انواع دیوار سبز

دیوار سبز سازه‌ای عمودی است؛ که بخشی از آن یا تمام آن دارای پوشش گیاهی باشد. تمرکز و هدف اصلی این نوع دیوارها ایجاد شرایط بهتر زیست محیطی است. گرین وال انواع و اقسام مختلفی دارد. که به زیبایی مکان شما کمک بسیاری می‌کند؛ زیرا یکی از بهترین سازه‌ها برای افرادی است که علاقه‌مند به گل و گیاه هستند. و امکان دسترسی به محیط باز یا فضای کافی را ندارند. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع دیوار سبز بپردازیم با ما همراه باشید.

برای آشنایی بیشتر با سیستم گرین وال می توانید مقالهاجرا و نصب گرین والرا مطالعه نمایید.

اجرا و نصب دیوار سبز (اسپینگر)

انواع دیوار سبز

دیوار سبز سازه و نمایی به شکل عمودی است؛ و سرتا سر آن به وسیله گیاهان پوشیده می‌شود. خصیصه اصلی این نوع سازه تبدیل سطح عمودی به بستری برای کاشت گل و گیاه است. طراحی این دیواره‌ها چه به صورت دیوار داخلی و یا خارجی از نظر انتخاب نوع سیستم، گیاهان و حتی بودجه پیشنهادی شما می‌تواند متفاوت باشد.

به طور مثال آبیاری این دیوار به صورت دستی یا به کمک سیستم قطره‌ای اتوماتیک انجام می‌شود. که به نوع دیوار سبز بستگی دارد. در صورت عدم نزدیکی به خانه یا محل کارتان، با آبیاری اتوماتیک می‌توانید از راه دور نیز این دیوارها را آبیاری کنید.

انواع دیوار سبز

آشنایی با انواع دیوار سبز

دیوار سبز یا گرین وال همواره به عنوان نمادی برای جلوگیری آلودگی هوا و کاهش مصرف انرژی شناخته می‌شود. این سازه باعث تصفیه هوای موجود و کاهش ذرات گرد و غبار در محیط شده و شاید از همه مهم‌تر، زیبایی چشم‌گیری را به محیط می‌بخشد. دیوار سبز را می‌‌توان در دفتر کار، سالن‌های بزرگ، رستوران، اتاق کنفرانس، روف گاردن، هال خانه و یا حتی در اتاق خواب نیز نصب کرد.

دیوار سبز بستری مناسب برای رشد گیاهان را فراهم می‌کند. با توجه به نوع دیوار و محل قرار گیری آن، انواع مختلفی از گیاهان آپارتمانی در آن کاشته می‌شوند. شایان ذکر است که دیوار سبز به انواع داخلی و یا خارجی تقسیم می‌شوند؛ که هر کدام آن‌ها دارای انواع مختلف دیگری هستند. بهتر است قبل از به کار گیری سازه سبز دلخواه‌تان ،فضای مناسبی را برای آن طراحی کنید. به همین دلیل ما به شما انواع انواع گرین وال متناسب با فضای داخلی و خارجی را معرفی خواهیم کرد.

طراحی فضای سبز (اسیپنگر)

دیوار سبز نمدی چیست؟

دیوار سبز نمدی یکی از جدیدترین سیستم‌های طراحی شده برای دیوار سبز است. این نوع از دیوار سبز به صورت هیدروپونیک و یا نیمه هیدروپونیک طراحی و ساخته می‌شود. در این دیوار به جای فلاورباکس و خاک، از نمد به عنوان بستر استفاده می‌شود. نمد به صورت جیب‌های متصل به هم یا جدا از یکدیگر طراحی می شود. که به صورت قطعات مدولار دوخته شده، و بر پنل‌های آماده بر روی دیوار نصب می‌شوند.

نمدهای به کار برده شده در این دیوار دولایه هستند؛ برای کاشت گیاهان باید نمد را با کاتر برید. و در فضای ایجاد شده بین دو لایه، گیاه مورد نظر خود را کاشت. جنس نمد به کار برده شده در این نوع از دیوار سبز بیشتر از الیاف پلیمری بازیافتی است. این نمدها بر اساس ضخامت، تراکم، مقاومت کششی و قابلیت اشتعال به انوع مختلفی تقسیم می‌شوند.

زیر سازی دیوار سبز نمدی شامل: ایزولاسیون، شاسی کشی و استفاده از PVC به عنوان بستر مناسب برای نگهداری از دیوار سبز است.

انواع دیوار سبز

دیوار سبز کابلی چیست؟

اگر به فضای سبز عمودی علاقه‌مند هستید؛ دیوار سبز کابلی یکی از بهترین گزینه‌ها برای طراحی دیوار شما خواهد بود. در طراحی دیوار سبز کابلی معمولا از گیاهان بالا رونده مانند انواع پیچک استفاده می‌شود. فضای قرار گرفته شده بر روی دیوار به صورت شبکه‌ای و یا خطی است که توسط کابل فلزی به یکدیگر متصل می‌شوند.

جنس کابل‌های به کار برده شده در دیوار سبز از جنس فولاد ضد زنگ، کابل فلزی و حتی نایلونی نیز است. گیاهان کاشته شده در این دیوار به دلیل وجود کابل‌ها به سرعت رشد می‌کنند و بالا می‌روند. به همین دلیل ظاهر بسیار زیبایی را به خود اختصاص می‌دهد.

مزایای دیوار سبز کابلی

مزایای این دیوار نسبت به دو نوع قبلی بیشتر است. چرا که فضای کمتری احتیاج دارد و برای هر مکانی مناسب است. این دیوار برای فضای بیرونی و نمای خارجی ساختمان مورد نظر شما نیز قابل اجرا است. تنها نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که گیاهان انتخابی شما با آب‌و‌هوای بیرونی سازگار باشند.

شما در طراحی دیوار سبز کابلی می‌توانید سیم‌ها را در هر اندازه و جهتی که می‌خواهید نصب کنید. که  این به معنای تنوع بالاتر در طراحی است. اما این دیوار همانند دیوار سبزهای قبلی تنها می‌تواند گونه‌های محدودی از گیاهان را قبول کند؛ و باعث رشد آن‌ها شود. هزینه طراحی و اجرای این دیواره نسبت به نمونه‌های قبلی پایین‌تر است. و از این جهت برای کسانی که بودجه پایینی دارند گزینه ی بهتری است.

دیوار سبز شبکه ای چیست؟
مطالعه این مقاله

دیوار سبز هیدروپونیک (اسپینگر)

دیوار سبز هیدروپونیک چیست؟

هیدروپونیک نوعی روش برای کشت گیاهان است؛ که در آن به جای خاک از آب به عنوان بستر مناسب کشت استفاده می‌شود. در روش هیدروپونیک خاک به عنوان بستر کاشت به کار نمی‌رود. و ریشه گیاهان مواد غذایی و املاح معدنی مورد نیازشان را از محلول‌های ریخته شده در آب جذب می‌کنند. در واقع گیاهان  مورد نظر در گلدان‌هایی حاوی آب، خاک سبک و یا خاک مصنوعی کاشته می شوند. نگهداری این نوع دیوار سبز راحت‌تر است. چرا که شما باید در دوره‌های ۳ یا ۶ ماهه به عملیات هرس و تعویض گیاهان آسیب دیده بپردازید.

برخی از دیوار سبزهای هیدروپونیک به صورت هوشمند نیز طراحی می‌شوند. در سیستم هوشمند شما می‌توانید علاوه بر آبیاری گیاهان از راه دور، کوددهی را نیز به صورت هوشمند انجام دهید. یکی از مزایای بسیار جالب این دیوار سبز هیدروپونیک قابلیت نصب آسان و طراحی در هر مکانی است.

علاوه بر ویژگی‌های گفته شده تنوع گیاهان کاشته شده در این دیوار بسیار بالا است. زیرا این گیاهان وابسته به خاک نیستند. و حتی گیاهان خاص مانند ارکیده نیز می‌توانند رشد بهتری در این فضا داشته باشند.

برای آشنایی بیشتر با سیستم هیدروپونیک می توانید مقالهدیوار سبز هیدروپونیکرا مطالعه نمایید.

دیوار سبز هیدروپونیک (اسپینگر)

دیوار سبز هوشمند چیست؟

دیوار سبز هوشمند بر پایه دیوار سبز معمولی طراحی و ساخته می‌شود؛ تفاوت اصلی این دیوار با نمونه‌های قبلی در مدیریت و کنترل از راه دور آن است. به صورتی که با سیستم‌های اتوماتیکی به کار برده شده در آن شما از هر نقطه‌ای می‌توانید به آبیاری یا بررسی این دیوار بپردازید.

تمامی نیازهای گیاهان کاشته شده در این دیوار از جمله آبیاری، کوددهی و دفع آفات از قبل برنامه‌ریزی و به برد اصلی هوشمند داده شده است. علاوه بر ویژگی‌های ذکر شده شما می‌توانید سنسورهای دیگری چون دمای سنج و رطوبت سنج را نیز به آن اضافه کنید. با استفاده از این سیستم شما به راحتی می‌توانید از گیاهان‌تان نگهداری کنید. و همین‌طور در مصرف آب و انرژی نیز صرفه جویی کنید.

گیاهان مورد استفاده در دیوار سبز

گیاهانی که در دیوار سبز و یا گرین وال کاشته می‌شوند معمولا از گیاهان آپارتمانی انتخاب می شوند. اقلیم طبیعی این دسته از گیاهان، اقلیمی با شرایط ثابت مانند مناطق گرمسیری است. گیاهانی که در انواع گرین وال و یا انواع دیوار سبز به کار برده می‌شوند، دارای گونه‌ها و انواع محدود هستند.

دیوار سبز در حیطه رنگ برگ‌ها تنوع بالایی دارد؛ برگ‌های این گیاهان می توانند طیف رنگی نزدیک به هم یا متفاوت از هم داشته باشند. تقریبا تمامی گونه گیاهان آپارتمانی برای به کارگیری در دیوار سبز داخلی مناسب هستند.

انواع دیوار سبز

کلام آخر

در به کارگیری دیوار سبز، گزینه مهم میزان تحمل دیوار شما متناسب با گیاه است. علاوه بر موارد ذکر شده، اقیلم و شرایط آب‌وهوایی نیز بسیار مهم است؛ زیرا باید سازه شما با آن هماهنگ باشد. به طور کلی انواع دیوار سبز برای افرادی که علاقه‌مند به گل و گیاه هستند، اما کمبود فضای کافی را دارند بسیار مناسب است. و می‌تواند به شما در کنار خانواده‌تان حس تازگی و طراوت را القا کند.

آشنایی با انواع دیوار سبز به شما در به کارگیری درست و اصولی این دیوارها کمک بسیاری خواهد کرد. انواع دیوار سبز باید متناسب با شرایط ذکر شده، طراحی و ساخته شود. امیدواریم با آشنایی با انواع دیوار سبز به طراحی اصولی انواع دیوار سبز و انواع گرین وال در محیط مورد نظر خود بپردازید. و به زیباتر شدن فضای خانه و یا محل کارتان کمک کنید.

برای آشنایی بیشتر با دیوار سبز مصنوعی می توانید مقالهدیوارپوش سبز چیست؟را مطالعه نمایید.

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

One thought on “انواع دیوار سبز

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام. سیستم دیوارسبز و نوع گیهان آن باید با توجه به محل اجرا و شرایط محیطی انتخاب شود. در غیر این صورت عملکرد و ماندگاری مناسب نمی تواند داشته باشد.
      برای مشاوره در این خصوص می توانید از طریق شماره های زیر با همکاران شرکت اسپینگر تماس بگیرید.
      ۰۲۱۸۶۰۹۱۳۹۴
      ۰۹۱۲۰۹۵۶۵۴۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟