نورپردازی دیوار سبز

آیا می‌دانید گیاهان دیوار سبز برای رشد، به نورپردازی نیاز دارند؟ نورپردازی دیوار سبز، جزء نیازهای ضروری برای رشد و نگهداری گیاهان است. و کاربرد آن فقط به زیبایی ظاهری محدود نیست.

نورپردازی یکی از موضوعات بسیار مهم برای رشد گیاهان دیوار سبز است. گیاهان برای رشد، به میزان کافی آب، نور و خاک نیاز دارند. هر چه میزان نورپردازی دیوار سبز را بهتر انجام دهید، سلامت و عمر گیاهان شما افزایش پیدا می‌کند. با این مقاله از اسپینگر، همراه ما باشید تا در مورد نورپردازی گرین وال صحبت کنیم.

برای آشنایی بیشتر با نورپردازی می توانید مقاله نورپردازی فضای سبز”  و نورپردازی روف گاردن”  را مطالعه نمایید.

دیوار سبز روف گاردن

نورپردازی دیوار سبز

فرقی نمی‌کند که نورپردازی دیوار سبز، در یک محیط رسمی‌ مثل اداره یا در منزل شخصی انجام شود. در هر صورت استفاده از نورپردازی، پارامترهای خاصی دارد که باید رعایت کنید؛ تا بعد از آن، تاثیر بصری این نور‌ها در زیبایی و سلامت گیاهان خود ببینید. دقت داشته باشید که مرحله نورپردازی گرین وال فقط جنبه زیبایی ندارد؛ بلکه برای رشد گیاهان دیوار سبز نیز موضوع پراهمیتی است. شاید تعجب کنید ولی باید بگوییم که این مرحله به اندازه مرحله آبیاری، اهمیت دارد.

برای آشنایی بیشتر با دیوار سبز می توانید مقاله “انواع دیوار سبز” را مطالعه نمایید.

نورپردازی دیوار سبز

نور طبیعی و نور مصنوعی برای رشد گیاهان

نیاز گیاهان به نور، هم می‌تواند از طریق نور خورشید طبیعی برآورده شود و هم از طریق نور مصنوعی. اگر به طور سنتی می‌خواهید دیوار سبز خود را در معرض نور خورشید قرار دهید، باید به نوع گیاهان دیوار سبز توجه کنید. برخی از گیاهان دیوار سبز در مواجهه با نور مستقیم خورشید به خطر می‌افتند. برای اعمال نور مصنوعی، باید اطلاعاتی راجع به این موضوع به دست آوریم. طیف نوری خورشید را می‌توان با نور پردازی مصنوعی ایجاد کرد. در واقع برخی از چراغ‌های مخصوص وجود دارند که می‌توانند طیف نوری مورد نظر برای فتوسنتز و رشد را مانند خورشید کاملاً تقلید کنند. و به بهترین وجه، رشد گیاهان را افزایش دهند.

نورپردازی دیوار سبز

الزامات روشنایی عمومی ‌گیاهان دیوار سبز

گیاهان به طور کلی نیاز به نور خورشید دارند. تا به واسطه کلروفیل و فرآیند فتوسنتز، انرژی نورانی را به غذا تبدیل کنند. برای تولید این کلروفیل گیاهان به نور در طیق نارنجی مایل به قرمز در حدود ۶۴۰-۶۶۰ نانومتر و برای انجام عمل فتوسنتز، به طیف آبی در حدود ۴۳۰-۴۴۰ نانومتر، نیاز دارند.

قسمت سبز و زرد طیف، برای رشد گیاه اهمیت کمتری دارد، در واقع بیشتر این طول موج‌ها جذب گیاه نمی‌شوند، بلکه توسط اکثر گیاهان انعکاس پیدا می‌کنند. به همین دلیل اکثر گیاهان، سبز رنگ به نظر می‌رسند.

برای رسیدن به یک دیوار سبز جذاب، باید از منابع نور با طیف کامل که نور سفید را تولید می‌کنند، استفاده کنیم. اشعه ماوراء بنفش (UV) نیز برای گیاهان سالم دیوار سبز، اهمیت کمی ‌دارد.

بین نورپردازی باغبانی و نورپردازی گرین وال تفاوت‌های زیادی وجود دارد. برای روشنایی باغبانی نیاز به رشد زیادِ گیاه وجود دارد؛ در حالی که برای دیوار سبز رشد قوی سریع، نتیجه مطلوبی نیست. بنابراین، مقدار زیاد اشعه ماوراء بنفش در طیف برای دیوار سبز ضروری نیست. حتی بهتر است مورد استفاده قرار نگیرد، زیرا این نور باعث رشد بیش از حد گیاهان می‌شود و در نتیجه مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد. گیاهان دیوار سبز باید در شرایط سالم نگهداری شوند. زیرا در صورت رشد علفی، از شکل و فرم دلخواه خارج شده و کنترل‌شان سخت‌تر می‌شود.

تشعشعات مادون قرمز برای رشد گیاهان گلدار مورد نیاز است، اما این پرتوها در دیوارهای سبز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. بنابراین این نور هم برای دیوارهای سبز اهمیت کمی‌ دارد. مادون قرمز گرمای بسیار شدیدی را به گیاهان وارد خواهد کرد. و می‌تواند باعث تغییر رنگ برگ‌ها شود یا کل گیاهان را نابود کند.

نورپردازی دیوار سبز

اصول نورپردازی دیوار سبز چیست؟

معمولا چراغ‌هایی که برای رشد گیاهان طراحی می‌شوند، اندازه کوچکی دارند تا فضای خاصی را درگیر نکند. مهمترین موضوع در نورپردازی دیوار سبز، فاکتور‌های قدرت، شدت، دمای رنگ، نمایش رنگ و طیف هستند.

برای رشد گیاهان از طریق لامپ‌ها و چراغ‌های مصنوعی، به ترکیب رنگ بهینه از نور قرمز و آبی نیاز داریم. نور آبی باعث متراکم شدن رویش گیاهان می‌شود. این نوع نور برای گیاهان بدون گل مناسب است. برای گیاهانی که گلدار هستند، نور قرمز گزینه بهتری به شمار می‌آید. زیرا باعث رشد طولانی و تحریک گلدهی می‌شود.

دیوارسبز هیدروپونیک
مطالعه این مقاله

گزینه‌های موجود برای انتخاب لامپ‌های نورپردازی دیوار سبز

هنگام انتخاب لامپ‌های نورپردازی برای دیوار سبز، گزینه های مختلفی وجود دارد که شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. از انواع لامپ‌های روشنایی می‌توان به: لامپ‌های رشته‌ای، لامپ‌های‌ هالوژنی، لوله‌های فلورسنت، لامپ‌های جیوه، لامپ‌های سدیم با فشار بالا و لامپ‌های فلزی اشاره کرد.

لامپ رشته‌ای:

معمولا انتخاب لامپ‌های رشته‌ای، برای رشد گیاهان مناسب نیست. پیشنهاد ما این است که از این لامپ‌ها برای گیاهان استفاده نکنید. زیرا مزیت این لامپ‌ها برای برخی از گیاهان بسیار کم است و برای برخی دیگر هیچ مزیتی ندارند.

لامپ هالوژنی:‌

لامپ‌های هالوژنی قیمت ارزانی دارد؛ ولی برای گیاهان دیوار سبز انرژی خیلی زیادی وارد می‌کند که احتمال دارد آن‌ها را بسوزاند.

لوله‌های فلورسنت:

برای رشد گیاهان دیوار سبز، لامپ‌های فلورسنت از دو نوع قبلی، (رشته‌‌ای‌ و هالوژنی) بهتر عمل می‌کند و قیمت ارزانی هم دارند. همچنین مصرف برق و انرژی کمی دارند. این نوع لامپ‌ها حرارت کمی دارند و عمر آن‌ها طولانی است، ولی اگر می‌خواهید که رشد گیاه فوق‌العاده‌ای ایجاد کنید، این لامپ‌ها مناسب نیستند.

لامپ جیوه‌ای:

لامپ‌های جیوه‌ای برای استفاده از رشد گیاهان توصیه نمی‌شوند؛ زیرا کارآمدی آن‌ها به صورت حداقلی است.

لامپ سدیم با فشار بالا:

این لامپ‌ها می‌توانند یک منطقه بزرگ را روشن کنند و برای نورپردازی دیوارهای سبز نیز مفید هستند.

لامپ فلزی:

این لامپ‌ها، گران‌ترین لامپ‌هایی هستند که برای دیوار سبز کاربرد دارند. لامپ‌های فلزی به علت قدرت، کارایی و طیف نوری که دارند، بهترین انتخاب برای روشنایی گیاهان به شمار می‌آیند.

لامپ ال ای دی‌:

لامپ‌های ال ای دی، امروزه بسیار رایج هستند، زیرا اجزایی مانند گاز یا مایع ندارند. این نوع لامپ‌ها در طیف وسیعی از اشکال وجود دارند که برای رشد گیاهان نیز مناسب هستند.

نورپردازی دیوار سبز

میزان ساعات مورد نیاز گیاهان به نور

گیاهان روزانه به ۱۲ تا ۲۰ ساعت نور نیاز دارند تا بتوانند رشد خود را تنظیم کنند. البته قابل ذکر است که با ۲۴ ساعت نوردهی در هفت روز هفته، این گیاهان سالم نخواهند ماند. زیرا باید چند ساعتی را در تاریکی بگذرانند.

اگر برای گیاهان خود نور نامناسبی انتخاب کنید، در مدت زمان کوتاهی شاهد از بین رفتن آن‌ها خواهید بود. بنابراین شاید بهتر باشد از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا شما را به درستی راهنمایی کنند. چگونگی شدت نور، کیفیت نور و نحوه انتخاب لامپ‌های مناسب، اهمیت بسیار زیادی دارد.

برای آشنایی بیشتر با تراس سبز می توانید مقاله “تراس سبز چیست؟” را مطالعه نمایید.

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

4 نظر برای مقاله “نورپردازی دیوار سبز

  1. یاسمن صالحی پور :

    لامپ هایی که برای نورپردازی دیوار سبز در بالاش استفاده می شوند، نور مورد نیاز گیاه رو هم تامین می کنند؟

    • خانم مهندس لطفی :

      با سلام.
      لزوما خیر. گیاهان برای رشد و فتوسنتز نیاز به طیف نوری قرمز تا آبی و کمی طیف زرد دارند. اما بیشترین نیاز آنها به طیف نوری قرمز است.
      بنابراین همه لامپ ها نمی توانند نور مورد نیاز گیاهی را به شکل کامل تامین کنند. با این وجود به شکل معمول تقریبا همه لامپ ها بخشی از نور مورد نیاز را تامین خواهند کرد.
      اگر هدف از نورپردازی دیوارسبز علاوه بر زیبایی، تامین نور مورد نیاز گیاه نیز باشد؛ باید حتما در انتخاب لامپ مناسب و تنظیم زاویه نورپردازی لحاظ شود. تا همه گیاهان نور مناسب را دریافت کنند.

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام. بله. در نورپردازی گیاهان تمامی سیستم های نورپردازی باید ضد آب باشند. علاوه بر آن انتخاب نوع لامپ، رنگ آن، شکل و گستردگی نور، محل قرارگیری لامپ و جهت تابش آن به فضای سبز، بر اساس نوع گیاه، فضاسازی و منظر مورد نظر طراحی انتخاب می شود. یک نورپردازی اصولی تنها فضا را روشن نمی کند. بلکه به فضای سبز جلوه می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟