اجرا و نصب گرین وال (دیوار سبز)
نصب و اجرای گرین وال یا همان دیوار سبز باید بر اساس تجهیزات مورد استفاده و توسط افراد آموزش دیده صورت گیرد. از زیرسازیهای متفاوتی می توان جهت نصب استفاده نمود. همچنین گلدانهای مختلفی در بازار وجود دارد که با توجه به مکان نصب، هزینه و سلیقه افراد انتخاب می شوند. در این مطلب اسپینگر ( espinger ) اجرا و نصب گرین وال به صورت معمول شرح خواهد داد.
برای آشنایی با قیمت گرین وال می توانید مقاله ” تعیین قیمت گرین وال “ را مطالعه نمایید.
زیرسازی گرین وال (دیوار سبز)
قبل از شروع نصب دیوار سبز ، تمام مشخصات و جزئیات می بایست آماده شود. مواردی مانند فاصله تا لوله های آب و لوله های فاضلاب، میزان صاف بودن و یا ناهمواری دیوار موجود، ابعاد گرین وال و …
پس از بررسی های اولیه نصب گرین وال با اجرای زیر سازی مورد نیاز شروع می شود. در صورتی که دیوار موجود کاملا هموار بوده و نیازی به شاسی کشی فلزی برای اجرای گرین وال نیست. ولی در غیر این صورت، ابتدا باید توسط پروفیلهای فولادی، شاسی مناسب گرین وال را اجرا نمود.
پس از این مرحله نوبت به نصب مش های فلزی مخصوص جهت نصب گلدانهای گرین وال می رسد. پنلهای فولادی مشبک مورد استفاده اسپینگر از جنس فولاد و بطول ۱ متر و عرض ۴۵ سانتیمتر تولید شده اند. این پنلها را می توان توسط پیچ یا توسط عملیات جوشکاری به سطح زیر کار متصل نمود.
برای آشنایی با طراحی دیوارهای سبز می توانید مقاله ” طراحی گرین وال “ را مطالعه نمایید.
اجرای نصب فلاور باکسها (گلدانها)
نصب پنلهای (گلدانها) کاشت
پس از اتمام نصب پنلهای فلزی، نوبت به نصب گلدانها یا فلاور باکسهای مخصوص گرین وال می رسد. این فلاور باکسهای پلیمری که از جنس پلی پروپیلن هستند دوام بسار بالایی داشته و با توجه به ابعاد مناسب و قابلیت نصب و جدا سازی جداگانه هر گلدان، به شما این امکان را می دهند. که در صورت نیاز، هر کدام از گلدانها را که لازم باشد بتوانید از سطح گرین وال جدا نمایید. در تصویر زیر ابعاد گلدانها و جزئیات هر گلدان نمایش داده شده است.
گلدانهای گرین وال مورد استفاده توسط اسپینگر، علاوه بر دارای بودن فضای مناسب جهت کاشت و رشد گیاه، با توجه به نیازهای مخصوص یک گرین وال دارای قطعات جانبی مختلفی است که این قطعات جانبی تاثیری بسزا در افزایش کارایی گرین وال خواهند داشت. قطعات جابی گرین والها عبارتند از :
۱ : صافی پخش کننده آب ورودی به گلدان
۲ : زهکش و صافی آب خروجی
۳ : فیکسچر یا قفل نگهدارنده گلدان به پنل های فلزی
۴ : لوله های تخلیه و درین
پس از نصب گلدانها و فلاورباکسهای گرین وال نوبت به نصب سیستم آبیاری هوشمند قطره ای می رسد. در ادامه شما را با انواع سیستمهای آبیاری مورد استفاده در گرین وال آشنا خواهیم نمود.
نصب سیستم آبیاری
در این قسمت از اجرا و نصب گرین وال به نحوی نصب سیستم آبیاری می پردازیم. فن آوری های مختلفی از آبیاری برای دیوار سبز وجود دارد و هر ساله فناوری های جدیدی در حال توسعه هستند. صرف نظر از نوع سیستم دیوار سبز، اکثر دیوارهای سبز دارای یکی از دو نوع سیستم آبیاری هستند: گردش مجدد و آبیاری مستقیم.
سیستم های آبیاری با گردش مجدد
سیستم آبیاری گرین وال با گردش مجدد چیست؟
انواع سیستم های آبیاری با گردش مجدد دقیقاً همانطور که از نامش پیداست انجام می شود: گردش مجدد آب. در سیستم چرخش مجدد، منبع آب یک مخزن آبیاری است؛ که یا از راه دور کنترل می شود یا مستقیماً در زیر دیواره سبز قرار دارد. مخزن آبیاری به صورت منظم و بصورت دستی یا اتوماتیک پر می شود تا آب کافی برای آبیاری فراهم شود. آب از مخزن به دیواره سبز منتقل شده و بین گیاهان موجود در گرین وال توزیع می شود. و مازاد آب توسط سیستم تخلیه جمع آوری شده و این آب زهکشی اضافی در پایین دیوارجمع شده و دوباره به مخزن منتقل می شود. سپس از این آب بارها و بارها استفاده می شود.
سیستم آبیاری مستقیم در دیوار سبز چیست؟
در سیستم آبیاری مستقیم مخزن آب و پمپ وجود ندارد. به جای آن آب آبیاری مستقیماً از یک منبع آب خارجی (به عنوان مثال آب شهر) تأمین می شود. به دلیل فشار آب موجود در خطوط آب، برای آبیاری مستقیم نیازی به پمپ نیست. آب به دیواره سبز منتقل می شود و به گیاهان دیوار توزیع می شود. آب اضافی آبیاری جمع آوری شده و به زهکش و راه آب انتقال می یابد.(مجدداً در گردش نیست).
صرف نظر از نوع سیستم آبیاری مورد استفاده (مستقیم یا گردش مجدد)، اکثر دیوارهای سبز توسط تایمر یا کنترل کننده کار می کنند. یک تایمر (یا کنترل کننده) به سیستم آبیاری می گوید چه موقع باید روشن / خاموش شود. چه مدت اجرا شود و در بعضی موارد کجا اجرا شود. برخی از دیوارهای سبز (به ویژه دیوارهای بزرگتر سبز) به چندین منطقه آبیاری تقسیم می شوند. این اجازه می دهد تا قسمتهای مختلف دیوار با سرعتهای مختلف آبیاری شوند. به عنوان مثال، ممکن است بعضی از قسمتهای دیوار سبز بیش از سایر قسمتها به آب احتیاج داشته باشند.
اسپینگر در تمامی دیوارهای سبز، از کلید های کنترل هوشمند آبیاری با قابلیت زمانبندی استفاده می کند. این امر سبب می شود که شما هرگز نیازمند به یاداوری زمان آبیاری و یا باز و بسته کردن شیرهای آب در زمانهای مقرر نداشته باشید.
- آبیاری دستی
سیستم آبیاری دیوار سبز به صورت دستی
نوع سوم آبیاری دستی است. که در آن شخصی که از دیوار سبز مراقبت می کند با استفاده از دستگاه آب، که شامل مخزن است، به سیستم دیوار سبز آب می دهد. آبیاری دستی معمولاً برای دیوارهای سبز کوچکتر انجام می شود مزیت آبیاری دستی این است که نیازی به برق و لوله کشی نیست.
پس از نصب لوله های آبیاری در مکانهای از پیش تعیین شده، آزمایشات زیادی با امتحان کردن سیستم آبیاری برای یافتن نشت یا سایر خرابی ها انجام می شود. تا زمانی که مطمئن شدیم همه چیز مطابق انتظار کار می کند.
انتخاب خاک
ترکیب محیط کشت به گیاهانی که برای رشد انتخاب می شود بستگی دارد. گیاهان یک ساله به مخلوط خاک گلدان مناسب احتیاج دارند. خاک برای یک سال کامل مورد استفاده قرار می گیرند و به یک خاک گلدان با پایه ذغال سنگ نارس یا کوکوپیت با کیفیت خوب نیاز دارند.
گیاهان چند ساله نیاز به یک خاک گلدان مناسب با پرلیت، پوکه یا کمپوست کاج دارند. برای گیاهان چند ساله، گرمسیری و گیاهانی که انتظار می رود ۳ تا ۵ سال قبل از تقسیم دوام داشته باشند، از خاک گلدان با کیفیت خوب، با پرلیت یا پوکه و یا کمپوست استفاده می کنند. چنین خاکهای گلدان تمایل کمتری به تجزیه دارند.
ساكولنت ها بدون بازکشت مجدد ممكن است دهه ها دوام داشته باشند، بنابراین به یك محیط کشت بسیار غیرآلی احتیاج دارند.
با توجه به هدف کاشت می بایست انتخاب گیاه اجرا و نصب آن در دیوار سبز صورت گیرد.
کاشت
مرحله آخر از اجرا و نصب گرین وال کاشت گیاهان است. که بر اساس طرح ارائه شده در طراحی کاشت انجام می شود.
کاشت دیوارهای سبز با گیاهان کوچک بسیار آسان است. ابتدا گلدانیها با خاک پر می شوند. و سپس گیاهان را در خاک گذاشته می شوند. به طور معمول با توجه به اندازه گلدانی و گیاه ۱-۳ بوته در هر کاشت کافی است. می بایست عمق خاک گیاه را با حداکثر عمق خاک در قسمت گلدان مطابقت داده شود. کاشت گیاهان باید با دقت و احتیاط انجام شود تا به گیاهان آسیب وارد نشود.
برخی پروژه های اجرا شده
آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار: مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع
آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع
روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال
آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع
برای نصب گرین وال به مساحت ۴ متر هزینه و زمان رو لطف می کنید؟
برای اطلاع از قیمت و مشاوره لطفا با شماره تلفن ۰۹۱۲۰۹۵۶۵۴۱ (کارشناس فروش) و یا با شماره ۰۲۱۸۶۰۹۱۳۹۴ تماس بگیرید. با تشکر
سلام خسته نباشید آبیاری دستی برای دیوار سبز مناسب هست یا اینکه ابیاری از نوع دیگه باشه بهتره
با سلام. آبیاری دستی برای دیوارسبز توصیه نمی شود. اولویت با آبیاری قطره ای اتوماتیک و نیمه اتوماتیک است.
فضایی که گرین وال در آن نصب می شود حتما باید نور مستقیم داشته باشد؟ در صورت موجود نبودن پنجره در فضای مورد نظر آیا امکان نصب گرین وال وجود ندارد؟
سلام.
بله. با توجه به مکان می توان از گیاهان مناسب نور کم استفاده کرد. و یا در بالای دیوار سبز لامپ های مخصوص برای تامین نور مورد گیاهان را نصب کرد.
برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله «تفاوت دیوار سبز داخلی و خارجی» و «ماس وال» مطالعه نمایید.
https://espinger.com/indoor-green-wall-vs-outdoor-green-wall/
https://espinger.com/what-is-moss-wall/
سلام اجرا گرین وال ها در محیط های کوچک و کم نور مثل پاسیو مناسب هست؟
با سلام. اجرای گرین وال در محیط های کم نور و کوچک نیز مشکلی ندارد. علاوه بر تامین نور با لامپ های مخصوص می توان از گیاهان نیاز به نور کم در دیوار سبز استفاده کرد.
علاوه بر آن دیوار سبز به دلیل نیاز به فضای کم برای محیط های کوچک پیشنهاد می شود.
سلام اگر دیواری که روش گرین وال بخواد اجرا بشه هموار و خوب باشه احتیاج به زیر سازی هست؟
با سلام.
دیوار مناسب برای اجرای دیوار سبز نیاز به دو مشخه اساسی دارد. اول مقاومت وزنی مناسب برای نصب سازه دیوار سبز و دوم ایزولاسیون مناسب در برابر رطوبت.
در صورت نبود مقاومت سازه ای می توان از سازه نگهداره فلزی و شاسی کشی استفاده کرد.
در خصوص عایق بندی دیوار، بیشتر انواع دیوارها نیاز به ایزولاسیون جدید برای نصب دیوار سبز دارند. در خصوص لایه بندی و ایزولاسیون می توانید به بخش محصولات اسپینگر مراجعه کنید.
سلام برای ابیاری دستی یا قطره ای بهتره کدومو انتخاب کنیم ؟هزینه کدوم پایین تر هستش؟
با سلام.
به طور کلی آبیاری دستی هزینه کمتری دارد. اما آبیاری قطره ای برای گرین وال بهترین روش است.
با این وجود برای انتخاب سیستم آبیاری بهینه و مقرون به صرفه برای دیوار سبز خود می توانید با همکاران شرکت اسپینگر از طریق شماره های زیر راهنمایی بگیرید.
۰۲۱۸۶۰۹۱۳۹۴
۰۹۱۲۰۹۵۶۵۴۱
سلام برای آبیاری دستی خودمون میتونیم این کارو انجام بدیم؟ نیازی به لوله کشی و برقی کشی نداره؟
با سلام. در مقیاس های خیلی کوچک شاید امکان پذیر باشد. اما در مقیاس متوسط و بزرگ توصیه نمی شود. البته باید حتما شیر برداشت آب در بام در نظر گرفته شود. برای گرین وال آبیاری توسط شیر برقی قاعدتا صورت میگیرد.
آیا میتوان از دیوار سبز در هر محیطی، چه داخل و چه خارج از ساختمان استفاده کرد؟
با سلام. بله.
دیوار سبز در هر محیطی قابل اجراست. اما بعضی از نکات اجرایی آن در فضای داخل و خارج مانند انتخاب گیاهان تفاوت دارد. که باید رعایت شود.
سلام برای اجرا گرین وال میخواستم باهاتون مشاوره داشته باشم چطور میتونم اقدام کنم؟
با سلام. برای این منظور می تواند از طریق شماره های زیر با همکاران اسپینگر تماس داشته باشید.
۰۲۱۸۶۰۹۱۳۹۴
۰۹۱۲۰۹۵۶۵۴۱
امکان نصب این گرین وال در بالکن وجود داره؟؟
سلام.
بله. نوع گرین وال قابل نصب و گیاهان، با توجه به شرایط محیطی بالکن انتخاب می شود. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقالات «طراحی گیاهی تراس سبز» و «ساخت دیوار سبز با پالت برای حیاط و تراس» را مطالعه نمایید.
https://espinger.com/terrace-garden-planting-design/
https://espinger.com/pallet-green-wall/
سلام برای اجرا گرین وال میخواستم بدونم چقد زمان نیاز داره که اجرا بشه؟
با سلام. با توجه به متراژ متفاوت است. اما در صورت آماده بودن مکان نصب در ابعاد معمول بین ۱۰ روز تا دو هفته زمان می برد.
سلام خسته نباشید. اگر برای طراحی دیوار تنها از فلاورباکس استفاده کنیم ابیاری گیاهان به چه شکل انجام میشه؟
با سلام. در این شرایط آبیاری دستی و آبیاری قطره ای هر دو امکان پذیر است. شیوه دستی هزینه کمتر و آبیاری قطره ای دقت بالاتری دارد. که انتخاب آن بر عهده شما خواهد بود.
سلام ایا روف گاردن ها احتیاج به ابیاری دارند؟ یعنی باید ابیاری بشن حتما؟
با سلام. لزوما خیر. در روشی از طراحی منظر تحت عنوان طراحی منظر خشک xeriscape که برای مناطق بیابانی استفاده می شود، طراحی با حداقل نیاز به آب صورت می گیرد.
سلام خسته نباشید روی هر دیواری میشه این گرین وال ها نصب و اجرا بشن یا حتما باید زیر سازی بشه دیوار
با سلام. بستگی به دیوار دارد. تقریبا بر روی همه دیوار ها دیوار سبز قابل اجراست. با این وجود در صورت نبود مقاومت باید ابتدا مقاوم سازی شده و برای اجرای دیوار سبز حتما عایق شوند.
سلام خسته نباشید دیوار سبز در هر محیطی با هر مساحتی داشته باشیم میتونیم اجرا کنیم؟
با سلام.
دیوار سبز تقریبا در هر فضایی به شرط فراهم کردن امکانات مورد نیاز قابل اجرا است.
منظور از این امکانات: فضای نصب حداقلی، آب، نور و برق برای تاسیسات الکتریکی است. با این وجود روش های مهندسی زیادی برای تامین آنها در شرایط ویژه وجود دارد.
به طور مثال در صورت نبود آب لوله کشی از منبع ذخیره آب مستقل می توان استفاده کرد. و یا به جای نور خورشید با لامپ های مخصوص نور مورد نیاز را تامین نمود.
سلام اگر دیوارمون مقاومت لازم برای گزاشتن فلاور باکس ها نداشته باشه راه حلی داره؟
با سلام. در صورتیکه دیوار مقاومت کافی برای نگه داشتن فلاورباکس را نداشته باشد، می توان با شاسی کشی فلزی چهارچوب مقاوم برا نصب فلاورباکس ایجاد کرد.
سلام گلدان های که داخل گرین وال به کار برده میشن از چه جنسی هستن؟
با سلام. باکس های گرین وال معمولا از جنس پلاستیک PP هستند.
سلام وقتتون بخیر ابیاری گرین وال ها به شکل اتوماتیک هست یا به صورت دستی؟
با سلام. به شکل صحیح همه گرین وال ها باید دارای آبیاری قطره ای و اتوماتیک باشند.
اما در انواع دیوار سبز با خاک در مقیاس خانگی می توان آبیاری را به صورت دستی انجام داد.
سلام تا چه ارتفاعی دیوار های سبز می توانند نصب شوند؟
با سلام. محدودیتی برای ارتفاع دیوار سبز وجود ندارد.
در صورت وجود شرایط آب و هوایی مناسب تا هر ارتفاعی دیوار سبز قابل اجراست. به طور مثال در وید داخلی مراکز تجاری تا ارتفاع بالای ۵۰ متر نیز دیوار سبز اجرا شده است.
اما اجرای دیوار سبز در ارتفاع نیاز به طراحی ویژه برای آبیاری، محاسبه فشار، طراحی گاتر ، نصب سازه، کاشت گیاه و نگهداری
سلام خسته نباشین خواستم بدونم دیوار سبز های شبکه ای چه فرقی با دیوار سبز های مدولار دارن؟
با سلام. به طور خلاصه دیوار سبز شبکه ای یکی از انواع نمای سبز است. و دیوار سبز مدولار نمونه ای از دیوار سبز با نام Green wall .
برای مطالعه بیشتر می توانید به مقالات «نمای سبز چیست؟» و «انواع گرین وال»
سلام . گیاهان طبیعی بابت طراوتی که دارن با گیاهان مصنوعی قابل مقایسه نیستند. اما می توانیم از گیاهان مصنوعی استفاده کنیم؟
با سلام. بله. در حال حاضر گیاهان مصنوعی بسیار شبیه به گونه ی طبیعی خود وجود دارند. که با وجود نداشتن مزایای زیست محیطی در دیوار سبز قابل نصب و اجرا هستند.
استفاده از یک مه پاش برای مرطوب کردن نمای دیوار سبز و افزایش رطوبت محیط هم به ایجاد فضای طبیعی بسیار کمک می کند.
ما داخل کافمون از گل های باکس دار استفاده کردیم خیلی محیط کارمون قشنگ شده
سلام دیوار گیاهی صدا رو جذب می کنند؟ به عنوان عایق صوتی قابل استفاده هستند؟
با سلام. بله. سازه دیوار سبز به خصوص انواع نمدی به خوبی مانع عبور صدا می شوند. و پوشش گیاهی هر چقدر متراکم تر باشد این عایق را بیشتر می کند.
استفاده از دیوار سبز به عنوان عایق صدا یکی از پیشنهاد های خوب برای ساختمان های ساخته شده و بازسازی است.
مرسی از توضیحات خوبتون من تو کامنت ها جواب خیلی از سوال هامو گرفتم ممنون
با سلام . سپاس از حسن توجه شما
سلام .کاشت گیاهان گرین وال رو خودمون می تونیم انجام بدیم یا باید همکارانتون برامون انجام بدند؟
با سلام.
در دیوارسبز های کوچک خود فرد می تواند کشت گیاه را انجام دهد. اما در دیوارسبز های بزرگتر و برای گونه های گیاهی خاص کشت باید توسط باغبان ماهر انجام شود. جاگذاری درست ریشه ها، عدم آسیب به شاخساره و تثبیت مناسب گیاه در محل کشت، اثر زیادی بر زنده مانی گیاهان کشت شده و رشد سریع آنها خواهد داشت.