روف گاردن متمرکز چیست؟

یکی از مهمترین انواع روف گاردن، روف گاردن متمرکز است. روف گاردن متمرکز یا Intensive، همانند محوطه‌های روی سطح زمین طراحی و اجرا می‌شود. به این صورت که می‌توانید گیاهان متنوع، درختچه، درختان و گیاهان با ریشه‌های عمیق را در این نوع روف گاردن بکارید. باغی را تصور کنید که در ارتفاع اجرا شود. طبیعتا برای طراحی چنین باغی بر روی ساختمان، باید موارد بسیاری همچون وزن باغ، تحمل ساختمان، آب و هوای محیط و… را مورد بررسی قرار داد. مسیرها، نیمکت‌ها، زمین‌های بازی یا حتی استخر به عنوان اجزای اضافی می‌توانند به بام سبز متراکم اضافه شوند. به این ترتیب روف گاردن سیستم متمرکز به مکانی تفریحی و گردشی بدل می‌شود. اما تمامی این موارد باید با دقت و بررسی کامل، اضافه و اعمال شوند. در ادامه این مقاله اسپینگر ( espinger ) ،با روف گاردن متمرکز و مزایای آن آشنا می‌شویم.

روف گاردن متمرکز

اهمیت تقویت سازه در روف گاردن متمرکز چیست؟

بار روف گاردن سیستم متمرکز حدود ۲۵۰ تا ۹۰۰ کیلوگرم بر متر مربع است. عمقی که برای این مدل روف گاردن در نظر گرفته می‌شود از ۲۰ تا ۹۰ سانتی‌متر متغییر است. این نوع روف گاردن به دلیل وزن سنگین‌تر، روی بام‌هایی با ظرفیت بار بیشتر اجرا می شود. و یا سازه ساختمان، باید امکان تقویت برای تطبیق با بار اضافی را داشته باشد.

بام سبز متمرکز بار وزنی بسیاری دارد؛ به همین سبب طراحی سازه‌های بام از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. رعایت تمامی نکات ذکر شده هزینه بسیاری در پی خواهد داشت. بنابراین، بهترین گزینه برای این نوع بام سبز، احداث آن روی ساختمان‌های جدید است. چراکه می‌توان بار اضافی بام را در طراحی و محاسبات سازه اولیه ساختمان در نظر گرفت. علاوه بر آن در طراحی بام سبز سیستم متمرکز توجه به جنس کفپوش، استفاده از آلاچیق و مبلمان و عناصر دکوراتیو دیگر، در تقسیم وزن بر روی بام اهمیت بسزایی دارند.

روف گاردن متمرکز

مزایای روف گاردن Intensive

تنوع گیاهی

یکی از مهم‌ترین مزایای روف گاردن متمرکز این است که از پتانسیل خوبی برای کاشت تنوع بالایی از گیاهان برخوردار است. پوشش گیاهی به کار رفته در روف گاردن متمرکز (intensive) عمیق است. و دارای فضای کاشت برای درختان و درختچه و بوته است. همچنین فضای مناسبی را برای کشت سبزیجات تازه در اختیار شما قرار می‌دهد.

قابلیت بالا در طراحی

روف گاردن متمرکز دقیقاً مشابه با محوطه‌های سبز شهری طراحی می‌شود. در طراحی آن از عناصر مختلفی کمک گرفته می‌شود و محصول نهایی مانند پارک است. در این روش می‌توان نیمکت‌، زمین بازی، استخر و آبنما را نیز به بام اضافه کرد. با افزودن باربیکیو، آلاچیق، مبلمان، استخر و امثال آن‌ها، می‌توان فضای روف گاردن را به یک استراحتگاه کوچک تبدیل نمود.

طراحی و اجرای روف گاردن (اسپینگر)

اثر زیست محیطی

طراحی و اجرای روف گاردن از نظر محیط زیست، زیبایی شهر، افزایش اکسیژن، ایجاد تعادل در آب و هوا و افزایش آرامش و طراوت بسیار تاثیرگذار است. از مزایای مهم روف گاردن متمرکز تصفیه هوا و تولید اکسیژن است. روف گاردن متمرکز می تواند زیستگاه جانوری جدیدی ایجاد کند. با طراحی روف گاردن متمرکز می‌توانید طبیعت را به ساختمان‌های مسکونی و اداری خود وارد کنید.

عایق حرارتی و صوتی

از دیگر مزایای روف گاردن متمرکز می‌توان به کاهش انتقال حرارت و صدا اشاره کرد. به طور کلی، روف گاردن مثل یک عایق حرارتی و صوتی عمل می‌کند و سر و صدا یا گرما به طبقات زیر نفوذ نخواهند داشت.

بالا بردن ارزش افزوده بنا

مزیت دیگر روف گاردن این است که ارزش و بهای ساختمان را افزایش می‌دهد. به همین خاطر زمانی که تصمیم به ساخت بنا گرفتید، طراحی بام سبز و یا روف گاردن را فراموش نکنید.

طراحی و اجرای روف گاردن (اسپینگر)

نکات مهم در اجرای روف گاردن متراکم چیست؟

در اجرای روف گاردن intensive، زیرسازی اهمیت زیادی دارد. نکته اصلی روف گاردن متمرکز وزن آن است. پس باید محاسبات لازم و اطلاعات مخصوص در رابطه با میزان بارگذاری مجاز بر سقف بنا مشخص شود. نکته دیگر، بررسی و محاسبه مقاومت سازه‌ ساختمان و نحوه شبکه بندی آهنی آن است.

تمام مواردی که باید در نظر گرفته شوند، در ذیل فهرست شده‌اند:

  • زیر سازی باید به صورت کروم بندی یا ایزولاسیون تخصصی باشد
  • اجرای شیب مناسب؛ به طوری که آب باران و برف به سمت چاه خروج جاری شود.
  • استفاده از ورق‌های عایق بندی مناسب ضد ریشه
  • ارزیابی شرایط اجرا، نوع بام و محیط اقلیمی

طراحی فضای سبز (اسیپنگر)

نکته اول:

پس از اجرای شیب بندی و ایزولاسیون، باید شبکه بندی‌های آهنی در نظر گرفته شوند. ارتفاع شبکه از کف بام اغلب بین ۱۵ الی ۳۵ سانتی متر است. این ارتفاع برای عبور موارد تاسیساتی مانند سیم برق و لوله‌های آب در نظر گرفته می‌شود. پس از اینکه تاسیسات به خوبی اجرا شد، نیاز است که لوله‌های آب از فلکه اصلی به پشت بام بروند. این رویکرد بر اساس طراحی باکس‌های گل و گیاه و فضای باقی مانده برای لوله‌ها صورت می‌گیرد.

گابیون چیست؟
مطالعه این مقاله

نکته دوم:

عمق کاشت در روف گاردن سیستم متمرکز نسبت به دیگر انواع روف گاردن بیشتر است. بام سبز متمرکز به نگهداری، آبیاری و سایر مراقبت‌های مرسوم فضاهای سبز نیاز دارد.  به دلیل تنوع گیاهان کاشته شده در این مدل از روف گاردن، بهتر است سیستم دقیقی برای آبیاری و نگهداری آنها در نظر گرفته شود. به طور مثال سیستم مه‌پاش برای تامین رطوبت گیاهان و خنکی محیط در تابستان یکی از تاسیسات ضروری به شمار می‌رود؛ بنابراین باید از شلنگ‌های مخصوص مه پاشی استفاده شود. اتصالات در این زمینه اهمیت زیادی دارند.

نکته سوم:

فلاورباکس ها نیز اهمیت زیادی دارند. بهتر است از فلاور باکس‌هایی استفاده شود که به شبکه آهنی سیستم آسیبی وارد نکنند. فلاورباکس‌ها در مدل‌های زمینی و دیواری قابل اجرا هستند. سیستم کاشت به کار رفته در آن‌ها نیز به ارزیابی موقعیت نیاز دارد.

طراحی فضای سبز (اسیپنگر)

نکته چهارم:

نورپردازی برای دیوارها و کف‌ها نیز باید به طور مخصوص ارزیابی شوند. در صورتی که قرار است باربیکیو نصب شود، باید نوع و نحوه اجرای آن به طور دقیق مشخص باشد. برای صرفه جویی در هزینه روف گاردن باید در نوع شبکه بندی دقت حاصل شود.

گیاهان مناسب برای روف گاردن Intensive

اولین نکته در انتخاب گیاهان، توجه به منطقه و آب و هوای محل اجرای روف گاردن است. برخی از گیاهان زمانی که در برابر گرما یا سرمای زیاد مناطق مختلف قرار می‌گیرند به سرعت از بین می‌روند. تحمل نور خوشید، میزان نگه‌داری رطوبت، میزان نیاز به آب و مقاومت در برابر باد، از دیگر نکاتی است که هنگام انتخاب گل‌ها و گیاهان باید به آن‌ها توجه کرد.

گیاهانی خوش‌بو، گیاهانی که برگ خزدار یا سوزنی دارند، گیاهان دارای ساقه گوشتی مانند کاکتوس، گیاهان پوششی و گیاهان رونده، انتخاب‌های مناسبی برای روف گاردن‌ها هستند. گیاهانی که به صورت عمودی بالا می‌روند نیز می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای زیبا و دل‌پذیرتر کردن این فضا باشند.

برای آشنایی بیشتر با گیاهان روف گاردن متمرکز می توانید مقالهانتخاب گیاهان در روف گاردنرا مطالعه نمایید.

گیاهان روف گاردن

خاک روف گاردن سیستم Intensive

قبل از ایجاد روف گاردن و استفاده از خاک مناسب، باید سطح سقف را کاملا عایق‌بندی و ایزولاسیون کنید. آب و ریشه گیاهان نباید در بستری نفوذ کند که قرار است روف گاردن در آن ساخته شود. خاک مناسب برای روف گاردن باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد. خاک باید به حفظ زیبایی و طراوت گل‌ها و گیاهان آپارتمانی که در بام سبز کاشته شده‌اند کمک کند. در کنار آن نباید به ساختمان و بنا آسیب وارد کند.

خاک روف گاردن

از مهم‌ترین ویژگی‌های این خاک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وزن کم
  • قابلیت جذب بالای آب
  • غنی بودن آن از مواد لازم برای گیاهان

روف گاردن متمرکز وزن زیادی دارد و گیاهانی که در آن کاشته می‌شوند به راحتی جابجا نمی‌شوند. به همین دلیل نمی‌توان خاک روف گاردن را به راحتی تعویض کرد. به همین دلیل، بهتر است از همان ابتدای کار، در انتخاب خاک دقت داشته باشید. با انتخاب خاک مناسب از مشکلاتی که در آینده ممکن است به وجود آیند جلوگیری خواهید کرد.

برای آشنایی بیشتر با خاک روف گاردن متمرکز می توانید مقالهویژگی های خاک روف گاردنرا مطالعه نمایید.

روف گاردن متمرکز

 

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟