نکات مهم در خرید دیوار سبز
دیوارسبز جدیدترین سیستم ساخت فضای سبز است. که در هر محیطی با دیوار عمودی قابل اجراست. تنوع بالای ساخت گرین وال در فضای داخلی، خارجی و با شرایط متفاوت باعث تولید سیستم های متنوعی از گرین وال شده است. اما در زمان خرید دیوار سبز چه نکاتی اهمیت دارد؟ کدام ویژگی های دیوار سبز باید مورد توجه قرار بگیرد؟
یکی از مهمترین نکات برای استفاده از دیوار سبز، انتخاب سیستم مناسب با توجه به هدف طراحی است. سیستم گرین وال باید قابلیت مناسبی برای نصب و نگهداری داشته باشد. علاوه بر آن این سازه باید زیبا، سبک و ماندگار باشد. ضمن آنکه شرایط مناسبی برای رشد گیاهان فراهم کند. و به توان با آن طراحی مد نظر را نیز ایجاد کرد. در این مقاله مهمترین نکات برای انتخاب و خرید دیوارسبز معرفی شده است.
انتخاب سیستم مناسب دیوار سبز
دیوار سبز دارای انواع مختلفی از نظر سازه و سیستم داخلی است. این دیوارها می توانند از جنس باکس های فلزی، پلی اتیلن و پلاستیکی باشند. و یا از بسترهای نمدی به صورت بسترهای مختلف ساخته شوند. بستر کشت گیاهان در این سازه ها می تواند خاک های طبیعی، نیمه طبیعی، مصنوعی، انواع الیاف و فوم و یا آب باشد. علاوه بر آن سیستم داخلی این گرین وال ها به صورت ساده و دستی، قطره ای، نیمه هیدروپونیک و هیدروپونیک طراحی می گردد. که کلیت این مجموعه بدون سیستم کنترل مرکزی، دارای تایمر و یا دارای برد هوشمند است.
بنابراین تنوع بی پایانی از انواع سیستم های دیوار سبز می تواند ساخته شود. که هر کدام در شرایطی بهترین انتخاب خواهد بود. غیر از دو گزینه رایج دیوار سبز نمدی هوشمند و دیوار باکسی ساده که در بازار معرفی می شود؛ گزینه های متفاوت دیگری نیز وجود دارد. در نتیجه بهترین روش برای انتخاب سیستم دیوار سبز، مشورت با متخصصان فضای سبز خواهد بود.
هماهنگی دیوارسبز با محل نصب و کاربری چیست؟
یکی دیگر از نکات مهم در خرید دیوار سبز، بررسی محل نصب آن و نوع کاربرد دیوار سبز خواهد بود. محل نصب دیوار سبز در محیط داخلی کمتر دچار آسیب های محیطی می شود. انواع دیوار سبز خارجی به شدت در معرض گرما، سرما، باد و تابش آفتاب قرار می گیرند. پس برای خرید دیوار سبز داخلی بهتر است محصولات مقاوم تری انتخاب شوند. که حتما از مواد ضد UV ساخته شده باشند. انواع دیوار سبز داخلی معمولا محدودتی از نظر نوع متریال نخواهند داشت.
مورد دوم عملکرد یا کاربری دیوار سبز است. به طور مثال دیوارهای سبز برای پرورش سبزیجات بهتر است به صورت باکسی باشند. تا به توان محصول ارگانیگ تولید کرد. دیوارهای سبز زینتی به خصوص دیوارهایی که در فاصله نزدیک قراردارند، بهتر است از متریال های ظریف و با رنگ سبز انتخاب شوند. تا نتیجه بهتری در طراحی داشته باشند. علاوه بر این وزن و ضخامت دیوار سبز نیز باتوجه به قدرت تحمل بار دیوار و مساحت محیط انتخاب می شود.
برای آشنایی بیشتر با نصب دیوار سبز می توانید مقاله “اجرا و نصب گرین وال” را مطالعه نمایید.
هماهنگی سیستم با طرح و گیاهان دیوار سبز
در هنگام خرید دیوار سبز باید به طرح دیوار سبز و گیاهان آن نیز توجه کرد. بسیاری از شکل های دیوار سبز تنها با بعضی از سیستم ها قابل اجرا هستند. به طور مثال دیوارهای سبز به صورت منحنی تنها با دیوار سبز نمدی طراحی می شوند. همینطور دیوارهای با ابعاد بزرگ با سیستم های باکسی و یا نمدی اتوماتیک هوشمند اجرا می شوند. تا نظارت بر گیاهان و نگهداری از آنها امکان پذیر باشد.
در کنار آن گونه های گیاهی خاص در سیستم های هیدروپونیک عملکرد بهتری دارند. انواع گیاهان گرمسیری، ارکیده ها و گونه های حساس باید در دیوار سبز هیدروپونیک با برنامه آبیاری منظم کشت شوند. ضمن آنکه برای کشت گیاهان با برنامه آبیاری و غذادهی متفاوت نیز باید از سیستم های اتوماتیک هوشمند استفاده کرد. تا بتوانند هر بخش از دیوار سبز را به طور مستقل آبیاری و غذادهی کنند. بنابراین اگر طرح خاصی از دیوار سبز را مد نظر داشته باشید، گزینه های محدودتری برای خرید دیوار سبز خواهید داشت.
روش صحیح نگهداری دیوار سبز چیست؟
نگهداری از دیوار سبز اهمیت زیادی در عملکرد آن دارد. انواع دیوار سبز با توجه به نوع سیستم، نیاز به میزان نگهداری متفاونی دارند. به همین دلیل ابتدا باید مشخص کنیم که چه مقدار زمان و هزینه می توانیم صرف نگهداری کنیم. به طور مثال در مراکز تجاری هزینه نگهداری زیاد نخواهد بود. با وجود آن شلوغی و ایجاد محدودیت تردد زمان کمی برای کارهای مربوط بوجود می آورد. بنابراین بهتر است روش نگهداری بدون دخالت انسان و سریع باشد. در نتیجه طراحان سیستم های اتوماتیک و هوشمند را توصیه می کنند.
در هر پروژه ای که مشکلی برای حضور باغبانان و تکنسیسن ها نیست، ترجیح به نگهداری دستی است. زیرا می تواند با هزینه کمتر انجام شود. و سیستم ساده تری برای دیوار سبز خریداری کرد.
باید توجه کرد که در دیوارهای بزرگ هزینه نگهداری دستی در طولانی مدت، با هزینه خرید سیستم هوشمند یکی است. در نتیجه هزینه مربوط به نگهداری باید در بازه زمانی محاسبه شود. تا بتوان انتخاب بهتری برای خرید گرین وال داشت.
بودجه خرید دیوار سبز
یکی از مهمترین نکات در خرید گرین وال، هزینه آن است. انواع دیوار سبز هوشمند و تمام اتوماتیک قیمت بالایی دارند. اما با وجود هزینه اولیه بالا، هزینه نگهداری و بازدهی آنها در طولانی مدت بهتر است. به همین دلیل برای پروژهای اداری و تجاری، فضاهای لوکس و متراژ بالا بسیار مناسب خواهند بود.
انواع دیوار سبز باکسی یا نمدی، با سیستم آبیاری دستی و قطره ای گزینه های خوبی برای مصارف خانگی هستند. این نوع از دیوار سبز برای سطوح کوچک طراحی می شوند. به صورت پک های آماده یا نیمه آماده در بازار وجود دارند. و به راحتی می توانند توسط خریداران نصب گردند. دیوارهای سبز با سیستم های ساده از نظر هزینه مقرون به صرفه هستند. و هدف اصلی از تولید آنها ایجاد باغچه ای کوچک در خانه، مدارس و یا دفاتر کار می تواند باشد. این نوع از دیوارسبز نیاز به نگهداری مداوم دارد. و هدف از ساخت آنها نیز ایجاد ارتباط مستقیم بین افراد و گیاهان است.
با توجه به این توضیحات می توان گفت برای خرید دیوار سبز باید به هدف و هزینه همزمان توجه شود. اگرچه انواع دیوارسبز هوشمند گران تر هستند؛ و بازدهی و کیفیت بیشتری نیز در ایجاد دیواری شاداب و زیبا دارند.
برای آشنایی بیشتر با هزینه دیوار سبز می توانید مقاله “قیمت دیوار سبز در تهران” را مطالعه نمایید.
خدمات پس از فروش سیستم دیوار سبز
یکی دیگر از نکات مهم برای انتخاب گرین وال، میزان خدمات پس از فروش شرکت تولید کننده است. این خدمات به خصوص در مورد انواع دیوار سبز هوشمند و اتوماتیک اهمیت بیشتری دارد. از آنجا که سیستم این نوع از دیوارهای سبز کاملا تخصصی است، برای بررسی کارکرد سیستم، داده ها و تنظیم برنامه برد کنترل نیاز به حضور متخصص است. ضمن آنکه نصب آن نیز حتما به وسیله نصاب حرفه ای انجام می شود. و نگهداری از آن با آموزش و نظارت شرکت خواهد بود.
نبود خدمات خوب پس از فروش برای تعویض قطعات هوشمند و تعمیرات می تواند در خرید دیوار سبز بسیار تعیین کننده باشد. زیرا دیوار سبز هوشمند بدون خدمات نه تنها شبیه به دیوار سبز عادی است. بلکه قابلیت نگهداری دستی را هم ممکن است نداشته باشد. با توجه به همین بهتر است این نوع محصولات از شرکت های معتبر داخلی تهیه شوند. و یا نمایندگی های خارجی با سابقه انتخاب گردند. تا در هر شرایطی مشکلات محصولات را پیگیری کنند. و در دسترس باشند.
برخی پروژه های اجرا شده
آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار: مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع
آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع
روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال
آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع
متشکرم بابت توضیح عوامل و شرایط مهم در خرید دیوار سبز. اگر مشاوره برای خرید و اجرای دیوار سبز داشته باشیم، چطور اقدام کنیم ؟
با سلام. سپاس از حسن توجه شما.
برای خرید و اجرای دیوار سبز می توانید از طریق شماره های زیر با همکاران شرکت اسپینگر تماس بگیرید.
۰۲۱۸۶۰۹۱۳۹۴
۰۹۱۲۰۹۵۶۵۴۱