جان پناه روف گاردن چیست؟ آنچه باید درباره انواع جان پناه روف گاردن بدانید
اگر به دنبال حفظ امنیت خود و اعضای خانوادهتان در فضای باز روف گاردن هستید، حتماً باید از جان پناه استفاده کنید. جان پناه، بخش مهمی از سازه بام است که در صورت عدم اجرا، نمیتوانید مجوزهای لازم را برای ساختمان و اجرای روف گاردن را دریافت کنید.
ساخت روف گاردن روشی برای زیباتر کردن پشت بام به شمار میآید. زیبایی روف گاردن برای خیلی از ما اهمیت زیادی دارد؛ به خصوص که هدف از طراحی روف گاردن، تجربه سرسبزی، حس زیبایی و آرامش در آنجاست. اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، امنیت روف گاردن است. امنیت روف گاردن موضوعی نیست که بتوانیم از آن چشم پوشی کنیم؛ حتی شاید بهتر باشد هزینههای زیباسازی روف گاردن را کم کرده و آن را صرف امنیت اعضای خانواده کنید. به علت ارتفاع زیاد، حفظ امنیت روف گاردن بیش از تراس و بالکن اهمیت دارد. در این مقاله از اسپینگر، در مورد انواع جان پناه روف گاردن با شما سخن خواهیم گفت.
برای آشنایی بیشتر با قوانین روف گاردن می توانید مقاله “قوانین و ضوابط ساخت بام سبز” را مطالعه نمایید.
جان پناه روف گاردن
«جان پناه»، سازهای برای حفظ جان اعضای خانواده در داخل و بیرون از منزل است. این سازه معمولاً به صورت دیوارهای کوتاه به صورت سازه ساختمانی یا با جنسهای مختلف مانند چوب پلاست، شیشه، فلز و … در دورتادور روف گاردن، تراس و بالکن ساخته میشود.
البته که جان پناه فقط مختص روف گاردن نیست؛ بلکه در بالکن، تراس، پاسیو، به عنوان نرده داخل منزل و محیط کار و دیگر مکانهایی که مرتفع هستند، استفاده میشود. البته محیطهایی که ارتفاعی از زمین ندارند هم، برای حفظ حریم شخصی در مقابل همسایگان و محیط بیرون بهتر است جان پناه بسازند.
طراحی و اجرای جان پناه موضوع بسیار مهمی است و نباید به هیچ عنوان نادیده گرفته شود. نادیده گرفتن این موضوع، احتمال دارد جان اعضای خانواده شما را به خطر بیندازد. و یا حتی حریم شخصی شما را دچار مشکلاتی نماید. دولتها نیز برای صدور مجوز روف گاردن، ساخت جان پناه را الزامی می دانند.
تاریخچه جان پناه
اگر مشتاق دانستن تاریخچه جان پناه هستید، باید بگوییم که تاریخچه جان پناه مربوط به زمانهای بسیار قدیم است. جان پناه در گذشته و در زمان جنگ، به عنوان روشی برای محافظت از قلعه مورد استفاده قرار میگرفت. در واقع افراد برای خود، جان پناهی میساختند تا در مقابل دشمن و تیراندازی در امان بمانند. همچنین در زمان تیراندازی به سمت دشمن نیز از جان پناهها استفاده میکردند.
امروزه استفاده از جان پناه کاملا معمول است. و در ساختمانها، ادارهجات، داخل منزل و … نیز مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین جان پناهها، نوعی روش برای حفظ حریم شخصی به شمار میآیند. انواع جان پناه ها وجود دارد که شما باید با توجه به بودجه خود و سلیقه شخصی، یکی از آنها را اجرا کنید.
حال که با تعریف و تاریخچه جان پناه آشنا شدیم، در ادامه این مطلب، ویژگیها، متریال مناسب انواع جان پناه روف گاردن و مزایای آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
استاندارد جان پناه پشت بام
جان پناه روف گاردن مطابق با استاندارد جان پناه پشت بام ساخته میشود. طبق قوانین، اگر ارتفاع ساختمان از سطح زمین، بیش از ۷۰ سانتیمتر باشد، باید جان پناه نصب شود. ارتفاع جان پناه پشت بام، روف گاردن، بالکن، تراس، ایوان و غیره باید بیشتر از ۱۲۰ سانتیمتر باشد تا از سقوط افراد جلوگیری شود. اگر ساخت جان پناه با روش دیوارچینی انجام میشود، باید پهنای ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتری برای آن در نظر گرفته شود. دیوارچینی هم استانداردهای خاص خود را دارد؛ برای مثال باید در ساخت آن از آجر، سیمان یا بتن و قرنیز استفاده شود.
ارتفاع ساختن جان پناه شیشهای و فلزی نیز باید حداقل ۱۲۰ سانتیمتر باشد. در جان پناه شیشهای باید از شیشه سکوریت با ضخامت تضمین شده استفاده کرد.
متریال مناسب برای جان پناه بام
انواع متریال مختلف، میتوانند در ساخت جان پناه روف گاردن مورد استفاده قرار گیرند. از برجستهترین و رایجترین متریال به کار رفته در جان پناه میتوان به شیشه، چوب پلاست و فلز اشاره کرد. در ادامه هر یک از این موارد را بررسی خواهیم کرد. البته باید توجه کرد که این جان پناه علاوه بر جان پناه سازه ای بام در نظر گرفته می شود. و یا با این متریال ها برای نمای بهتر پوشانده می شود.
جان پناه شیشهای
خیلی از افراد برای طراحی و اجرای جان پناه و یا هر محیط دیگری که نمیخواهند تاریک و دلگیر شود، از جان پناه شیشهای استفاده میکنند. جان پناه شیشهای، فضای شما را دلگیر نکرده و در عین حال، امنیت آن را به طور کامل حفظ میکند.
قابل ذکر است که شیشه استفاده شده در این نوع از جان پناه، نشکن است و نیازی به نگرانی در مورد شکستن آن وجود ندارد. انواع جان پناه شیشهای میتواند، ثابت و متحرک باشد. معمولاً در ساخت این نوع جان پناه، از دو شیشه لمینیت در حدود ۸ میلیمتر و یا شیشه ضخیمتر از جنس سکوریت استفاده میشود.
جان پناه چوب پلاست
یکی از انواع متریالی که در ساخت جان پناه مورد استفاده قرار میگیرد و امروزه نیز طرفداران بسیار زیادی دارد، چوب پلاست است. این متریال قیمت پایینتری داشته و نیاز به رنگ و روغن مجدد ندارد. همچنین مقاومت بالای آن در برابر رطوبت، هوا و بارندگی باعث شده است که بسیاری از جان پناهها با این متریال ساخته شوند.
جان پناه فلزی
استفاده از فلز به عنوان نرده از زمانهای قدیم رواج داشت. اگر شما هم طرفدار جان پناه فلزی هستید، میتوانید از فلزهایی که جنس ضدزنگ دارند و رنگشان ثابت است، استفاده کنید.
معمولاً ماندگاری و طول عمر جان پناه فلزی زیاد است. و در برابر آب و هوا مقاومت دارد. البته موقع خرید این متریال، حتما از فروشنده در مورد ضد زنگ بودن و رنگ ثابت بودن، اطلاعاتی جمع آوری کنید.
مزایای جان پناه روف گاردن
یکی از مزیتهای اصلی جان پناه، تامین امنیت اعضای خانواده است. و سهولت تردد را به دنبال دارد. مزیت دیگر آن، زیباتر کردن روف گاردن و دیگر محیطهاست. هر یک از انواع جان پناه دارای مزیتهای خاصی هستند. مثلاً اگر میخواهید جان پناه، فضای روف گاردن شما را دلگیرتر نکند، میتوانید از جان پناه شیشهای استفاده کنید.
همچنین جان پناه چوب پلاست مقاومت بسیار بالایی دارد. محیط روف گاردن را بسیار جذاب میکند. و به آن سبکی طبیعی و گرم میبخشد. انتخاب هر یک از این جان پناهها، به سلیقه شما بستگی دارد. در حالت کلی مزیت مشترک بین انواع جان پناه، حفظ امنیت روف گاردن و دیگر محیطهاست.
در این مقاله از اسپینگر با تعریف جان پناه، انواع متریال و نکات مربوط به آن آشنا شدیم. نظر شما در مورد جان پناه روف گاردن چیست؟
برخی پروژه های اجرا شده
آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار: مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع
آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع
روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال
آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع