درخت اقاقیا
درخت اقاقیا درختی با گلهای سفید و معطر است که در میان معماران و طراحان منظر طرفداران بسیاری دارد. زیبایی اقاقیا به دلیل فرم توپی شکل تاج درخت، رنگ سبز زیبا و نیز گلهای سفید و زیبای آن می باشد. درخت اقاقیا درختی خزان پذیر و سریع الرشد است که در اصل بومی جنگلهای آمریکاست ولی امروزه در ایران و بسیاری از کشورهای کره زمین به عنوان درختی زیبا، آذین بخش پارکها، فضاهای سبز عمومی و خصوصی است. از میوه ها و گلهای اقاقیا در صنایع دارو سازی و … استفاده های بسیاری می کنند و چوب این درخت نیز طرفداران بسیاری دارد.
در این مطلب اسپینگر شما را با ویژگی های این گیاه، به عنوان یکی از مرسوم ترین و مناسب ترین گیاهان مورد استفاده در روف گاردن آشنا خواهد نمود. برای مطالعه بیشتر در مورد روف گاردن و انواع آن می توانید مقالات “روف گاردن چیست” و “درخت های با ریشه کم عمق“ را مطالعه نمایید. همچنین برای آشنایی با سوزنی برگان مناسب روف گاردن می توانید مقاله “سوزنی برگان مناسب روف گاردن” را مطالعه نمایید.
نام علمی : Robinia Pseudoacacia
نام انگلیسی : Black locust
روش آبیاری
درخت اقاقیا بصورت کلی درختی مقاوم نسبت به شرایط آبیاری، شرایط خاک و … است. اقاقیا نسبت به کم آبی، درختی مقاوم محسوب می شود و لی، بهتر است نهال های تازه این درخت را بصورت منظم آبیاری نمود. همچنین برای رشد بهتر درختهای جوان و یا درختهایی که تاج گسترده دارند، آبیاری منظم اقاقیا را مورد توجه قرار داد.
شرایط خاک
درخت اقاقیا نسبت به شرایط خاک حساسیت چندانی ندارد و تقریبا در هر نوع خاکی، حتی خاکهای فقیر هم رشد می کند. بهترین خاک برای رشد اقاقیا در فضای باز، ترکیب خاک باغچه و کود دامی است . بهترین خاک برای رشد این درخت در گلدان، خاک سبک با زهکشی مناسب است. خاک سبک گلدان می تواند مخلوطی از خاک برگ، ماسه و کوکوپیت باشد.
شرایط نور
درخت اقاقیا برای رشد مناسب به محیط های روشن و پر نور نیاز دارد و بهتر است در محیطهای کاشته شود که نور مستقیم آفتاب را داشته باشند .اما با توجه به اینکه اقاقیا گیاهی مقاوم است، امکان رشد در محیط های کم نور و سایه را نیز دارد.
کود دهی
برای تقویت درخت اقاقیا بهتر است گاهی این درخت را در فصل بهار توسط کودهای آهن تقویت نمود. البته وقتی که درخت اقاقیا در زمینهایی با خاک شور کاشته شوند، نیاز این گیاه نسبت به آهن بیشتر خواهد بود.
روش تکثیر
برای تکثیر اقاقیا از ۳ روش کاشت بذر، تکثیر توسط پاجوشها و همچنین تکثیر توسط قلمه های درخت، می توان استفاده نمود. کاشت بذر اقاقیا باید در فصل بهار و در هوای آزاد انجام گیرد. برای تکثیر توسط پاجوشها باید پاجوشهای ریشه دار اقاقیا را در فصل پاییز کشت نمود.تکثیر توسط قلمه ها نیز در فصل بهار انجام می گیرد.
هرس
اقاقیا درختی است که هرس شدید را بخوبی تحمل می کند. برای ایجاد فرم مناسب در گیاه، باید اقاقیا را در در هنگام جوانی ذرخت به فرم دلخواه هرس نمایید و پس از آن باید برای حفظ فرم گیاه، درخت را بصورت سالانه هرس نمود. فصل مناسب هرس برای اقاقیا فصل زمستان است ولی می توان آن را در تابستان نیز هرس نمود.
برخی پروژه های اجرا شده
آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار: مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع
آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع
روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال
آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع
برای کاشت این درخت در روف گاردن ها شرایط نگهداری و ابیاریش چطور هست؟
با سلام.
درخت اقاقیا به خصوص انواع هرس شده و چتری برای استفاده در روف گاردن مناسب هستند. این گیاه مقاومت بالایی به خاک های فقیر، خشکی و آفتاب تند دارد. و در روف گاردن نیاز به نگهداری زیادی نخواهد داشت. اگرچه توصیه می شود در طراحی کاشت به صورت ترکیبی با گیاهان دیگر استفاده شود.
سایت خوب با مقالاتی بسیار بی نظیری دارین
سپاس از حسن نظر شما
رشد فوق العاده ای دارد در عرض هفت سال حیاط ما را به یک جنگل تبدیل کرده
رشد فوق العاده ای دارد در عرض هفت سال حیاط ما را به یک جنگل تبدیل کرده