داخلی به راحتی قابل استفاده است.

مزایای دیوار سبز متحرک

  • قابلیت جابجایی آسان
  • امکان تغییر چیدمان با توجه به نیاز کاربر
  • عدم نیاز به بستر سازی ثابت بر روی دیوار
  • قابل خریداری بصورت پیش ساخته
  • امکان ساخت به صورت یک طرفه و دو طرفه
  • قابلت کشت در خارج از محل قرارگیری
  • تعویض آسان
  • سرعت بالای اجرا
  • هزینه مقرون به صرفه

 

دیوار سبز متحرک

کاربرد دیوار سبز متحرک

دیوار سبز متحرک مانند پنل های دیوارهای آماده در هر فضایی قابل اجرا هستند. این پنل ها به صورت یک طرفه و دو طرفه ساخته می شوند. انواع دو طرفه به عنوان جدا کننده ی فضا در محیط های اداری، فضاهای عمومی و هتل ها مورد استفاده قرار می گیرند. و با توجه به نوع چیدمان مبلمان می توانند جابجا شوند.

دیوارهای سبز یک طرفه علاوه بر دیوار حائل موقت، برای محصور کردن فضای دفتر، پوشاندن دیوارهای خالی یا با نمای نامناسب مورد استفاده قرار می گیرند. سرعت تهیه و اجرا در این این نوع دیوار سبز، آن را برای تهیه فضاهای نمایشگاهی موقت بسیار مناسب می کند. و امکان تعویض آن در فضای خارج از محل پروژه آن را برای استفاده در فضاهای عمومی بهینه کرده است.

دیوار سبز متحرک

سیستم های دیوار سبز متحرک

دیوار سبز متحرک معمولا دارای یک سازه قاب مانند از جنس چوب یا فلز است. که سازه دیوار سبز در داخل آن نصب شده است. این قاب دارای پایه های نگهدارنده  یا چرخ است. و مانند یک پنل متحرک قابلیت جابجایی دارد. دیوار سبز داخلی نیز می تواند به هر دو نوع نمدی و باکسی باشد.

برای آشنایی بیشتر با دیوار سبز می توانید مقالهانواع دیوار سبزرا مطالعه نمایید.

سیستم باکسی (فلزی و پلاستیکی)

در این نوع دیوار سبز متحرک، سازه گرین وال شامل باکس ها مدولار از جنس پلاستیک یا استیل ضد زنگ است. این باکس ها معمولا متحرک و قابل تعویض هستند. که درون آنها با خاک پر شده و گیاهان در آن کشت می شوند. قطر دیوارهای سبز باکسی بیشتر از نوع نمدی آن است. اما به دلیل هزینه مقرون به صرفه و نگهداری آسان در دیوارهای سبز پیش ساخته و  متحرک کاربرد زیادی دارند.

دیوار سبز متحرک

سیستم نمدی

در سیستم نمدی درون قاب بیرونی دیوار معمولا شاسی کشی شده و یا یک صفحه پی وی سی نصب می شود. که نمد بستر بر روی آن نصب و محکم شود. ادامه کار مانند سایر دیوارهای سبز شامل پرکردن با خاک و کشت گیاه است. این سیستم از دیوار سبز قطر کمتری دارد. و نمای یکدست تری ایجاد می کند. هرچند باید توجه داشت که گاهی به دلیل ضعیف بودن سیستم نگهداری در دیوارهای متحرک، ممکن است نمد دچار آلودگی شده و بوی نا مطبوعی تولید کند.

 

دیوار سبز متحرک

آبیاری در دیوار سبز متحرک

روش های آبیاری در دیوار سبز متحرک می تواند به صورت دستی، اتوماتیک و هوشمند طراحی شود. آبیاری دستی باید به صورت منظم با آب پاش انجام شود. بنابراین تنها در مقیاس خیلی کوچک امکان پذیر است. در سیستم ها اتوماتیک و هوشمند، مخزن آب در بخش پایین دیوار سبز طراحی می شود. که دارای برد کنترل، تایمر، پمپ آب کوچک و سیستم آبیاری قطره ای است. با توجه به برنامه آبیاری پمپ از آب مخزن استفاده کرده و سیستم را آبیاری می کند. آب مازاد نیز از طریق گاتر دوباره به مخزن بر می گردد. و به مخزن آب اضافه می شود.

گیاهان مناسب دیوار سبز بیرونی
مطالعه این مقاله

سیستم های آبیاری خودکار در دیوار سبز متحرک دارای سیکل بسته آب است. و از آنجا که تمامی تجهیزات باید درون خود دیوار جاسازی شود؛ قابلیت نصب پمپ آب قوی و یا سیستم تصفیه مناسب وجود ندارد. به همین دلیل باید نگهداری و تعویض آب مخزن به صورت منظم و دقیق انجام شود. تا انواع آلودگی و قارچ در تمام سیستم گسترش پیدا نکند.

تمامی انواع دیوارهای سبز متحرک دارای گاتر و مخزن جمع آوری آب خروجی هستند. یک نکته بسیار مهم در ساخت این نوع دیوار سبز عدم و جود نشتی در سازه و دیواره آن است. ضمن آنکه برای خرج آب از گاتر خروجی صحیح با شیب مناسب طراحی شود.

برای آشنایی بیشتر با سیستم های آبیاری می توانید مقالهانواع سیستم آبیاری دیوار سبزرا مطالعه نمایید.

دیوار سبز متحرک

انتخاب گیاهان در دیوار سبز متحرک

گیاهان دیوارسبز متحرک از همان گروه گیاهان مناسب دیوار سبز هستند. اما باید چند ویژگی دیگر نیز در آنها مد نظر قرار گیرد. مورد اول اینکه دیوارهای متحرک معمولا نزدیک به محل تردد و حضور افراد قرار می گیرند. بنابراین گونه های با شاخ و برگ تیز و آسیب زننده برای کشت مناسب نیستند. علاوه بر آن گیاهانی که دارای شاخه های ترد و بسیار شکننده هستند مانند انواع سدوم نیز انتخاب مناسبی برای این نوع دیوار سبز نیستند. زیرا به راحتی در اثر برخورد با افراد شکسته شده و آسیب می بینند.

دیوار سبز متحرک

علاوه بر آن بهتر است گیاهان مقاوم به جابجایی، تغییر نور، دما و جریان هوا در دیوار سبز متحرک کشت شوند. تا در صورت تغییر محل قرارگیری گیاه بتواند خود را با شرایط جدید سازگار کند. و با تغییر محل همه گیاهان دیوار سبز دچار آسیب شدید نشوند.

در انتها گونه های گیاهی که به صورت عمده در سایز مناسب دیوار سبز تولید می شوند، از گزینه های مهم هستند. زیرا به راحتی قابل تهیه و بازکاشت در مدت زمان کوتاه خواهند بود. و عملیات نگهداری از دیوار سبز را آسان می کنند.

برای آشنایی بیشتر با انواع فلاورباکس می توانید مقالهمعرفی انواع فلاورباکسرا مطالعه نمایید.

 

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟