آشنایی با دیوار سبز شبکه ای

دیوار سبز یکی از بهترین روش ها برای ایجاد فضای سبز در فضای کوچک خانه است. که نقش مهمی ‌در روحیه و سلامت افراد خانواده دارد. دیوار سبز شبکه‌ای یک سازه بسیار سبک دارد، که از شبکه‌های فولادی تشکیل شده و به دیوار یا سازه ساختمان وصل می شود. در ساخت این دیوار معمولا از گیاهان بالارونده استفاده می‌شود. با این مقاله از اسپینگر همراه ما باشید تا با دیوار سبز شبکه ای و گیاهان مناسب برای این نوع دیوار سبز، آشنا شویم.

دیوار سبز شبکه ای

دیوار سبز شبکه ای چیست ؟

دیوار سبز شبکه ای نوعی از دیوار سبز است که از شبکه‌های فولادی ساخته می شود. و در محیط‌های مختلف قابلیت نصب دارد. این نوع دیوار سبز معمولا برای انواع گیاهان بالارونده و پیچنده مناسب است. دیوارهای سبز شبکه ای در واقع بخشی از انواع نمای سبز Green Façade هستند. که سازه پایه آنها از شبکه های فلزی ثابت، شبکه های کابلی و یا پلاستیکی ایجاد شده است. و قابلیت بالایی برای تنوع در طراحی دارد.

برای طراحی این نوع دیوار‌ها، معمولا سازه‌های سبک مورد استفاده قرار می‌گیرند. شبکه‌های فولادی به دیوار و یا به سازه ساختمان وصل می‌شوند. و بستری را برای رشد گیاهان بالارونده فراهم می کنند. در حقیقت دیوار سبز شبکه ای تکیه گاه محکمی ‌برای آن‌هاست.

برای هر نوع دیوار سبزی، انتخاب گیاه یکی از قدم‌های بسیار اصلی و مهم به شمار می‌آید. انتخاب گیاهان مناسب برای دیوار سبز شبکه ای هم جزو مراحل بسیار حساس و مهم است. به طور کلی، پارامتر‌هایی برای انتخاب گیاه مناسب وجود دارد؛ مثلاً بافت گیاه، رنگ، میزان نور و آب مورد نیاز گیاه و آب و هوا. دقت به این موارد، منجر به انتخاب صحیح گیاهان خواهد شد.

دیوار سبز شبکه ای

گیاهان مورد استفاده در دیوار سبز شبکه ای

همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم، در دیوارهای شبکه‌ای معمولاً از گیاهان رونده استفاده می‌شود. گیاهان رونده معمولا به صورت عمودی رشد می‌کنند؛ ولی رشد شاخ و برگ افقی آن‌ها نیز بسیار سریع است و در نتیجه باعث پرپشت دیده شدن دیوار سبز می‌شوند. برای انتخاب گیاه مناسب باید به سازه دیوار سبز داخلی یا بیرونی توجه کنید. انواع یاس و نسترن رونده از جمله گیاهانی هستند که برای دیوار سبز شبکه ای بیرونی مناسب هستند. و انواع پتوس و فیلودندرون‌ها هم گیاهان بالارونده‌ای هستند که برای دیوار سبز شبکه‌ای داخلی کاربرد دارند.

دیوار سبز شبکه ای

محل مناسب برای نصب دیوار سبز

دیوار سبز شبکه‌ای مانند بقیه دیوارهای سبز‌، قابلیت اجرا در محیط بالکن و تراس را نیز دارد. ولی به علت پرپشتی و نوع پوشش گیاهی آن، به‌صورت رایج‌تر در نمای ساختمان و نمای دیوارها نصب می‌شود. درواقع می‌توانیم بگوییم که اجرای دیوار سبز شبکه ای به محیط نسبتا بزرگی نیاز دارد؛ زیرا گیاهان رونده‌ای که در آن کاشته می‌شوند، حتی تا ۵ متر هم می‌توانند رشد کنند؛ بنابراین به محیطی نیاز دارند تا بتوانند آن جا را به طور کامل تحت پوشش خود قرار دهند.

یکی از مزایای مهم دیوار سبز شبکه‌ای، این است که گیاهان در آن هم از جهت عمودی و هم از جهت افقی رشد می‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهید دورتادور محل زندگی و باغ خود را سرسبز کنید، اجرای دیوار سبز شبکه ای گزینه مناسبی است.

آموزش ساخت دیوار سبز با پالت
مطالعه این مقاله

دیوار سبز شبکه ای

مرحله مراقبت و نگهداری

بعد از اجرای دیوار سبز شبکه ای نوبت به یادگیری نگهداری از آن می‌رسد. مرحله نگهداری از دیوار سبز جزو مراحل مهمی ‌است که باید توجه بیشتری به آن نشان دهید؛ زیرا در صورت عدم نگهداری مناسب، ممکن است دیوار سبز از بین برود و گیاهان آن آسیب ببینند. پس اگر می‌خواهید دیوار سبز شما همیشه شاداب و سرزنده بمانند، باید مراحل مراقبت از آن را به خوبی انجام دهید.

یکی از مراحل مهمی که برای مراقبت از دیوار سبز شبکه ای باید در نظر داشته باشید، بهبود عملکرد سیستم آبیاری است. آبیاری برای هر گیاه جزو مراحل بسیار اساسی به شمار می‌آید و بدون آبیاری صحیح، دیوار سبز شما رشد خوبی نخواهد داشت.

در کنار آن زهکشی دیوار سبز نیز یکی از اصول پایه برای مراقبت از آن است. بنابراین موقع اجرای سیستم حتما این مورد را در نظر داشته باشید. برای اجرای مرحله آبیاری می‌توانید از سیستم آبیاری اتوماتیک و یا آبیاری هوشمند استفاده کنید.

دیوار سبز شبکه ای

از دیگر کارهای نگهداری از دیوار سبز شبکه‌ای، کوددهی و هرس کردن است. گیاهان مختلف در فواصل مختلف زمانی به کوددهی نیاز دارند تا سرعت رشد بهتری داشته باشند و شادابی خود را حفظ کنند. هرس کردن نیز ازجمله مراحلی است که برای حفظ زیبایی دیوار باید انجام شود.

برای آشنایی بیشتر با نگهداری می توانید مقالهنگهداری دیوار سبزرا مطالعه نمایید.

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

One thought on “دیوار سبز شبکه ای چیست؟

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام. دیوار سبز شبکه ای برای دیوارهای سبز خارجی بهتر هستند. مانند نمای بیرونی دیوار، حصار دور روف گاردن، دیوار آلاچیق، تراس گاردن و بالکن سبز.
      در انواع دیوار سبز داخلی گونه های گیاهی بالارونده محدود هستند. و برای همین توصیه نمی شوند.

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام. بله
      دیوارسبز برای بالکن معمولا به ارتفاع دیوار بالکن ساخته می شود. که کمتر از ۳ متر است. اما در دیوارهای بلند و طراحی های خاص نیز بر اساس اصول ساخت دیوارسبز فضای خارجی قابل اجرا خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟