حوض در روف گاردن

آب نما یکی از بخش های مهم و جذاب در روف گاردن است. انواع سازه های آبی با اضافه کردن عنصر آب به شکل های مختلف باعث ایجاد فضایی متفاوت در روف گاردن می شوند. ضمن آنکه با ایجاد صدای ملایم آب، افزایش رطوبت و متعادل کردن دمای محیط نیز کیفیت فضا را افزایش می دهند. به همین دلیل انواع آب نما و حوض در روف گاردن کاربرد زیادی دارد. از آنجا که سازه ی حوض به دلیل پیشینه فرهنگی طرفداران زیادی دارد؛ کاربرد آن در روف گاردن نیز مورد توجه قرار گرفته است. و در این مقاله به معرفی حوض در روف گاردن پرداخته ایم.

برای آشنایی بیشتر با طراخی انواع روف گاردن  می توانید مقالهروف گاردن ایرانیرا مطالعه نمایید.

حوض در روف گاردن

حوض چیست؟

شکل سنتی آب نما در ایران حوض نام دارد. در لغت نامه عمید حوض به معنای گودالی است که در زمین با سنگ، آجر یا سیمان درست می کنند. و برای نگهداری آب از آن استفاده می شود. در خانه های سنتی ایرانی حوض معمولا در وسط حیاط ساخته می شد. که علاوه بر زیبایی به خنک کردن هوا و افزایش رطوبت هم کمک می کرد. انواع حوض یکی از عناصر مهم در باغ ایرانی هم شناخته می شود. که در کنار جوی های آب به عنوان سازه های آبی مورد استفاده قرار می گرفتند.

آبنما و حوض در روف گاردن

روف گاردن یا باغ بام شکلی از فضای سبز طراحی شده بر روی بام خانه است. که بر اساس نوع طراحی و نیاز کارفرما می تواند بخش های متفاوتی داشته باشد. سازه های آبی در روف گاردن می توانند شامل انواع استخر، جکوزی، آبشار و آب نمای طبیعی، آب نمای دیواری یا زمینی (کلاسیک، مدرن و سنتی) باشند. حوض در واقع شناخته شده ترین شکل از آب نمای سنتی ایرانی است.

از آنجا که باغ ایرانی و طرح های سنتی در طراحی روف گاردن مورد توجه قرار گرفته اند. حوض در روف گاردن گزینه مناسبی به عنوان آب نما خواهند بود. با این وجود حوض های سنتی نیز مانند انواع آبنما باید به صورت تخصصی در روف گاردن اجرا شوند.

حوض در روف گاردن

چگونه طراحی حوض در روف گاردن انجام می شود؟

یکی از نکات مهم در جانمایی حوض توجه به پلان روف گاردن است. حوض در باغ های سنتی به صورت قرینه و در مرکز فضا و یا در نقاط اتصال مسیر ها جانمایی می شوند. این در حالی است که طراحی روف گاردن در بسیار موارد تنها از یک سبک پیروی نمی کند. بنابراین اگر طرح به شکل کامل بر اساس باغ ایرانی نیست، بهتر است فضایی محدود به صورت قرینه و منظم برای قرارگیری حوض و جانمایی آن طراحی شود.

یکی از ویژگی های حوض قرارگیری آن در وسط است. به شکلی که از تمامی جهات قابل دسترسی باشد. در صورتی که فضای کافی برای این منظور در دسترس نیست؛ بهتر است از انواع آب نمای مدرن استفاده شود. زیرا قرارگیری حوض در کناره طرح معمولا نتیجه مناسبی نخواهد داشت. علاوه بر آن بهتر است طرح حوض ها از انواع طرح های سنتی و رایج حوض های ایرانی انتخاب شود. و تا حد امکان اشکال جدید و مدرن برای ساخت حوض به کار نرود. تا حس نوستالژیک آن تحت تاثیر قرار نگیرد.

برای آشنایی بیشتر با آبنما در روف گاردن  می توانید مقالهآبنمای روف گاردنرا مطالعه نمایید.

حوض روف گاردن

نکات مهم در طراحی و ساخت حوض

آب

حوض های بزرگ مرکزی در باغ ایرانی معمولا تمیز نمی شدند تا رنگ آنها کاملا تیره و کدر شود. این نمای تیره حوض به عنوان سطحی آینه ای برای انعکاس تصویر باغ در نظر گرفته می شد. حوض در روف گاردن معمولا در ابعاد کوچکتری طراحی می شود. و هدف از آن اضافه کردن آب به محیط است. به همین دلیل این شیوه نگهداری از حوض در روف گاردن توصیه نمی شود.

بهترین نوع کفپوش روف گاردن
مطالعه این مقاله

آب حوض در روف گاردن بهتر است به صورت شفاف با تصفیه مناسب انتخاب شود. و جریان آن به صورت فواره های سنتی در آن طراحی شوند. علاوه بر آنکه استفاده از کاشی های آبی فیروزه ای، نیلی و لاجوردی نیز به ایجاد نمای سنتی و ایرانی آن کمک می کند.

 

فواره

یکی از جذابیت های سازه های آبی شکل جریان آب آن است. در حوض های سنتی ایرانی انواع مختلفی از فواره به صورت انواع جوشنده و یا جهنده وجود دارند. که گزینه های مناسبی برای ایجاد انواع حرکت و تغییر نما در آب حوض هستند. علاوه بر آن انواع حوض های دارای پاشویه نیز با شکلی از سرریز کردن آب از حوض اصلی به پاشویه شکل متفاوتی از جریان آب را می تواند ایجاد کند.

حوض در روف گاردن

نهر و جوی

اگر بیش از یک حوض در طراحی وجود داشته باشد، می توان از انواع نهر یا جوی های کوچک برای اتصال آنها به یکدیگر استفاده کرد. در طراحی حوض در روف گاردن می توان به جای یک حوض بزرگ مرکزی از دو حوض کوچک در طول فضا استفاده کرد. که با جوی باریک به هم متصل شده و جریان آب را در طول روف گاردن نشان دهند. نکته مهم در طراحی سیستم حوض های متصل توجه به شیب و مسیر حرکت آب در یک جهت است.

ایزولاسیون

عایق بندی و ایزولاسیون حوض مانند سایر انواع آب نما در روف گاردن انجام می شود. با این وجود اگر به جای انواع حوض های پیش ساخته، سازه حوض به شکل مستقیم در کف بام ساخته شده است. بهتر است ایزولاسیون و آب بندی آن با حداکثر دقت انجام شود. تا هیچ گونه نشت و آسیبی به سازه پایه وارد نکند. ضمن آنکه سیستم های حرکت آب، فواره ها، ورودی و خروجی آب نیز به صورت پلان دقیق با جزئیات توسط متخصص آن تهیه و اجرا گردد.

حوض در روف گاردن

نگهداری

نمای زیبای حوض ارتباط مستقیم با کیفیت نگهداری آن دارد. عملیات نگهداری شامل نظافت آلودگی های بزرگ مانند برگ ها، تصفیه آب و لجن روبی دوره ای حوض بر اساس میزان آلودگی خواهد بود. نگهداری منظم از حوض همراه با نگهداری فضای سبز، بهترین برنامه برای مدیریت نظافت آن خواهد بود.

علاوه بر موارد بالا حوض در روف گاردن مانند سایر انواع آب نما در معرض تغییرات دمایی قرار می گیرد. و در زمان یخبندان بهتر است برای جلوگیری از آسیب به لوله های آب، به شکل کامل تخلیه شود.

 

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟