آموزش ساخت فلاورباکس در منزل، به ساده‌ترین روش

یکی از روش‌های ساده و ارزان برای زیباتر شدن محیط منزل، استفاده از فلاورباکس است. ساخت انواع فلاورباکس در منزل به ساده‌ترین روش امکان‌ دارد. در این مقاله به آموزش ساخت فلاورباکس می‌پردازیم.

فلاورباکس (Flower box)، گلدانی جعبه مانند است که می‌توانید انواع گیاهان را در داخل آن بکارید. فلاورباکس در محیط‌هایی مانند: تراس، آشپزخانه، پاسیو، بالکن، سالن پذیرایی، اتاق خواب و … قابلیت استفاده دارد. می‌توان گفت، ارزان‌ترین و ساده‌ترین روش برای افزایش سرسبزی در منزل، استفاده از فلاورباکس است. کاشت هر گونه گیاه در داخل این فلاورباکس‌ها، امکان‌پذیر خواهد بود. فقط باید نسبت به محیط، گیاهان مناسبی را انتخاب کنید. در این مقاله از اسپینگر، آموزش ساخت فلاورباکس در خانه و نکات مربوط به ساخت آن را خواهیم داشت. همراه ما باشید.

آموزش ساخت فلاورباکس

 

ساخت فلاورباکس

قبل از پرداختن به آموزش ساخت فلاورباکس در خانه، ابتدا بهتر است تعریفی از خودِ فلاورباکس ارائه دهیم. فلاورباکس در واقع یک جعبه توخالی است که داخل آن را با خاک پر کرده و از آن به عنوان وسیله‌ای برای کاشت انواع گل‌ها و گیاهان، استفاده می‌کنند. در این بستر می‌توانید انواع گل‌های زینتی، میوه و سبزیجات و … را بکارید. و محیط منزل خود را سرسبزتر و بانشاط‌تر کنید.

حتما می‌دانید که گل و گیاه، آب و هوای محیط منزل شما را خنک‌تر می‌کند. و باعث افزایش اکسیژن می شود. برای استفاده از فلاورباکس، ابتدا باید قسمتی از منزل را به عنوان جایگاه آن مشخص نمایید. سپس ابعادی برای آن در نظر بگیرید. در مرحله بعد، نوبت به انتخاب نوع گل و گیاه بر اساس نور، آب و هوا و … می رسد. مثلا گل و گیاهی که برای فلاورباکس بالکن استفاده می شود، با گیاهان مناسب آشپزخانه و داخل اتاق‌ها متفاوت خواهد بود. در محیط‌هایی که نور کافی وجود ندارد، می‌توانید خودتان با نورپردازی به رشد گل و گیاه کمک کنید.

آموزش ساخت فلاورباکس

انواع فلاورباکس از نظر جنس

فلاورباکس‌ها انواع مختلفی دارند که انتخاب هر یک از آن‌ها، به سلیقه و محیط زندگی شما بستگی دارند. قبل از مطالعه آموزش ساخت فلاورباکس در منزل ، بهتر است با انواع آن از نظر متریال آشنا شویم.

سفال

معمولا گلدان‌ها به علت زیبایی، قیمت مناسب و تنوع طرح و رنگ، از سفال ساخته می شوند. برای ساخت فلاباکس نیز می‌توان از سفال استفاده کرد. فقط باید دقت داشته باشید که سفال، خاصیت شکنندگی سریع دارد و در برابر ضربه مقاوم نیست؛ در واقع استحکام بالایی ندارد، بنابراین بهتر است از فلاورباکس سفالی، داخل منزل و محیطی که احتمال آسیب کم‌تر است، استفاده کنید.

چوب

چوب یکی از رایج‌‌ترین متریالهایی است که برای فلاورباکس استفاده می شود.  فلاورباکس چوبی به علت زیبایی طبیعی کاربرد زیادی دارد. شاید تصور کنید که چوب در برابر نورآفتاب، بارندگی و … مقاوم نیست. تصور شما صحیح است. اگر چوب خام و بدون روکش را برای فلاورباکس استفاده کنیم، سریع رطوبت را جذب می‌کند و آسیب می‌بیند.

برای استفاده از چوب برای فلاورباکس، باید روی آن روکش کشیده شود. این نوع متریال در فلاورباکس های دیواری، آویزان و … کاربرد دارد. فلاورباکس چوبی همراه با روکش در برابر ضربه، بارندگی، نور خورشید و … مقاومت بسیار بالایی دارد. و برای محیط‌های بیرونی مانند تراس، روف گاردن، بالکن نیز مناسب است.

آموزش ساخت فلاورباکس

 

بتن

متریال دیگری که برای فلاورباکس از آن استفاده می شود، بتن است. فلاورباکس بتنی انواع طرح و رنگ متنوعی دارد و امکان سفارشی‌سازی بر اساس سلیقه شما نیز وجود دارد. به این ترتیب می‌توانید طرح مورد علاقه خود را برای درج روی بتن، سفارش دهید. وزن خیلی سنگین این فلاورباکس، از معایب آن است که در هر جایی نمی‌توان آن را نصب کرد و قابلیت حمل و نقل آسانی ندارد. برخی از فلاورباکس‌های بتنی موجود در بازار، وزن کمتری دارند، ولی هزینه زیادی برای آن باید صرف شود. فلاورباکس بتنی، به شکل زمینی، دیواری و آویزان استفاده می شود.

 

آموزش ساخت فلاورباکس

پلاستیک

پلاستیک، از دیگر متریالهای پر کاربرد فلاورباکس است؛ که به علت وزن سبک، رنگ‌های متنوع و از همه مهم‌تر قیمت خیلی پایین، طرفداران زیادی دارد. همچنین نصب فلاورباکس پلاستیکی بسیار آسان بوده و به همین علت، استفاده از آن رایج‌تر است.

آموزش ساخت فلاورباکس

فلز

از انواع فلاورباکس‌ها، شاید فلاورباکس فلزی را بسیار دیده باشید. فلز یکی دیگر از موادی است که برای فلاورباکس مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ البته باید بگوییم که فلز خالص نمی‌تواند در محیطی مانند بالکن مقاومت زیادی داشته باشد. برای مقاوم سازی آن باید از پوشش‌های رنگی استفاده کرد تا مقاومت آن در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی افزایش پیدا کند. و یا از انواع آلیاژ های مقاوم مانند استیل ضد زنگ استفاده کرد. این نوع فلاورباکس نیز می‌تواند به دیوار نصب شود و همچنین می‌توان به صورت آویزان از آن استفاده کرد.

آموزش ساخت فلاورباکس

سنگ

برای تولید برخی از فلاورباکس‌ها از سنگ استفاده می شود. برای فلاورباکس سنگی، سنگ‌هایی مانند مرمر و تراورتن مورد استفاده قرار می‌گیرد. نفوذپذیری فلاورباکس سنگی بسیار کم است. و همین مورد، جزو مزایای آن محسوب می شود. در مقابل، وزن سنگین جزو معایب آن است.

شیشه‌

یکی دیگر از انواع فلاورباکس‌ها، فلاورباکس شیشه‌ای است که از جنبه زیبایی بالایی برخوردار بوده و می‌توان گفت زیباترین نوع فلاورباکس است. همانطور که می‌دانید جنس شیشه در برابر ضربه، نور آفتاب، باد و … مقاومت ندارد و سریع می‌شکند. در نتیجه نمی‌توان در محیط‎های باز از این نوع فلاورباکس استفاده کرد ولی برای محیط داخلی منزل به شرط ترکیب با دیگر جنس‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فلاورباکس نرده ای چیست؟
مطالعه این مقاله

ترکیبی

همانطور که از اسم این نوع فلاورباکس مشخص است، در ساخت فلاورباکس ترکیبی، از چند نوع متریال در کنار یکدیگر استفاده می‌شود. که انواع فلزی چوبی، کامپوزیت-فلز و بتن – فلز رایج تر است.

آموزش ساخت فلاورباکس

آموزش ساخت فلاورباکس در خانه

فلاورباکس‌های آماده با انواع جنس‌ها، در فروشگاه‌های حضوری و آنلاین به فروش می‌رسند. که شما می‌توانید آن‌ها را تهیه و نصب کنید. نصب فلاورباکس سخت نیست و به راحتی، با چند قدم ساده می‌توانید آن را نصب نمایید. همانطور که گفتیم بعد از پلاستیک، رایج‌ترین نوع فلاورباکس، فلاورباکس چوبی است که ساخت آن بسیار آسان است. اگر علاقمند به آموزش ساخت فلاورباکس در خانه هستید، در ادامه نحوه ساخت فلاورباکس چوبی را خواهیم داشت.

تعیین محیط و اندازه برای ساخت فلاورباکس

‎قبل از شروع به ساختن فلاورباکس، به عنوان اولین قدم، بهتر است نوع گیاهان را انتخاب کنید. قدم بعدی برای ساخت انواع فلاورباکس‌ها، مشخص کردن محیط و تعیین اندازه فلاورباکس است. اندازه فلاورباکس به محیطی که می‌خواهید فلاورباکس را استفاده کنید، بستگی دارد. همچنین نوع گیاهان انتخابی نیز در تعیین اندازه فلاورباکس، اهمیت زیادی دارد. هر چقدر گیاه انتخابی بزرگتر باشد، عمق فلاورباکس را باید بیشتر در نظر بگیرید.

تهیه متریال مناسب و برش

بعد از تعیین محیط و اندازه، نوبت به تهیه متریال فلاورباکس می‌رسد. چوب انتخابی برای ساخت فلاورباکس ، باید در برابر رطوبت و نور خورشید، باد و … مقاومت بالایی داشته باشد. در انتخاب چوب، بهتر است دقت زیادی به خرج دهید. و با افراد صاحب نظر در مورد این موضوع، مشورت کنید؛ چون در صورت انتخاب اشتباه، فلاورباکس سریع آسیب دیده و مجبورید، دوباره مراحل را طی کنید. بعد از تهیه چوب‌ها، باید آن‌ها را در اندازه‌های دلخواه با کمک اره دستی یا الکتریکی برش دهید. اگر وسیله‌ای برای برش چوب ندارید، می‌توانید از نجاری‌ها برای بریدن چوب کمک بگیرید. ‎‎

ایجاد سوراخ و استفاده از پیچ در بدنه چوب‌ها

بعد از برش چوب‌ها، باید سوراخ‌هایی در بدنه ایجاد کنید تا چوب‌ها را با کمک پیچ‌های مخصوص به هم متصل کنید. معمولا سوراخ کردن چوب، توسط یک دریل انجام می‌شود. نوع پیچی که در این فلاورباکس استفاده می‌شود، پیچ گالوانیزه است؛ که زنگ نمی‌زند. استفاده از پیچ گوشتی هم هنگام ساخت فلاورباکس چوبی، امکان‌پذیر خواهد بود.‎

بعد از محکم کردن پیچ‌های بدنه، طول و عرض داخل جعبه را اندازه‌گیری کنید. و صفحه چوبی پایینی را بِبُرید و داخل جعبه قرار بگذارید و دوباره اتصالات را انجام دهید.

حتما می‌دانید که هر فلاورباکس، به زهکش نیاز دارد. در قسمت کف جعبه، حفره‌های زهکش را ایجاد نمایید. معمولا چهار یا پنج سوراخ برای انجام عملیات زهکش کفایت می‌کند.

آموزش ساخت فلاورباکس

مراحل تکمیلی آموزش ساخت فلاورباکس در منزل

در داخل فلاورباکس برای محافظت از چوب، از یک لایه توری از صفحه نایلونی استفاده کنید. این لایه باید هم اندازه کف فلاورباکس باشد. بعد از قرار دادن این لایه، دوباره آن را با پیچ محکم ببندید.‎

سمباده کشیدن چوب در مرحله آخر توصیه می‎شود تا زبری تخته از بین برود. بعد از این مرحله هم، بهتر است از یک رنگ و پرایمر برای مقاومت بدنه فلاورباکس استفاده کنید. انتخاب طرح و رنگ در این مرحله، بر اساس سلیقه شما انجام می‌گردد.

بعد از اتمام کار، یک لایه خیلی نازک ماسه (برای کمک به زهکشی بهتر) به کف فلاورباکس اضافه کرده و سپس آن را با خاک گلدان مناسب پر کنید. مرطوب کردن خاک با آب، در این مرحله ضروری است. پس از آن گیاه مورد نظر را کشت کرده و با خاک تثبیت کنید.

در این مقاله از اسپینگر، با تعریف و انواع فلاورباکس آشنا شدیم. نظر شما در مورد نحوه ساخت فلاورباکس چیست؟ متشکریم که تا آخر این مقاله همراه ما بودید.

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

4 نظر برای مقاله “آموزش ساخت فلاورباکس

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      بله. فلاورباکس در واقع نوعی گلدان مدرن بهینه سازی شده برای استفاده در آپارتمان است.
      به همین دلیل خصوصا برای اجرای فضای سبز در محیط های کوچک به کار می روند.
      زیرا در ابعاد مختلف و در تعداد محدود قابل تهیه و کاربری هستند و به فضای دیگری احتیاج نخواهند داشت.

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام.
      فلاورباکس با قیمت مقرون به صرفه (ارزان) محصول استفاده از مواد اولیه با قیمت کم (گاهی نامرغوب) و یا تولید محصول در تعداد بالاست. از آنجا که فلاورباکس مبلمان بلند مدت محسوب می شود، بهتر است از محصولات با کیفیت که در تعداد بالا تولید می شوند استفاده کرد. کارخانه های تولیدی در این موارد قیمت مناسب تری دارند. که بسیاری از آنها به صورت آنلاین و از طریق سایت قابل جستجو هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟