درخت ارغوان
درخت ارغوان یکی از معروفترین درختان زینتی مورد استفاده در روف گاردنها و پارکهاست. درختی با شکوفه هایی بسیار زیبا که رنگی بین بنفش و زرشکی دارند و آنقدر زیبا هستند که این رنگ خاص را به نام خود در ذهنها ثبت کرده اند. رنگی که همه ما ، با نام رنگ ارغوانی از آن نام می بریم. شکوفه های ارغوان در اوایل فصل بهار، روی شاخه ها و حتی روی ساقه اصلی گیاه و پیش از آنکه برگهای درخت ظاهر شوند، شروع به رشد می کنند و منظره ای بسیار زیبا را خلق می کنند. درخت ارغوان در بعضی از مناطق ایران مانند خراسان رضوی، ایلام، شاهرود، کرمان، مازندران، گیلان، همدان، لرستان و فارس و در پاوه استان کرمانشاه (روستای داریان) به صورت خودرو میروید.
در این مطلب اسپینگر شما را با ویژگی های این گیاه، به عنوان یکی از مرسوم ترین و مناسب ترین گیاهان مورد استفاده در روف گاردن آشنا خواهد نمود. برای مطالعه بیشتر در مورد روف گاردن و انواع آن می توانید مقالات “روف گاردن چیست” و “درخت های با ریشه کم عمق“ را مطالعه نمایید. همچنین برای آشنایی با سوزنی برگان مناسب روف گاردن می توانید مقاله “سوزنی برگان مناسب روف گاردن” را مطالعه نمایید.
نام علمی : Cercis Siliquastrum
نام انگلیسی : Judas Tree
روش آبیاری درخت ارغوان
درخت ارغوان درختی مقاوم در برابر خشکی است. این بدان معنی است که این درخت در مناطقی که آب کم است و شرایط نامطلوب است نیز توان رشد و زندگی را داراست. بطور کلی ارغوان به آبیاری متوسط نیاز دارد و برای نگهداری از این گیاه، در فصل تابستان باید هر دو هفته یکبار نسبت به آبیاری این گیاه اقدام نمود. توجه داشته باشید که رطوبت بالای خاک و یا عدم زهکشی مناسب خاک می تواند سبب پوسیدگی ریشه و از بین رفتن این گیاه شود.
شرایط خاک درخت ارغوان
درخت ارغوان نسبت به شرایط خاک حساسیت بالایی ندارد و می تواند در هر خاکی رشد داشته باشد. اما بهترین خاک برای رشد این گیاه را می توان خاکهای اهکی با زهکشی مناسب و غنی از نظر مواد غذایی ، در نظر گرفت.
شرایط نور
گرچه درخت ارغوان در محیط های سایه و کم نور نیز رشد می کند؛ اما درختی است که به نور فراوان آفتاب احتیاج دارد و بهتر است که در فضاهایی کاشته شود که، حداقل ۶ ساعت تابش مستقیم آفتاب داشته باشند. از نظر دمایی نیز بهترین بازه دمایی برای رشد این گیاه ، دمای هوا بین ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی گراد می باشد.
کود دهی
درخت ارغوان نیاز چندانی به کود دهی ندارد و می توان هر چند سال یکبار در اواخر فصل رشد، کود دهی این درخت را توسط کودهای چند منظوره انجام داد.
روش تکثیر درخت ارغوان
مرسوم ترین و آسانترین روش تکثیر ارغوان، تکثیر این درخت توسط بذر است. برای این کار باید بذر درخت ارغوان را در اواخر فرودین ماه کاشت نمود. بهتر است بذر را در زیر پوششی حدود ۲ سانتیمتر از ماسه قرار دهید. روش دیگری که برای تکثیر ارغوان مورد استفاده قرار می گیرد، تکثیر این درخت بوسیله خوابانیدن شاخه های قوی در مهر ماه است. پس از ریشه دار شدن شاخه ها، آنها را باید از درخت جدا کرده و در محل جدید کاشت نمود.
هرس
فصل مناسب برای هرس درخت ارغوان، فصل پاییز است. در این فصل باید شاخه های مرده و آسیب دیده گیاه را از آن جدا کرد و درخت را هرس نمود. در صورت تمایل می توان توسط هرس، فرم درخت را نیز به صورت درختچه یا بوته تغییر داد.
برخی پروژه های اجرا شده
آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار: مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع
آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع
روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال
آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع