فلاورباکس سرامیکی

ایجاد محیطی لذت بخش در فضای باز یا بسته در خانه یا محل کار، برای منظرسازی، می تواند به آسانی افزودن چند فلاورباکس سرامیکی دوست داشتنی باشد. گزینه های زیادی برای گلدان های فضای باز و بسته وجود دارد که ممکن است شما ندانید کدام نوع گلدان برای فضای مورد نظر شما مناسب است.در ادامه با اسپینگر ( espinger ) همراه باشید.

فلاورباکس سرامیکی (اسپینگر)

هر کدام از انواع گلدانها از ویژگی های جذاب مخصوص به خود برخوردار هستند. اما ممکن است دریابید که یک نوع گلدان بهتر از نوع دیگری نیاز شما را برآورده میکند. فلاورباکس ها را هم به فضای داخلی و هم خارجی  میتوان اضافه کرد. از فلاورباکس های سرامیکی با تن رنگی پر جنب و جوش گرفته تا فلاورباکس های سنگی با طبیعتی ظریف. با دانستن چند مورد شما فلاورباکس های با گیاهان مناسب را برای جلوه دادن به چشم انداز و محل زندگی و کار خود پیدا خواهید کرد.

برای آشنایی با فلاورباکس می توانید مقاله   ”  فلاورباکس چیست” را مطالعه نمایید.

روش ساخت گلدانهای سرامیکی چیست؟

فلاورباکس های سرامیکی از خاک رس ساخته میشوند. این گلدانها را در محوطه سازی باغ های خصوصی ، فضای اداری و مسکونی، برای کاشت گیاهان مختلف میتوان استفاده نمود.

روند ساخت گلدان های سرامیکی به طور عمده به دو نوع تقسیم می شود: دستی و مکانیکی.

فلاورباکس های دست ساز با تکنیک های مجسمه سازی بصورت دستی، با هنری عمیق، ساخته میشوند. شکل هر یک از آنها منحصر به فرد است. گلدانهای ساخته شده با ابزار و ماشین آلات مکانیکی برای بهره وری بالا، اما کلیشه ای، هیچ ارزش قابل مقایسه ای نسبت به گلدانهای ساخته شده با دست ندارند.

انتخاب گلدان سرامیکی

گیاهان مورد استفاده در گلدانهای سرامیکی از گلدان های دیگر ظریف تر هستند . آنها برای اتاق نشیمن ، اتاق خواب ، فضای باز و مبلمان حیاط مناسب هستند. میزان از بین رفتن آنها کمتر از گلدانهای ساخته شده با مواد شیشه ای و پلاستیکی است. بدنه گلدان آب را نگه نمی دارد. همچنین بهترین انتخاب برای هر گیاه گلدانی است. با این حال ، گلدان های سفالی در نفوذپذیری هوا کمی ضعیف هستند.

فلاورباکس سرامیکی (اسپینگر)

فلاورباکسهای سرامیکی به سبک ها ، رنگ ها و طرح های مختلفی ارائه می شوند. شما می توانید این فلاورباکسها را با رنگ های طبیعی یا لعاب دار بخرید. گلدان های سرامیکی وزن های مختلفی دارند. اما می توانند نسبت به برخی دیگر از گلدان ها، مانند سنگ یا بتن، سبک تر باشند.

هنگام خرید فلاورباکسهای سرامیکی، باید بدانید که شکننده تر از برخی دیگر از گلدان ها هستند. این گلدانها می توانند زود خراشیده شوند. با توجه به این نکته ، نباید آنها را در مکانی قرار دهید که ترافیک زیادی داشته باشد و از پاخور بودن به دور باشند. همچنین در منطقه با باد شدید ممکن است باد به آن برخورد کند.

فلاورباکس سرامیکی (اسپینگر)

مزایای استفاده از گلدان های سرامیکی چیست؟

اگر قصد خرید فلاورباکس های سرامیکی برای خانه ، باغ یا پاسیو خود را دارید ، هنگام انجام این کار جنبه های سودمند بسیاری پیدا خواهید کرد. در اینجا ما برخی از مزایای گلدان های سرامیکی را بیان میکنیم:

  • فلاورباکسهای سرامیکی متخلخل هستند ، بنابراین به گیاهان و گل ها اجازه می دهد هوا و رطوبت بگیرند. این عناصر حتی به سطح ریشه نیز خواهند رسید.
  • این فلاورباکسها، صرف نظر از لعاب یا رنگ ، بسیار چشم نواز هستند. در آنها همچنین می توانند گیاهان بلند کاشت. گلدانهای سرامیکی داخل سالن یا حیاط قابل استفاده اند.
  • فلاورباکس سرامیکی به اندازه گلدانهای ساخته شده از سنگ و بتن، سنگین نیستند. اما وزن آنها بیشتر از انواع دیگر گلدانهاست.
  • گلدانهای سرامیکی مقاومت خوبی دارند و خیلی راحت از بین نمی روند.
  • دیوارهای ضخیم گلدانهای سرامیکی ، از گیاهان و گلها در برابر تغییرات شدید دما محافظت می کند.
  • برخی گلدان های سرامیکی لعابدار و ضد آب هستند. بنابراین می تواند خیالتان راحت باشد و بدانید که وقتی گل و گیاهان خود را آبیاری می کنید ، آب داخل آن می ماند.

فلاورباکس سرامیکی (اسپینگر)

مضرات استفاده از گلدانهای سرامیکی چیست؟

علاوه بر بررسی جنبه های مثبت فلاورباکس سرامیکی ، دانستن جنبه های منفی که ممکن است در آنها پیدا کنید نیز مهم است. دانستن معایب و مزایا به شما کمک می کند تا در انتخاب گیاه ایده آل خود با آگاهی کامل تصمیم بگیرید.

در اینجا برخی از موارد منفی مرتبط با گلدانهای سرامیکی را بیان میکنیم:

  • فلاورباکسهای سرامیکی اغلب فقط یک منطقه زهکشی در ته گلدان ها دارند. بنابراین ممکن است مانند برخی دیگر از گلدانها آب مازاد آبیاری، تخلیه نشوند.
  • سرامیک نسبت به برخی از انواع فلاورباکسها از مقاومت کمتری برخوردار است ، بنابراین ممکن است راحت تر از انواع دیگر شکسته یا خراشیده شود. اگر می خواهید گلدان های سرامیکی را در مناطق پرترافیک قرار دهید، باید این کار را با احتیاط انجام دهید.
  • اگرچه فلاورباکسهای سرامیکی دمای با نوسان شدید مانند مناطق سردسیر را تحمل می کنند.  اما بهتر است که ماده دیگری را برای اینگونه آب و هوا انتخاب کنید. وقتی سرامیک در معرض سرمای شدید قرار گیرد ، خاک یخ زده و منبسط می شود و باعث ترک خوردن یا شکستن سرامیک می شود.
  • گلدانهای سرامیکی تحمل گرمای خیلی زیاد نسبت به برخی گلدانها ندارند. در صورت بروز چنین شرایطی ، نتیجه این است که میکروارگانیسم ها از بین رفته و گیاهان میسوزند.

با بررسی مزایا و معایب مرتبط با گلدانهای سرامیکی ، می توانید تشخیص دهید که آیا این نوع گلدان برای شرایط محیطی شما مناسب است یا می خواهید گلدانهای ساخته شده با ماده دیگری را امتحان کنید.

برای آشنایی با انتخاب انواع فلاورباکس می توانید مقاله   ” نکات مهم در انتخاب فلاورباکس “ را مطالعه نمایید.

کاشت در گلدان سرامیکی

فلاورباکس سرامیکی به طور معمول با یک لایه لعاب پوشش داده می شوند.بدین ترتیب از خشک شدن خاک با همان سرعتی که در کاشت گیاه در سرامیک بدون لعاب خشک میشود جلوگیری می کند. بعضی از گلدانهای سرامیکی بدون هیچگونه سوراخ زهکشی به فروش می رسند ، این بدان معناست که ممکن است ریشه ها در شرایط بسیار مرطوب قرار گیرند.

اگر استفاده از این گلدان ها را انتخاب کنید و نمیخواید سوراخ زهکش ایجاد کنید ، بهتر است گیاهی را انتخاب کنید که بتواند کاشت در آب راکد را تحمل کند. این شما را در انتخاب گیاه محدود خواهد کرد. مگر اینکه مراقب باشید که بیش از حد آبیاری نکنید و خاک را با دقت زیر نظر بگیرید.  در این صورت مطمئناً می توانید گیاهان آپارتمانی را بیشتر در محیط مورد نظر خود نگه دارید. با انتخاب گلدان با سوراخ های تخلیه ، خود و گیاه خود را از مشکلات زیادی نجات خواهید داد.

حتی با وجود سوراخ های زهکشی ، لعاب روی سرامیک ها باعث می شود که این گلدان ها رطوبت بیشتری حفظ کنند. بهترین گیاهان خانگی برای گلدان های سرامیکی گیاهانی هستند که خاک مرطوب را به طور مساوی ترجیح دهند. به طور کلی ، آنهایی که به محیط  های معتدل در طبیعت سازگار هستند.

اگر می خواهید در گلدان سرامیکی بدون سوراخ های زهکشی گیاه بکارید ، میتوانید با چند تغییر ساده تفاوت زیادی ایجاد کنید. کافی است یک لایه ماسه درشت ، سنگریزه یا سنگ رودخانه به کف گلدان سرامیکی خود اضافه کنید. این اجازه می دهد تا آب از ظرف خارج شود و از ریشه گیاه دور بماند.

فلاورباکس سرامیکی

 

معرفی انواع فلاورباکس
مطالعه این مقاله
اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

4 نظر برای مقاله “فلاورباکس سرامیکی

  1. مهنوش :

    سلام خسته نباشید. استفاده از گلدان های سرامیکی برای بالکن مناسب هست؟ چون ممکنه زود اسیب ببینند. بهتره استفاده بشه یا خیر؟

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام.
      در حالت کلی محدودیتی برای استفاده از فلاورباکس سرامیکی وجود ندارد. هر چند باید توجه داشت که به شکل مناسب چیدمان و تثبیت شوند.
      با این وجود توصیه می شود انواع گلدان سرامیکی بزرگ به شکل آویز به خصوص در لبه بالکن استفاده نشوند. و در محیط های حضور کودکان کمتر از ۱۲ سال نیز مورد استفاده قرار نگیرند.

    • خانم مهندس لطفی :

      با سلام.
      فلاورباکس های سرامیکی در برابر تغییرات دمایی و اشعه ماوراء بنفش مقاومت خوبی دارند. به همین دلیل در فضای باز نیز به کار می روند. اما نقطه ضعف این نوع از فلاورباکس در برابر ضربه و حرکت است. در نتیجه برای مکان های عمومی و پر تردد، نزدیک به فضای بازی و ورزش که امکان شکستن آنها وجود دارد مناسب نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟