دیوارسبز هیدروپونیک

احتمالاً شما نیز از زندگی در آلودگی‌های دیوانه کننده شهری خسته شده شده‌اید. و نیاز به انرژی‌ گیاهان طبیعی را در زندگی خود احساس می کنید. گیاهان مصنوعی و دیگر تزئینات مختلف زیبا هستند؛ اما آیا می‌توانند حس زندگی را برای شما دوچندان کنند؟ در چنین موقعیتی، می توانید نقش گیاهان را در زندگی خود پررنگ‌تر کنید؛ چند گلدان به خانه اضافه کنید؛ باغی کوچک در حیاط یا پشت بام بنا کنید و یا کاری متفاوت انجام دهید. استفاده از یک دیوارسبز می‌تواند یکی از خاص‌ترین و متفاوت‌ترین گزینه‌ها برای اضافه کردن گیاهان به زندگی شهری است. و دیوارسبز هیدروپونیک یکی از بهترین سیستم های نوین دیوار سبز است.

برای آشنایی بیشتر با دیوار سبز می توانید مقالهتفاوت بام سبز و دیوار سبزرا مطالعه نمایید.

دیوارسبز هیدروپونیک (اسیپنگر)

یکی از بهترین و متفاوت‌ترین  سیستم های دیوار سبز، سیستم هیدروپونیک است. در این نوشتار با سیستم هیدروپونیک و دیوارهای سبزهیدروپونیک آشنا می شویم. فهرست مطالبی که در نوشتار دیوارسبز هیدروپونیک آورده شده است عبارت است از:

  • سیستم هیدروپونیک چیست؟
  • تاریخچه سیستم هیدروپونیک
  • دیوار سبز با سیستم هیدروپونیک چست؟
  • مزایای دیوار سبز Hydroponic green wall
  • معایب دیوار سبز Hydroponic green wall

سیستم هیدروپونیک چیست؟

دیوارسبز هیدروپونیک (اسپینگر)

روش هیدروپونیک Hydroponics روشی برای پرورش گیاهان است، که در آن به جای خاک از آب به عنوان بستر کشت استفاده می شود. این بستر کشت می تواند شامل آب و مواد غذایی باشد. و یا به این بستر انواع مواد خنثی یا نیمه خنثی مانند فوم، پرلیت، لیکا و سایر خاک های خنثی نیز اضافه شود.

در سیستم هیدروپونیک خاک کامل به کار نمی رود. و ریشه گیاهان املاح معدنی، مواد مغذی و تمام نیازهای خود را از مواد محلول در آب جذب می کنند. بدین صورت یک محلول از تمامی مواد مورد نیاز گیاه شامل آب و املاح معدنی تهیه می شود. سپس محلول تهیه شده، با استفاده از لوله‌های آب به گیاهان منتقل می‌شود. که گیاهان با استفاده از آن بدون نیاز به هیچگونه خاک، در سلامت و به سادگی کامل رشد می‌کنند.

تاریخچه سیستم هیدروپونیک

دیوارسبز هیدروپونیک (اسپینگر)

تاریخچه سیستم هیدروپونیک به قرن اخیر مربوط می شود. اگرچه می توان گفت که اولین گیاهان در سیاره زمین نه در خاک، بلکه در آب اقیانوس‌ها رشد کرده‌اند. که به نوعی سیستم هیدروپونیک بوده است. اما با این حال، واژه هیدروپونیک تنها حدود ۱۰۰ سال است که به وجود آمده و در کشاورزی کاربرد دارد. در ابتدا از سیستم هیدروپونیک برای کشت محصولات کشاورزی مانند انگور استفاده می‌شد. اما خیلی زود این سیستم برای پرورش انواع سبزیجات، صیفیحات و گیاهان زینتی نیز استفاده شد. و در انتها به بازار طراحی فضای سبز داخلی و خارجی مانند انواع دیوارسبز هیدروپونیک نیز راه پیدا کرد.

دیوار سبز هیدروپونیک چیست؟

دیوارسبز هیدروپونیک (اسپینگر)

دیوارهای سبز نوعی کشت و پروش گیاه در حالت عمودی بر روی دیوار است. در این روش کشت گیاهان می توانند در گلدان هایی حاوی خاک، خاک های مصنوعی و یا بسترهای خنثی با آبیاری هیدروپونیک کشت شوند. دیوارهای سبزی که از سیستم هیدروپونیک استفاده می کنند، دیوارسبز هیدروپونیک Hydroponic Green wall  نامیده می شود. که در حال حاضر از پر کاربرد ترین سیستم های دیوارهای سبز در دنیا هستند. و نمای زیبایی را در فضای داخلی منازل و یا فضای بیرون ساختمان‌ها ایجاد می‌کنند.

برای آشنایی بیشتر با سیستم های دیوار سبز می توانید مقالهمقایسه دیوار سبز هیدروپونیک و دیوار سبز با خاکرا مطالعه نمایید.

مزایای دیوار سبز Hydroponic چیست؟

دیوارسبز هیدروپونیک (اسپینگر)

عملیات نگهداری کم

اگر شما علاقه زیادی به استفاده از یک دیوار سبز دارید؛ اما حوصله و یا زمان کافی برای رسیدگی به دیوار سبزتان را ندارید. دیوارسبز هیدروپونیک بهترین گزینه ممکن برای شما خواهد بود. یک دیوار سبز معمولی با خاک نیاز به نگهداری روزانه و یا هفتگی دارد. و حتی اگر آبیاری آن بصورت اتوماتیک باشد، باید کوددهی و تعویض خاک آن به شکل دستی و منظم صورت گیرد. اما در دیوارسبز هیدروپونیک تنها کار مورد نیاز، پر کردن مخزن‌های آب و کود آن است. و عملیات هرس و تعویض گیاه نیز در دوره های ۳ تا ۶ ماهه انجام می شود. به این ترتیب احتمالاً تا چندین ماه هیچ کاری جز تماشا و لذت بردن از دیوار سبزتان نخواهید داشت.

قابلیت هوشمند سازی

برخی مدل‌های دیوارسبز هیدروپونیک نیز وجود دارند، که به صورت هوشمند طراحی و برنامه ریزی می شوند. این سیستم ها می‌توانند در هر شرایطی، به وضعیت گیاه‌ رسیدگی کنند؛ به این ترتیب که برد کنترلر آنها به سنسورهای سنجش رطوبت، PH و دما متصل است. به این ترتیب وضعیت دقیق خاک را بررسی می کند. این امر باعث می‌شود تا دیوار سبز شما بتواند تصمیم بگیرد که گیاهان به چه میزان آب، دما و مواد غذایی نیاز دارند. و در هر دمایی، وضعیت نگهداری گیاهان با آنها هماهنگ بوده که دیوار سبز را سالم و پرطراوت نگه می ‌دارد.

قابلیت نصب در مکان های مختلف

یکی دیگر از مزایای ویژه دیوارسبز هیدروپونیک، امکان نصب و استفاده از آن در هر مکانی است. شما می‌توانید در فضای داخلی منازل، فضای خارجی و یا حتی محیط شهری از دیوارسبز هیدروپونیک استفاده کنید.

دیوارسبز هیدروپونیک (اسپینگر)

تنوع بالا در طراحی گیاهی

علاوه بر آن در دیوارسبز هیدروپونیک گزینه‌های بیشتری برای انتخاب گیاهان در اختیار دارید. در دیوارهای سبز معمولی انتخاب گیاه کاملا وابسته به خاک است. در حالیکه با برنامه ریزی آبیاری و کوددهی می توانید گیاهانی با نیاز های متفاوت را در یک دیوار داشته باشید. علاوه بر آن گیاهان خاص و دارای شرایط نگهداری ویژه مانند ارکیده نیز در دیوارهای هیدروپونیک موفق تر خواهند بود. و گیاهان خارج از اقلیم منطقه نیز در دیوارهای سبز هوشمند قابلیت رشد بهتری خواهند داشت. در انتها باید توجه داشت که مدیریت هوشمند آبیاری و کوددهی نیاز به حضور باغبان و زحمت شما را کم می کند. و خودش به صورت هوشمند گیاه شما را بر اساس نیاز آن مدیریت خواهد کرد.

تفاوت گرین وال و روف گاردن
مطالعه این مقاله

صرفه جویی در مصرف آب

و درنهایت، آخرین ویژگی مثبتی که می‌توانیم از آن نام ببریم، مصرف آب بسیار کمتر و بهینه در دیوارهای سبز هیدروپونیک است. در این سیستم آب خیلی کمی هدر می‌رود. و تقریباً تمام آب مصرفی، مستقیماً به گیاه می‌رسد. که در مصرف آب بسیار صرفه جویی می‌شود.

معایب دیوار سبز Hydroponic

اصولاً دیوارسبز هیدروپونیک بسیار کارآمد است. و در اکثر شرایط، یکی از بهترین گزینه‌های ممکن محسوب می‌شود. با این حال دیوارسبز هیدروپونیک نیز همانند هر دیوار سبز دیگری، معایب خود را دارد. که اکنون قصد داریم آن‌ها را بررسی کنیم.

دیوارسبز هیدروپونیک (اسپینگر)

نیاز به تاسیسات اولیه و فضای کافی

اولین موردی که می‌تواند کمی شما را در ایجاد یک دیوارسبز هیدروپونیک آزار دهد، محدودیت نصب آن است. پیش از این و در بخش‌‌های قبلی، امکان نصب آن در هر فضایی را به عنوان مزایای دیوارسبز هیدروپونیک ذکر کردیم. منظور از این قابلیت نصب مربوط به نوع فضا از نظر داخلی، خارجی و شرایط اقلیمی بوده است. و این مسئله شروطی را نیز به همراه دارد. اگر قصد دارید یک دیوارسبز هیدروپونیک را در مکانی نصب و ایجاد کنید، نیاز به شرایط تاسیساتی ویژه دارید. باید توجه کنید که آن مکان به لوله‌کشی آب و خروجی فاضلاب دسترسی داشته باشد. همچنین یک منبع برق برای پمپ‌ها و فضا برای تجهیزات و تاسیسات دیوار سبز نیاز است، تا بتوان دیوار سبز را در آن مکان بنا کرد.

محدودیت در انتخاب گیاه با توجه به اقلیم

همچنین اگر قصد دارید تا دیوار سبزتان را در فضای خارجی  اجرا کنید؛ حتما باید همانند هر دیوار سبز دیگری شرایط اقلیمی منطقه‌تان را برای انتخاب نوع گیاهان مورد توجه قرار دهید. در صورت پرورش گیاهان در داخل ساختمان شرایط محیطی تا حد زیادی قابل کنترل است. اما در فضای خارجی شرایط نگهداری گیاه در هر حال متاثر از آب و هوای اقلیمی است.

هزینه بالا

یکی دیگر از دلایلی که ممکن است باعث شود دیوارهای سبز دیگر را به دیوار سبز هیدروپونیک ترجیح دهید هزینه آن است. با توجه به پمپ، مخزن آب، لوله‌های سوراخ‌دار و دیگر تجهیزاتی که منحصر به سیستم‌های هیدروپونیک هستند؛ هزینه دیوارسبز هیدروپونیک به نسبت دیگر دیوارهای سبز بسیار بالاست. بدین صورت، دیوارسبز هیدروپونیک برای افرادی که بودجه‌ای محدود دارند. و به دنبال دیوار سبزی کمی اقتصادی‌تر می‌گردند، می تواند گزینه مناسبی نباشد.

برای آشنایی بیشتر با قیمت دیوار سبز می توانید مقالهقیمت دیوار سبز در تهرانرا مطالعه نمایید.

دیوارسبز هیدروپونیک (اسپینگر)

سخن آخر

اگر شما نیز از آلودگی‌های شهری رنج می‌برید و نیاز به کمی استراحت و وقت گذراندن در طبیعت دارید، شاید بد نباشد تا طبیعت را به مکان استراحت خود منتقل کنید. درصورتی که شرایط ایجاد یک دیوارسبز هیدوپونیک را دارید این دیوار سبز می‌تواند با سیستم جدید و نگهداری کم آن گزینه مناسبی باشد. تنها نیاز است دیوار سبز مورد نظرتان را سفارش داده و گیاهان مورد علاقه‌تان را انتخاب کنید؛ اکنون، تنها کاری که نیاز به انجامش دارید، استفاده و لذت از انرژی و هوای پاکی است که دیوار سبز شما تولید کرده می‌کند. از همراهی شما تا پایان نوشتار دیوارسبز هیدروپونیک سپاس‌گزاریم.

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

One thought on “دیوارسبز هیدروپونیک

  1. لعیا مرشدی :

    این دیوارای سبز نشتی آب ندارن اصلا؟ چون خاک وجود نداره یعنی همه فضا رو آب پر می کنه امکان داره نشتی آب داشته باشن

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      سلام.
      انواع دیوار سبز هیدروپونیک دارای دو دسته هیدروپونیک و نیمه هیدروپونیک هستند. در گروه هیدروپونیک گیاهان می توانند در آب و یا خاک معدنی خنثی که آب در آن جریان دارد کشت شوند. این سیستم ها بیشتر برای گلخانه های تولید سبزیچات استفاده می شوند.
      دیوارسبزهای زینتی بیشتر در گروه نیمه هیدروپونیک قراردارند. که بستر آنها ترکیب خاک برگ و خاک خنثی است. ضمن آنکه آبیاری به صورت نشتی و قطره ای انجام می شود. به همین دلیل سیستم مرطوب بوده اما اشباع از آب نیست. و با نصب صحیح نشتی نخواهد داشت.
      با این وجود ایزولاسیون پایه برای عایق سازی دیوار انجام می شود. و سیستم آبیاری و زهکشی باید به شکل تخصصی نصب گردد.

      برای اطلاعات بیشتر می تواند مقاله های «مقایسه دیوارسبز هیدروپونیک و دیوار سبز با خاک» و «اجرا و نصب گرین وال» و «سیستم آبیاری گرین وال» را مطالعه نمایید.
      https://espinger.com/hydroponics-vs-soil-based-greenwalls/
      https://espinger.com/green-wall-installation/
      https://espinger.com/green-wall-irrigation-system/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟