فلاورباکس آویز

کاشت گیاهان زینتی در فلاورباکس بخش مهمی از فضای سبز شهری و به خصوص خانگی را تشکیل می دهد. انواع فلاورباکس ها به صورت شکلی از گلدان های مدرن، بستر مناسبی را برای پرورش گیاهان فراهم می کند. که تنوع بالا آن در ابعاد، اشکال و متریال می تواند تمام نیازها را پوشش دهد. با اینکه در محوطه سازی، تراس یا روف گاردن می توان جایگزین هایی برای فلاورباکس در نظر گرفت، یک گروه از فلاورباکس ها هستند که هیچ جایگزینی ندارند. این دسته انواع فلاورباکس آویز است. که برای کاشت گیاه در لبه پنجره، نرده های تراس و بالکن و یا برای آویز کردن از سقف استفاده می شوند. در این متن به آشنایی با فلاورباکس آویز و کاربردهای آن می پردازیم.

فلاورباکس آویز

اهمیت و کاربرد فلاورباکس آویز

ویژگی خاص و مهم فلاورباکس آویز قابلیت کاربرد آن در جایی است که سطح افقی در دسترس وجود نداد. فلاورباکس آویز از فضای خالی استفاده می کند. و با اتصال به نزدیک ترین سطح سخت در دسترس، امکان پرورش گیاه را بوجود می آورد. به طور مثال تراس و بالکن دارای فضایی محدود است. گاهی آنقدر کوچک که تنها یک صندلی در آن قرار می گیرد. اما فلاورباکس آویز نرده ای از فضای بیرون بالکن استفاده می کند. و فلاورباکس های آویز سقفی فضای خالی بین سر انسان و سقف را اشغال می کنند. به همین دلیل بخش مهمی از فلاورباکس ها در طراحی خانگی شامل طیف فلاورباکس های آویز می شود.

 

انواع فلاورباکس آویز از نظر محل شیوه نصب

  • دارای قلاب / قابل نصی بر روی نرده و لبه ها

گروه اول فلاورباکس های آویز دارای قلاب یا شیار برای تکیه دادن و آویزان شدن بر روی لبه ها هستند. بیشتر این نوع از فلاورباکس ها برای اویزان شدن از نرده و حصار به صورت یک طرفه و دو طرفه طراحی می شوند. و شکل رایج آنها مربع مستطیل بلند است. این نوع از فلاورباکس ها دارای وزن کم و حجم و عرض حدود ۳۰ سانتی متر هستند. از آنجا که تکیه آنها به لبه های سازه ای است تا حد امکان سبک طراحی می شوند. و انواع گیاهان علفی فصلی و دائمی و بعضی از انواع گونه های رونده در آنها کشت می شوند.

فلاورباکس آویز

 

  • دارای بند آویز / قابل نصب بر روی سقف

فلاورباکس های دسته دوم انواع آویز با بند هستند. شکل اصلی آنها با انواع کابل فلزی، بند یا زنجیر از سقف آویزان می شود. این نوع از باکس ها با توجه به مقاومت سقف، کابل و قلاب نگهدارنده می توانند تا حدی بزرگ با کوچک شوند. و گیاهان ریزشی کاربرد زیادی در این نوع از باکس ها دارند. این شکل از فلاورباکس از قدیم در سازه های سنتی بسیاری از کشورها برای  کشت گل های فصلی استفاده می شده است.

فلاورباکس آویز

انواع فلاورباکس آویز از نظر جنس

باکس های آویز تقریبا از همه متریال ها قابل ساخت هستند. اما مهمترین ویژگی در آنها مقاومت در عین سبکی است. بنابراین در بین متریال های موجود فلاورباکش های پلاستیکی / کامپوزیت و فلزی بهترین بازدهی را در ساخت فلاورباکس آویز داشته اند.

برای آشنایی بیشتر با انواع فلاورباکس می توانید مقالهمعرفی انواع فلاورباکسرا مطالعه نمایید.

فلاورباکس چوبی

باکس های آویز چوبی بیشتر به صورت باکس های چوبی در پشت پنجره ساخته می شوند. این نوع از فلاورباکس آویز بدون داشتن باکس داخلی مقاوم، طول عمر کمی دارد. و بیشتر به صورت خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. گروه دیگر فلاورباکس های آویز چوبی دارای باکس داخلی فلزی یا کامپوزیت هستند. و نمای بیرون آنها با چوب های فرآوری شده مانند ترموود و چوب پلاست پوشانده شده است. فلاورباکس چوبی خصوصا برای تراس و بالکن در نمای ساختمان استفاده می شود. و اتصال آن با پیچ و بست صورت می گیرد.

آموزش ساخت فلاورباکس
مطالعه این مقاله

فلاورباکس فلزی

باکس های فلزی نیز مانند باکس های چوبی بیشتر برای نمای پنجره، نرده های بالکن و تراس استفاده می شوند. نکته مهم در این نوع فلاورباکس آویز استفاده از استیل ضد زنگ است. تا در شرایط مرطوب دچار پوسیدگی نشود. این نوع فلاورباکس می تواند ابعاد متفاوتی داشته باشد. باکس های کوچک با قلاب و بالکس های بزرگ با بست و پیچ قابل نصب هستند.

فلاورباکس آویز

فلاورباکس پلاستیکی/کامپوزیت

مهمترین گروه از فلاورباکس های آویز انواع پلاستیکی و کامپوزیت هستند. این گروه دارای تنوع بسیار بالا در رنگ و شکل است. اما مهمترین ویژگی فلاورباکس آویز پلاستیکی وزن بسیار سبک و مقاومت بسیار بالای آن است. به خصوص که ترکیبات جدید مقاوم به تنش های دمایی و اشعه UV هستند. بنابراین کاربری خوبی در فضای بیرون دارند. و به دلیل وزن بسیار کم، قلاب نگهدارنده تنها وزن خاک و گیاه را تحمل خواهد کرد.

فلاورباکس آویز

فلاورباکس سفالی

آخرین گروه از فلاورباکس آویز که قدمت نسبتا طولانی دارد؛ انواع باکس ها و گلدان های سفالی هستند. گلدان های سفالی دسته ای از باکس های سبک بودند. که به دلیل وزن کم با استفاده از توریهای کنفی یا طناب آویز می شدند. این نوع از گلدان ها معمولا از نرده طبقه بالا به طبقه پایین آویزان می شدند. و انواع گیاهان گلدار و معطر در آنها کشت می شود. با وجود آنکه این نوع فلاورباکس آویز کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. اما به دلیل قابلیت بازیافت مواد آن و عدم آلودگی محیط زیست باید مورد توجه قرار گیرند.

فلاورباکس آویز

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

One thought on “فلاورباکس آویز

  1. طیبه مرشدی فر :

    سلام این فلاور باکس ها خیلی خوبن و زیبایی خاصی به بالکن و… میدن. اگر بخوایم در ارتفاع بالاتر نصب کنیم نحوه ابیاریشون به چه شکل هست ؟

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام.
      فلاورباکس های آویز معمولا به صورت دستی آبیاری می شود. البته دربعضی از انواع طراحی آبیاری قطره ای با استفاده از لوله های آبیاری منعطف نیز قابل اجراست. که در این خصوص باید باز متخصصین طراحی فضای سبز مشاوره بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟