دیوار سبز نمدی

اگر شما نیز به دکوراسیون فضای اطراف خود اهمیت می‌دهید، پس قطعا با دیوار سبز آشنا هستید. دیوار سبز انواع مختلف و سیستم های متفاوتی دارد. دیوار سبز گلدانی، دیوار سبز نمدی و نمای سبز مهمترین انواع آن هستند. دیوارهای سبز همانطور که از نامشان پیداست، بستری را برای رشد گیاهان به صورت عمودی فراهم می کنند. و با توجه به نوع دیوار سبز و محل قرار گیری، انواع مختلفی از گیاهان می توانند در آنها کشت شوند.

برای آشنایی بیشتر با دیوار سبز می توانید مقالهتفاوت بام سبز و دیوار سبزرا مطالعه نمایید.

دیوار سبز نمدی

قبل از به کارگیری دیوار سبز باید فضای مناسبی برای آن در نظر بگیرید. و یا اگر فضای شما محدود است، نوع و سیستم دیوار سبز را بر اساس فضای خود انتخاب کنید. دیوار سبز نمدی / پارچه ای یا Textile green wall جدیدترین سیستم دیوار سبز است. که معمولا به صورت هیدروپونیک یا نیمه هیدروپونیک طراحی می شود. در این نوشتار شما را با دیوارسبز نمدی آشنا خواهیم کرد. در ادامه این مقاله به مطالعه فهرست زیر خواهید پرداخت:

  • دیوار سبز نمدی
  • انواع دیوار سبز نمدی
  • مزایای دیوار سبز نمدی
  • آبیاری گرین وال نمدی

دیوار سبز نمدی چیست؟

دیوار سبز نمدی

در سال‌های اخیر به دلیل افزایش جمعیت، آپارتمان نشینی گسترش چشم ‌گیری پیدا کرده است. با بالا رفتن قیمت زمین، ساخت فضای سبز افقی صرفه اقتصادی نخواهد داشت. در نتیجه تقاضای افراد برای نصب دیوار سبز بیشتر شده است. دیوار سبز نمدی یا گرین وال نمدی جدید ترین تکنولوژی برای ساخت دیوار سبز در فضای داخلی و خارجی است.

در دیوار سبز نمدی بستر دیوار سبز به جای فلاورباکس و خاک، در بستر نمدی اجرا می شود. به این صورت که بستر نمد به صورت جیب های متصل به هم یا جدا به شکل قطعات مدولار دوخته می شود. و پنل های آماده بر روی دیوار نصب می گردد. در بعضی دیگر از انواع پنل ها دولایه و بدون جیب دوخته می شود. که در محل کاشت، مجری با کاتر نمد را بریده و در فضای ایجاد شده بین دو لایه گیاه را می کارد. این نوع دیوار سبز در زیرسازی نیاز به لایه ایزولاسیون، شاسی کشی و استفاده از صفحه PVC به عنوان بستر نگهدارنده دیوار سبز نیز دارد.

انواع دیوار سبز نمدی چیست؟

دیوار سبز هیدروپونیک (اسپینگر)

دیوار سبز نمدی با توجه به ویژگی های محتلف می تواند تقسیم بندی شود. از نظر نوع نمد، شکل دوخت بستر، سیستم آبیاری و تغذیه و حتی محل قرارگیری به صورت داخلی و خارجی.

جنس نمد در بیشتر انواع دیوار سبز از الیاف پلیمری بازیافتی non-voven polymer textile ساخته شده است. که بر اساس ضخامت، تراکم، مقاومت کششی و قابلیت اشتعال تقسیم بندی می شود. در هر کشور معمولا بهترین نوع تکستایل نمدی شامل یک یا دو نوع از نمدهای تولید داخلی با کیفیت مناسب برای گرین وال است. و انواع دیگر نمدها از سایر کشورها تهیه می گردد.

از نظر شکل دوخت همانطور که گفته شد، پنل های دیوار سبز می توانند دارای جیب های آماده کشت و یا بستر یکپارچه ای باشند؛ که در محل کشت قابلیت ایجاد جیب با برش وجود دارد. تراکم و مقاومت کششی تکستایل بر روی ماندگاری بافت دیوار سبز در اثر فشار وزنی گیاه و قابلیت زهکشی آن اثر دارد. به همین دلیل با توجه به نوع گیاه و محل اجرای دیوار سبز انتخاب می گردد. و از نظر سیستم آبیاری و تغذیه از دو سیستم هیدروپونیک و نیمه هیدروپونیک برای دیوار سبز نمدی استفاده می شود.

دیوار سبز نمدی

مزایای دیوار سبز نمدی

دیوارهای سبز نمدی به نسبت سایر دیوارهای سبز، جدیدتر و پرطرفدارتر هستند. این دیوارها مزایای مختص به خود را دارند. که همین خصوصیات منحصربه فرد باعث شده تا مورد توجه زیادی قرار گیرند. وزن کم سازه، قابلیت تغییر، سهولت نصب و نگهداری از مهمترین ویژگی‌های آنهاست.

برای آشنایی بیشتر با هزینه دیوار سبز می توانید مقالهقیمت گرین والرا مطالعه نمایید.

اجرا و نصب دیوار سبز (اسپینگر)

وزن سازه:

دیوارهای سبز نمدی به نسبت سایر دیوارهای سبز، وزن کم‌تری دارند. زیرا وزن پلیمر نمد نسبت به فلاورباکس بسیار کمتر است. ضمن آنکه به دلیل استفاده از سیستم هیدروپونیک برای آن، دیوارسبز نمدی عموما بدون خاک و یا با حداقل خاک اجرا می شود. که وزن سازه را به شدت کاهش می دهد.

قابلیت تغییر:

 یکی دیگر از فواید دیوارهای سبز نمدی امکان تغییر آن است. به این صورت که علاوه بر تعویض گیاه، در صورت آسیب دیدن نمد می توان به راحتی پنل نمد را عوض کرد. و یا حتی در بعضی مدل ها بخش آسیب دیده را برید؛ و به جای آن پنل تازه نصب نمود.

تفاوت بام سبز و دیوار سبز
مطالعه این مقاله

سهولت نصب و نگهداری:

از مهم‌ترین ویژگی‌های مثبت این نوع دیوارهای سبز، نصب آسان آن است. شاسی کشی در این سیستم نسبتا ساده است. و بعد از اتصال PVC پایه، نمد به صورت ریلی یا با منگنه به راحتی روی دیوار اجرا می گردد. که نیاز به متخصص حرفه ای ندارد. علاوه بر آن سیستم هیدروپونیک بیشتر عملیات نگهداری و آبیاری را انجام می دهد. و نگهداری باغبانی به صورت بازدید فصلی و سالانه انجام می شود.

برای آشنایی بیشتر با اجرای دیوار سبز می توانید مقالهاجرا و نصب گرین والرا مطالعه نمایید.

تنوع گیاهی:

بستر دیوار سبز نمدی شرایطی مناسبی را برای انواع گیاهان فراهم می کند. بنابراین می توان فضای کشت رابا نوع گیاهان تنظیم نمود. ضمن آنکه وزن کم دیوار سبز نمدی امکان افزایش وزن گیاه در کل سازه را می دهد. در نتیجه انواع گیاهان علفی، گونه های آپارتمانی و حتی بوته و درختچه های کوچک در آن قابل کشت است.

آبیاری گرین وال نمدی

آبیاری دیوار‌های سبز نمدی با شیوه‌های مختلفی انجام می شود. اما اساس این آبیاری بر پایه ی آبیاری ثقلی و با استفاده از خاصیت انتشار آب در بافت نمد است. آبیاری این نوع گرین وال می تواند به صورت اتوماتیک هوشمند، اتوماتیک ساده و یا نیمه اتوماتیک باشد.

دیوار سبز هیدروپونیک (اسپینگر)

آبیاری اتوماتیک هوشمند:

در سیستم اتوماتیک هوشمند لوله آبیاری و قطره چکان ها به مخزن اصلی آبدهی و کوددهی متصل هستند. و آبیاری بر اساس میزان رطوبت خاک انجام می شود. به این صورت که سنسورهای رطوبت سنج میزان رطوبت را به برد اصلی ارسال می کنند. با توجه به کاهش رطوبت خاک از اندازه معینی، آبیاری شروع می شود. این سیستم دارای حداقل مصرف آب و بیشترین میزان صرفه جویی است.

آبیاری اتوماتیک ساده:

در سیستم آبیاری اتوماتیک ساده، لوله های آبیاری به برد دارای تایمر متصل هستند. و آبیاری بر اساس سیستم زمانبندی تعیین شده انجام می شود. این برنامه زمانبندی معمولا به صورت فصلی تنظیم می شود.

آبیاری نیمه اتوماتیک:

در آبیاری نیمه اتوماتیک تمامی سیستم لوله کشی آبیاری قطره ای و دریپر ها مانند روش های قبل نصب می شود. اما ورودی آب توسط شخص یک یا دو نوبت در روز برای آبیاری باز می شود. در سیستم های خانگی و بسیار کوچک می توان آبیاری را به صورت دستی و با آبپاش نیز انجام داد. اما کیفیت نگهداری گیاه در این روش کمتر از آبیاری نیمه اتوماتیک  خواهد بود.

سخن آخر

مدت‌ها است که استفاده از عناصر طبیعی برای زینت دادن به فضای اطراف زندگی در میان افراد جا افتاده است. عناصر طبیعی که ضمن زیباسازی محیط اطراف به حفظ بقای محیط زیست نیز کمک می‌کنند. دیوارهای سبز نیز یکی از این موارد هستند. همانطور که پیشتر گفته شد دیوارهای سبز انواع مختلفی دارند. که هر کدام دارای ویژگی های متفاوتی هستند. دیوارهای سبز نمدی به دلیل قابلیت نصب و نگهداری آسان از پرطرفدارترین سیستم های گرین وال است. به طوریکه با وجود هزینه نسبتا بالا به خاطر ماندگاری و نگهداری آسان می توانند در بلند مدت مقرون به صرفه باشند. ما در این نوشتار تلاش کردیم تا در حد توان، شما را با این سیستم جدید آشنا کنیم. امید است با این نکات بتوانید بیشترین استفاده را از دیوارهای سبز خود ببرید.

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

 

One thought on “دیوار سبز نمدی

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام.
      خیر. دیوارهای سبز نمدی نیز مانند تمامی انواع دیوار سبز در بخش متصل به دیوار دارای لایه عایق رطوبت هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟