فلاورباکس نرده ای و کاربردی آن در محیط زندگی ما

گل‌ها و گیاهان در زندگی همه ما نقش بزرگی ایفا می‌کنند، زیرا علاوه بر جنبه زیبایی، سلامت روح و جسم ما را نیز تحت تاثیر خود قرار می‌دهند. اگر شما هم از فضای دلگیر آپارتمان خود خسته شده‌اید، می‌توانید با قرار دادن فلاورباکس در تراس و یا بالکن خود، آن جا را سرسبز کنید. یکی از بهترین گزینه‌ها برای زیباتر کردن فضای تراس و بالکن، استفاده از فلاورباکس نرده ای است.

فلاورباکس‌های نرده‌ای برای ایجاد زیبایی بصری روی نرده‌های بالکن، تراس، روف گاردن و هر فضایی که قابلیت آویزان گردن فلاورباکس را داشته باشند، به کار می روند. در این نوع فلاورباکس شما می‌توانید انواع گیاهان دلخواه خود را بکارید. و محیطی سرسبز برای خود ایجاد کنید. در این مقاله در مورد طراحی و اجرای فلاورباکس با شما صحبت خواهیم کرد، همراه اسپینگر باشید.

برای آشنایی بیشتر با فلاورباکس می توانید مقالهفلاورباکس چیست؟را مطالعه نمایید.

فلاورباکس نرده ای

فلاورباکس نرده ای چیست؟

در تعریف ساده، فلاورباکس نرده ای، باکس‌های آویزداری هستند که روی نرده‌های بالکن و تراس قرار داده می‌شوند. جنس این فلاورباکس‌ها ممکن است پلاستیکی و یا فلزی باشد. علاوه بر نرده ها این نوع از فلاوربارکس های آویز دار می توانند به دیوار و سقف نیز متصل شوند. و به صورت آویز مورد استفاده قرار گیرند. اما در این مقاله تاکید ما بر روی فلاورباکس های با آویز کوتاه یا قلاب کوتاه است که مشخصا برای نصب بر روی نرده های تراس، بالکن، ایوان و روف گاردن به کار می رود.

انواع فلاور باکس نرده ای

فلاورباکس های نرده ای از نظر طرح، رنگ و شکل تنوع نا محدودی دارند. با این وجود متریال مورد استفاده در آنها عموما پلاستیک و مشتقات آن، فلز ویا چوب است.

فلاورباکس پلاستیکی

بیشتر این نوع از فلاورباکس ها از انواع پلاستیک، کامپوزیت، PVC و یا فایبرگلاس ساخته می شوند. این محصولات دارای مقاومت بالا، وزن بسیار کم و قابلیت بالای شکل دهی و رنگ آمیزی هستند. ضمن آنکه به راحتی در ابعاد کوچک قابل تولید هستند.

فلاورباکس فلزی

در جایگاه بعدی فلاورباکس های فلزی از استیل ضد زنگ، ورق کورتن و مواد مشابه هم مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع باکس ها قابلیت تولید محدود کارگاهی دارند. مقاومت آنها بالاست. و علاوه بر آن با اتصال جوش می توانند به صورت دائم به نرده متصل شوند.

فلاورباکس چوبی

فلاورباکس نرده ای چوبی قدیمی ترین نوع فلاورباکس نرده ای است. که در محیط های ویلایی و روستایی به صورت محدود به کار می رود. این نوع از فلاورباکس دارای عمر کمی است. و شکل های آن معمولا به انواع مربع مستطیل محدود می شود.

شاید برایتان سوال پیش بیاید که در برخی از تصاویر جنس فلاورباکس‌ها، پلاستیکی و یا فلزی نیست؟ در جواب این سوال باید دانست که روکش‌های مختلفی به عنوان نما روی این فلاورباکس‌ها کشیده می‌شوند. و در نتیجه شما آن را با ظاهر متفاوت از فلز و پلاستیک مشاهده می‌کنید.

فلاور باکس نرده ای

کاربرد فلارباکس نرده ای چیست؟

امروزه با کاهش فضای سبز و افزایش آپارتمان نشینی، نیاز به فضای سبز بیشتر احساس می شود. در نتیجه می‌توانیم تراس و یا بالکن خود را به محیطی سرسبز تبدیل کنیم. استفاده از فلاورباکس نرده ای برای زیباتر و سرسبزتر کردن محیط تراس و بالکن بسیار رایج است. شما می‌توانید این فلاورباکس‌ها را روی نرده تراس و یا بالکن خود قرار دهید. و با قرار دادن چند فلاورباکس‌ در کنار هم،  سراسر تراس یا بالکن خود را از گل‌های رنگارنگ و گیاهان خاص، پر کنید.

قرار دادن گیاهان طبیعی در این باکس‌ها، علاوه بر زیبایی بصری که دارند، باعث افزایش اکسیژن در محیط زندگی شما می‌شوند. آب و هوای آن محیط را خنک‌تر می‌کنند. و بر سلامت روحی و جسمی نیز اثر می گذارند.

انواع فلاورباکس نرده ای

انتخاب روکش فلارباکس

انتخاب رنگ و جنس فلاورباکس به سلیقه شما بستگی دارد. ممکن است ترجیح دهید از باکس‌های پلاستیکی با رنگ‌های مختلف استفاده نمایید؛ تا هنگام وارد شدن به تراس یا بالکن، یک فضای رنگی و سرسبز را مشاهده کنید. اگر قصد کاشتن گل‌های رنگی را دارید، گلدان‌های تک رنگ، جلوه و زیبایی آن‌ها را دو چندان خواهند کرد.

در صورت تمایل می‌توانید از فلاورباکس‌هایی با روکش‌های چوبی، طرح سنگی و…  نیز استفاده کنید؛ این طرح‌ها با کاربرد مناسب می توانند جلوه خاصی داشته باشند.

فلاورباکس چوبی
مطالعه این مقاله

برای آشنایی بیشتر با انواع فلاورباکس می توانید مقالهمعرفی انواع فلاورباکسرا مطالعه نمایید.

 

نکات مهم نصب و نگهداری فلاورباکس نرده ای

  1. از جمله نکات مهم در مورد فلاورباکس‌ها انتخاب زاویه مناسب نصب آنهاست. فلاورباکس ها بهتر است که در زاویه‌ای مناسب با نور آفتاب قرار گیرند.
  2. همانطور که می‌دانید زهکش، سوراخی در قسمت پایین فلاورباکس برای جذب هوا و خروج آب اضافی از خاک است. برای این که گیاهان شما در داخل فلاورباکس کپک نزنند و به خوبی رشد کنند، حتما از وجود زهکش در آن‌ها اطمینان حاصل کنید.
  3. آبیاری فلاورباکس‌ها از دیگر نکات مهمی ‌است که شما باید به آن دقت کنید؛ معمولا خاک فلاورباکس‌ها، زود خشک می‌شوند و نیاز به آبیاری بیشتری وجود دارد. بنابراین هنگام انتخاب خاک و نوع گل، این نکته را مد نظر قرار دهید.
  4. هنگام نصب فلاور باکس روی نرده، حتما از محکم بودن آن اطمینان حاصل کنید. زیرا در صورت محکم نبودن، می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را برای شما ایجاد کند. مثلاً ممکن است با وزش شدید باد، به سمت پایین یا داخل تراس سقوط کند. به عنوان نکته پایانی، فلاورباکس‌ها، بسته به آب و هوای منطقه شما، ممکن است مدام در معرض بارندگی قرار بگیرد؛ بنابراین متریال انتخاب شده به عنوان روکش آن نیز اهمیت زیادی دارد.

فلاورباکس نرده ای

انتخاب گیاهان مناسب برای فلارباکس نرده ای

فلاورباکس‌های نرده‌ای معمولا برای محیط‌های بیرونی مثل تراس و یا بالکن ساخته می‌شوند. بنابراین گیاهانی که در آنها کاشته می‌شوند، باید با هوای بیرون سازگاری داشته باشند.

مثلاً گیاهانی که برای فلاور باکس نرده‌‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید تحمل گرمای زیاد، نور خورشید و باد را داشته باشند. حتی گرمای خروجی ساختمان نیز این گیاهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

مورد بعدی که باید به آن دقت کنید، مقاومت گیاهان انتخابی در مقابل گرد و غبار و آلودگی هواست. مخصوصا اگر تراس و یا بالکن شما رو به خیابان قرار دارد؛ گیاهان شما بیشتر در مقابل گرد و غبار قرار می‌گیرند. و باید در این مورد نیز تحمل زیادی داشته باشند. مورد بعدی، نور است. گیاهانی برای فلاورباکس نرده‌ای کاربرد دارند که علاقه‌مند به نور زیاد باشند.

فلاورباکس نرده ای

گل و گیاهان مناسب بالکن‌های شمالی و جنوبی چیست؟

به طور کلی با نوع گیاهان مناسب برای طراحی فلاورباکس نرده ای آشنا شدیم. حال می‌خواهیم برای ارائه ایده، چند گیاه مناسب برای فلاورباکس‌های بالکن را نام ببریم. گیاهانی مانند گل حنا، گل گوشواره‌ای، زبان در قفا، پیچ تلگراف، تمام گونه‌های بگونیا، زنبق یا سوسن سفید، بنفشه، نردبان یعقوب، پیچک، هوستا برای بالکن‌های شمالی مناسب هستند.

از گل و گیاهان  مناسب برای بالکن‌های جنوبی هم می‌توان به گل کاغذی، نیلوفر، گل انارک، عشقه، اقاقیا، پیچ امین الدوله و شمعدانی اشاره کرد.

در این مقاله با تعریف فلاورباکس نرده‌ای، انواع فلاورباکس نرده‌ای، گیاهان مناسب این فلاورباکس‌ها و نکات مهم هنگام نصب و استفاده از فلاورباکس‌ها آشنا شدیم. امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

2 نظر برای مقاله “فلاورباکس نرده ای چیست؟

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام. در صورت ایجاد سازه ی نرده مانند روی دیوار، می تواند به دیوار نصب شود. اما برای کیفیت بالاتر نصب و اجرا توصیه می شود که از انواع فلاورباکس دیواری برای آن استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟