صفر تا صد آموزش ساخت دیوار سبز در منزل
دیوار سبز برای سرسبز کردن تراس، بالکن، پشت بام منزل و … مورد استفاده قرار میگیرد. با ابزار ساده میتوانید دیوار سبز را در منزل خود بسازید. اگر در فکر پیاده سازی دیوار سبز در محیط مسکونی خود هستید، باید بگوییم که اجرای این دیوار، کار سختی نیست. فقط نیاز به دقت و توجه بیشتری دارد. با ابزارهای خیلی ساده نیز میتوانید گرین وال را برای تجربه حس زیبایی و سرسبزی در منزل خود اجرا کنید. در این مقاله از اسپینگر با آموزش ساخت دیوار سبز در منزل و همه نکاتی که باید در مورد اجرای دیوار سبز بدانید، در خدمت شما هستیم.
آموزش ساخت دیوار سبز
شاید در ذهن شما سوال پیش بیاید که دیوار سبز را در کجا میتوانم اجرا کنم؟ بهترین محل برای اجرای دیوار سبز، تراس، بالکن، پاسیو، پشت بام و یا حتی داخل منزل است. در واقع، در هر نقطهای از منزل، میتوانید دیوار سبز را اجرا کنید. فقط باید نکاتی را مد نظر داشته باشید و در انتخاب ابزارهای خود دقت زیادی به خرج دهید. مسائلی که ما در صفر تا صد ساخت گرین وال به آن خواهیم پرداخت.
در حالت کلی برای آموزش ساخت دیوار سبز باید سه موضوع مهم را رعایت کنید. اولین نکته این است که فضای مناسبی برای اجرای دیوار سبز در نظر بگیرید. دومین مورد، انتخاب متریال مناسب مانند پالتهای چوب و پلاستیک مقاوم ضد آب بوده و سومین مورد، انتخاب بذر و نهال گیاه مناسب است. در ادامه و با توضیح بیشتر هر یک از این موارد با ما باشید.
فضای مناسب برای اجرای دیوار سبز
یکی از مهمترین نکات در مورد آموزش ساخت دیوار سبز در منزل ، انتخاب فضای مناسب برای اجرای آن است. همانطور که میدانید دیوار سبز، وزن زیادی دارد. که با توجه به گیاهان انتخابی و متراژ آن، متفاوت خواهد بود. بهتر است دیواری را انتخاب کنید که قدیمی و کهنه نبوده و تحمل وزن زیاد را داشته باشد.
البته نکته مهمی که در ساخت دیوار سبز باید در نظر داشت این است که، اجرای دیوار سبز تنها برای فضاهای باز مانند: بالکن، تراس، پاسیو و … نیست. بلکه در داخل آشپزخانه و اتاقها نیز میتوانید دیوار سبز را اجرا کنید.
بعد از انتخاب محل دیوار سبز، باید متراژ مورد نظر برای دیوار سبز را بدانید. میتوانید این فضا را با سانتیمتر اندازه گیری کنید. حتما نیازی نیست که دیوار سبز، کل دیوار منزل شما را بپوشاند؛ اندازه دیوار سبز بستگی به سلیقه شخصی شما دارد.
یکی از نکات مهمیکه باید به آن توجه کنید، تراز بودن دیوار است؛ شما باید مطمئن شوید که دیوار کاملاً صاف است و هیچ کجی در آن دیده نمیشود؛ میتوانید این کار را با کمک تراز انجام دهید.
متریال دیوار سبز
قبل از انتخاب متریال مناسب، باید نوع سیستم دیوار سبز را انتخاب نمایید. در دیوار سبز خانگی پنل ها می تواند به صورت پنل پیش ساخته پلاستیکی یا چوبی باشد. برای سیستم آبیاری می توان از روش آبیاری دستی استفاده کرد. ضمن آنکه می توان سیستم آبیاری قطره ای را نیز به صورت بسیار ساده در خانه اجرا کرد. انتخاب هر یک از این موارد به سلیقه و نوع گیاهان انتخابی بستگی دارد.
بعد از انتخاب سیستم دیوار سبز، نوبت به انتخاب متریال مناسب برای پیاده سازی آن میرسد. انواع جنس قابی که میتوانید برای اجرای دیوار سبز انتخاب کنید عبارت است از؛ پلاستیکی، فلزی و چوبی است. هنگام انتخاب و خرید این قاب، میتوانید با فروشنده لوازم دیوار سبز مشورت کنید. و اطلاعات خود را بالا ببرید. دیگر متریال مورد نیاز نیز، بر اساس سیستم دیوار سبز باید انتخاب شود.
برای آشنایی بیشتر با دیوار سبز می توانید مقاله “تجهیزات دیوار سبز” را مطالعه نمایید.
گیاهان دیوار سبز
حتما میدانید که انتخاب صحیح گیاهان دیوار سبز، از جمله مهمترین موارد در آموزش ساخت دیوار سبز خانگی است. دست شما در هنگام انتخاب گیاهان برای دیوار سبز باز خواهد بود، اما باید نکات مهمی را در نظر داشته باشید.
یکی از نکات مهم، در نظر گرفتن شرایط محیطی و اقلیمی محل زندگی شماست. هر گیاه فقط در آب و هوای خاص خودش میتواند رشد کند، بنابراین شما باید ابتدا آب و هوای محیطی که دیوار سبز را در آن اجرا می کنید، مورد سنجش قرار دهید. میزان دمای محیط، میزان رطوبت، قرار گرفتن در برابر جریان هوا و نور در دسترس گیاهان مهمترین عوامل محیطی هستند. همه این موارد در انتخاب نوع گیاه دیوارسبز اهمیت بسیار زیادی دارد.
مورد دومی که در آموزش ساخت دیوار سبز باید ذکر کرد، توجه به موضوع نور، آبیاری و میزان نگهداری است. هر گیاه برای رشد به نور کافی و آبیاری مناسب نیاز دارد. برخی از گیاهان به نور و آب زیاد نیاز دارند، ولی برخی دیگر کاملاً برعکس هستند. پس انتخاب گیاهان باید بر اساس دسترسی به نور، آب و میزان نگهداری شما باشد.
برخی نکات مهم در ساخت دیوار سبز
هنگام اجرای دیوار سبز ، باید موضوع تهویه را جدی بگیرید. تهویه میتواند به صورت طبیعی یا مکانیکی انجام شود. اگر در داخل منزل دیوار سبز را ساختهاید، حتما تهویه مکانیکی مناسبی برای آن تهیه کنید. اما اگر در محیطی که جریان هوا وجود دارد، دیوار سبز را اجرا کردهاید، نیازی به تهویه مکانیکی نیست و تهویه طبیعی کافی است.
زهکشی سیستم آبیاری، جزو مسائل بسیار مهمی است که رعایت آن، از نشتی آب جلوگیری میکند. بنابراین هنگام اجرای دیوار سبز موضوع زهکشی دیوار سبز را نادیده نگیرید. برای زهکشی می توانید از انواع گاتر های پیش ساخته فلزی و پلاستیکی استفاده کنید. و اگر نمیدانید که زهکشی سیستم آبیاری دیوار سبز چگونه انجام می شود، حتما از افراد با تجربه در این زمینه مشورت بخواهید.
آموزش ساخت گرین وال خانگی
ساخت گرین وال در منزل، کار سختی نیست، در ادامه یک نمونه ساده از آموزش ساخت گرین وال خانگی را به طور گام به گام مرور میکنیم:
وسایل مورد نیاز ساخت دیوار سبز
برای ساخت گرین وال خانگی نیاز به: یک پالت چوبی، مقداری ژئوتکستایل، پلاستیک متری، یک قیچی، منگنه تفنگی و مقداری چسب دارید. قبل از شروع به ساخت، این وسایل را آماده کنید.
پوشش پالت چوبی با پلاستیک متری
قسمت داخلی پالت چوبی را با پلاستیک متری به صورت کامل پوشش دهید. پلاستیک را در گوشههای پالت دیوار سبز را با قیچی برش دهید تا موقع نصب، دچار مشکل نشوید. حال با کمک منگنه تفنگی، پلاستیک متری را به پالت چوبی وصل کنید.
هدف از پوشاندن سطح داخلی پالت چوبی با پلاستیک عایق کردن آن در برابر آب و رطوبت است. با استفاده از چسب آب بند روی محل مگنه ها را نیز عایق کنید. این مرحله را با دقت انجام دهید. یادتان باشد که اتصالات عایق بندی محکم باشد. در غیر اینصورت با نشتی و تخریب دیوار سبز مواجه خواهید شد.
استفاده از پارچه باغبانی در قسمت داخلی پالت چوبی
در مرحله بعد، با پارچه باغبانی، داخل پالت چوبی را پوشش دهید. (معمولا رنگ این پارچه، مشکی است.) در واقع این پارچه، نقش نگهداری آب را بر عهده دارد. و مانع آسیب سنگ و چوب زیر و خشن به پلاستیک عایق بندی می شود. پارچه را به اندازه دقیق با قیچی ببرید و روی پالت نصب نمایید. حال نوبتِ عایق کردن پشتِ پالت چوبی است تا رطوبت به دیوار انتقال پیدا نکند. دوباره نیاز به برش تکه پارچه باعبانی وجود دارد، این تکه به پشت پالت چوبی وصل شده و روی آن نیز با پلاستیک پوشیده خواهد شد. اگر خیالتان بابت محکم بودن دیوار سبز راحت نشد، میتوانید از چسب مناسب نیز برای اتصالات استفاده کنید.
اضافه کردن خاک و کاشت گیاهان دیوار سبز
بهتر است قبل از اضافه کردن خاک و کاشت گیاه، دیوار سبز خود را کنترل کنید. بعد از این که از دیوار سبزخود مطمئن شدید، آن را به دیوار نصب نموده و سپس محل کاشت را با خاک مخصوص دیوار سبز پر کنید. بهتر است کود مناسبی را نیز در نظر داشته باشید. حال نوبت کاشت گیاهان مناسب در خاک است. بعد از پیادهسازی این مراحل، به فکر تهویه هوای مناسب باشید و نورمناسب گیاه خود را تامین نمایید.
آبیاری پس از کاشت گیاهان دیوار سبز
موضوع آبیاری پس از اجرای دیوار سبز، از مسائل مهمی است که بسته به نوع گیاه خود، باید آن را انجام دهید. آبیاری دیوار سبز میتواند به صورت دستی یا اتوماتیک انجام شود. که انتخاب هر یک از این روشها بستگی به شما دارد. به عنوان نکته آخر، اگر دیوار سبز مستقیماً به دیوار خانه متصل است، بهتر است با انواع عایق های پوششی، دیوار را ایزولاسیون کنید. انواع عایق های رطوبتی اسپینگر برای این کار قابل استفاده هستند.
در این مقاله از اسپینگر، با آموزش ساخت دیوار سبز خانگی آشنا شدیم. و صفر تا صد ساخت دیوار سبز را بررسی کردیم. نظر شما در مورد ساخت گرین وال خانگی چیست؟ ممنون که تا پایان این مقاله همراه ما بودید.
برخی پروژه های اجرا شده
آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار: مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع
آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع
روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال
آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع
سلام با توجه به توضیحاتتون خودمون میتونیم تو خونه دیوار سبز رو ایجاد کنیم؟
با سلام. بله.
دیوار سبز خانگی در ابعاد کمتر از یک مترمربع به راحتی با روش شرح داده شده در این متن قابل اجراست.
اما برای متراژ بالاتر بهتر است از سازه های تخصصی دیوار سبز استفاده کنید. برای این منظور می توانید از مشاوران اسپینگر راهنمایی بگیرید.
۰۲۱۸۶۰۹۱۳۹۴
۰۹۱۲۰۹۵۶۵۴۱