روف گاردن زمستانی

وجود روف گاردن در ساختمان یکی از مزیت هایی است؛ که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. روف گاردن ها مانند یک باغ یا حیاط نیمه خصوصی عمل می کنند. و فضایی مناسب برای استراحت، تفریح، ورزش و یا باغبانی فراهم می کنند. با این وجود اگرچه روف گاردن ها در تمام سال وجود دارند؛ بیشترین استفاده از آنها در دو فصل اول سال یعنی بهار و تابستان است. و در فصل پاییز بعد از خزان کامل و زمستان با سرد شدن هوا به ندرت استفاده می شوند. یکی از مهمترین دلایل این اتفاق توجه نکردن طراح به نیازهای یک روف گاردن زمستانی و لحاظ کردن آن در طراحی است. به همین دلیل در این نوشته ما به معرفی روف گاردن زمستانی و نیاز های آن پرداخته ایم.

روف گاردن زمستانی

اهمیت کاربرد روف گاردن در زمستان

ممکن است در بعضی موارد تصور شود چه لزومی به استفاده از روف گاردن در زمستان است. باید توجه کرد که روف گاردن یک فضای ثابت در ساختمان است که برای ساخت آن هزینه شده است. بنابراین بهتر است برای حداکثر استفاده از آن برنامه ریزی کرد. اگر در طراحی روف گاردن به فصل سرد توجه نشده باشد؛ تقریبا نیمی از سال فضای بام بدون استفاده باقی می ماند. علاوه بر آن در زمستان تردد در شهر و مسافت های دور سخت تر است. به همین دلیل روف گاردن زمستانی به عنوان یک فضای باز مناسب و در دسترس می تواند برای ساکنان آپارتمان بسیار مفید باشد.

در نهایت اینکه استفاده منظم و مناسب از یک فضا، باعث توجه و نگهداری مناسب از آن می شود.  به همین دلیل استفاده از روف گاردن در نیم سال دوم، به نگهداری، مراقبت و تعمیر به موقع آن کمک می کند. در نتیجه عمر مفید روف گاردن نیز افزایش پیدا خواهد است.

ویژگی های روف گاردن زمستانی

برای داشتن یک فضای مناسب زمستانی در روف گاردن باید یکسری نکات مورد توجه قرار بگیرند. بعضی از این موارد مربوط به طراحی فضای روف گاردن زمستانی است. و بقیه موارد به شکل فصلی می تواند در فضا قرار بگیرد. در زمستان فضای بام بسیار سرد، دارای باد زیاد و در معرض بارش های فصلی است. ضمن آنکه پوشش گیاهی نیز به صورت حداقلی خواهد بود. در نتیجه برنامه ریزی برای آن متفاوت از بهار، تابستان و پاییز است.

قابلیت تردد

یکی از نیاز های اساسی در روف گاردن زمستانی قابلیت تردد مناسب در آن است. سطح بام در زمستان به دلیل بارش های زیاد و سرما معمولا خیس، یخ زده و یه صورت کلی لغزنده است. ضمن آنکه با نشستن برف روی بام مسیر های حرکت از باغچه ها قابل تشخیص نیستند. بنابراین از ابتدا باید در انتخاب کف پوش به این مورد توجه کرد. کف پوش هایی از متریالهای طبیعی مانند چوب، ترموود، وودپلاست، سنگ های طبیعی و حتی آجر انتخاب های بهتری برای زمستان هستند. این مصالح کمتر دچار یخ زدگی می شوند. رطوبت به آنها آسیب نمی رساند و باعث لغزنده شدن آنها نمی شود. و مواردی مانند چوب و آجر باعث ایجاد بافت طبیعی، تفاوت رنگ و ایجاد حس گرمتر در روف گاردن زمستانی نیز می شود.

متریال هایی مانند سرامیک، سنگ های تراورتن صیقل خورده و بتن به هیچ وجه گزینه های خوبی برای روف گاردن زمستانی نیستند. ضمن آنکه خاک طبیعی و کوبیده شده با وجود عدم لغزندگی به دلیل گل آلود بودن نیز مناسب تخواهد بود. البته در کنار انتخاب درست متریال، برف روبی و نگهداری از مسیر های اصلی حرکت نیز بسیار مهم هستند.

روف گاردن زمستانی

وجود فضای محفوظ از باد، باران و برف

مورد دیگر برای استفاده از بام در زمستان، اگاهی در مورد جهت بادهای غالب زمستانی است. برای مکان نمایی فضای نشیمن، آتشگاه و هر بخشی که در زمستان بیشتر استفاده می شود؛ باید به جهت بادها توجه کرد. و این کاربریها در بخش های محفوظ از باد طراحی شوند. بادهای سرد زمستانی بسیار آزاردهنده هستند و تقریبا استفاده از فضای بیرون را غیر ممکن می کنند. بنابراین حتما باید در مدیریت فضا به آن توجه شود.

در شرایطی که فضای بام اجازه طراحی بخش هایی محفوظ از باد را نمی دهد؛ می توان از انواع بادشکن ها برای کم کردن فشار باید یا منحرف کردن باد استفاده کرد. هدف ما از این کار مقابله با باد نیست. بلکه ممانعت از نامناسب شدن شرایط روف برای استفاده است. هر شکل از پوشش گیاهی یا پنل های بادشکن که مانع از ورود باد شدید و سرد به فضای نشیمن شود می تواند برای ما مفید باشد.

روف گاردن زمستانی

آلاچیق، سان روم و اتاقک های پیش ساخته

علاوه بر فضای نشیمن آزاد برای لذت بردن از فصل زمستان، می توان از انواع فضاهای بسته و نیمه بسته نیز استفاده کرد. آلاچیق های معمولی یکی از انواع فضاهای نیمه بسته هستند. اگرچه انواع آلاچیق بسته و سازه های مانند سان روم کاربرد بیشتری در روف گاردن زمستانی دارد. در کنار این موارد بعضی از اتاقک های پیش ساخته زمستانی نیز وجود دارند. که به شکل آماده در محل قرار می گیرند. و گزینه خوبی برای استفاده در زمستان اند.

طراحی روف گاردن

سیستم گرمایشی روف گاردن زمستانی

استفاده از فضای سرد زمستانی نیز به داشتن یک منبع گرمایشی نیز دارد. شومینه ها و آتشدان های هیزمی و گازی منبع خوبی برای ایجاد گرما هستند. انواع هیزمی به ندرت در مناطق شهری مورد استفاده قرار می گیرند. اما شومینه های گاز سوز کاربرد زیادی در شهرهای بزرگ مانند تهران دارند. در کنار این سیستم ها، سیستم گرمایشی تابشی نیز می تواند برای فضای باز به کار رود. تنها در بین انواع شومینه ها، انواع اتانولی به هیچ وجه برای روف گاردن زمستانی توصیه نمی شوند. زیرا شعله آنها بیشتر جنبه تزئینی دارد. و گرمای کافی تولید نمی کند. ضمن آنکه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه نیستند.

روف گاردن زمستانی

وجود مبلمان مناسب زمستان

مبلمان مناسب برای استفاده در زمستان نیز ویژگی های مشخصی دارد. مبلمان نباید سرما را در خود ذخیره کند. رطوبت و خیسی را در خود نگه دارد. و لغزنده باشد. انواع مبلمان فلزی و سنگی سرما را در خود نگه می دارند. در حالیکه متریال هایی مانند چوب، حصیر و پلاستیک اینطور نیستند. علاوه بر این بهتر است در مبلمان های زمستانی بالشتک ها و کوسن ها متحرک باشند. و در زمان استفاده به محل نشیمن آورده شوند. تا رطوبت و سرما بیرون را نداشته باشند. همینطور جنس پوشش پارچه بالشتک ها در زمستان بهتر است انواع پارچه های پرزدار و پشمی باشد. تا محل گرم و مناسبی برای نشستن ایجاد کند.

باغ صخره ای روف گاردن
مطالعه این مقاله

در کنار مبل های اصلی بعضی وسایل جانبی نیز به کامل شدن فضا کمک می کند. انواع پتو ، رو انداز و شال مبل زمستانه به عنوان وسایل جانبی می تواند تهیه شود. این رو اندازها معمولا از کاموا، پشم و الیاف پرزدار هستند. که به عنوان رو انداز برای مبلمان زمستانه پیشنهاد می شوند.

روف گاردن زمستانی

نورپردازی زمستانی

روف گاردن زمستانی معمولا دارای کمبود رنگ و نور است. به همین دلیل انواع نورپردازی می تواند اثر زیادی بر زیبایی آن داشته باشد. ضمن آنکه طول روز در زمستان کوتاه است. و تقریبا بیشتر زمان قابل استفاده روف گاردن در طول تارکی هوا است. بنابراین نور پردازی می تواند به عنوان یک عنصر فضا ساز مهم به خصوص بر روی تنه گیاهان خشک و سازه های غیر زمستانی به کار برود. بهتر است بخش بیشتر این نوپردازی ها از انواع متحرک باشد. که با شروع فصل گرم و طولانی شدن روزها بتوان آنها را از فضا خارج کرد.

روف گاردن زمستانی

ویژگی های گیاهان روف گاردن زمستانی

در کنار تمامی مشخصات سازه ای و مبلمان، برای داشتن یک روف گاردن زمستانی کامل باید به گونه های گیاهی نیز توجه کنیم. در طراحی کاشت به طور معمول درختان و درختچه ها با نسبت یک به سه، همیشه سبز و خزان دار انتخاب می شوند. اما برای گیاهان زمستانی تنها نیاز به گونه های همیشه سبز نداریم. و از گونه های دیگری نیز می توانیم استفاده کنیم. در ادامه گیاهان مناسب روف گاردن شرح داده شده اند.

طراحی روف گاردن

گونه های همیشه سبز

اولین پیشنهاد برای روف گاردن زمستانی گونه های همیشه سبز است. این گیاهان در تمام طول سال برگ های سبز خود را حفظ می کنند. و همیشه نمایی ثابت دارند. با این وجود می توان گفت که گونه های سوزنی برگ همیشه سبز بیشتر از انواع پهن برگ نمای زمستانه ایجاد می کنند. از انواع سوزنی برگ های مناسب روف گاردن می توان به گیاهان اشاره کرد: کاج نوئل، نوش، تویا، کریپتومریا، جونیپروس، جونیپروس خزنده، سرو لاوسون، تاکسوس

برای آشنایی بیشتر با درختان سوزنی برگ می توانید مقالهسوزنی برگان مناسب روف گاردنرا مطالعه نمایید.

گونه های برگ ریز با نمای زمستانه

در کنار گیاهان همیشه سبز بعضی از گیاهان برگ ریز به دلیل فرم شاخ بندی خاص و زیبایی که دارند؛ از گیاهان منظر ساز زمستانه شناخته می شوند. که در روف گاردن زمستانی می توانند به کار روند. این گیاهان ممکن است دارای فرم شاخه بندی خاصی باشند (فندق فر). و یا رنگ شاخه و تنه ی آنها متفاوت از سایر گیاهان و زیبا باشد ( توری و بید قرمز). در نتیجه به هیچ وجه کاربرد آنها در طراحی کاشت را فراموش نکنید.

گیاهان زمستانی

گونه های گل دهنده زمستانه

گیاهان گلدهنده در زمستان بسیار محدود هستند. اما همین موارد محدود می توانند شادابی و جذابیت زیادی در روف گاردن زمستانی ایجاد کنند. یکی از بهترین موارد گل یخ است. این گیاه ظاهر خیلی خاصی ندارد. اما عطر گل های آن در زمستان بی نظیر است. گل یخ می تواند به صورت توده ای همراه با چند گیاه دیگر کاشته شود. تا در نما تاثیر زیادی نداشته باشد. اما در زمستان با خزان سایر گیاهان، گل های این گیاه و عطر آن کاملا فضا را تحت تاثیر قرار می دهد. علاوه بر آن بعضی از گونه های زمستانه در اسفند ماه و پیش از سایر گیاهان شروع به گلدهی می کنند. که این گونه ها نیز می توانند در روف گاردن زمستانی به کار روند. گیاهانی مانند زنگوله زمستانی، پامچال و بنفشه وحشی.

گونه های میوه دهنده زمستانه

به عنوان آخرین عامل گیاهی منظر ساز زمستانه می توان به گونه های میوه دار اشاره کرد. میوه های این گیاهان معمولا در پاییز رشد می کنند. و در زمستان حتی بعد از خزان گیاه نیز روی شاخه باقی می مانند. که بسیار زیبا هستند. از گیاهان می توان به زیتون تلخ، ناندیتا، شیرخشت، پیراکانتا، ماهونیا.

گیاهان زمستانی

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

کلید واژه: طراحی روف گاردن، گیاهان مناسب روف گاردن، ساخت روف گاردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟