ساخت دیوار سبز با خزه : طراحی با Moss Wall

استفاده از دیوار سبز خزه ای در دکوراسیون جدید کاربرد زیادی دارد. دیوارهای سبز خزه ای با نام تجاری ماس وال Moss Wall به دلیل ویژگی های خاص و مناسب طرفداران زیادی پیدا کرده است. از مهمترین این ویژگی ها می توان به نگهداری حداقلی و تنوع بالای طرح در آنها اشاره کرد. ساخت دیوار سبز با خزه به نسبت سایر انواع دیوارسبز پیچیدگی کمتری دارد. به همین دلیل مهمترین نکته در آنها استفاده از گیاهان تثبیت شده با کیفیت بالاست. اسپینگر ( espinger ) در این مقاله نکاتی در خصوص کاربرد و طراحی با دیوار سبز خزه ای Moss Wall را با شما در میان گذاشته است.

برای مطالعه بیشتر درباره Moss Wall می توانید مقاله ماس وال چیست؟ “ را مطالعه نمایید.

 

ماس وال

مزیت های ساخت دیوار سبز خزه ای چیست؟

یکی از اصلی ترین سوالات، مزیت های دیوار سبز خزه ای نسبت به انواع دیوار سبز معمولی است. دیوار سبز خزه ای اگرچه اکسیژن و فیتونسید تولید نمی کند، با این وجود به دلیل جذب گردغبار و آلودگی در تصفیه هوای محیط موثر است. و علاوه بر آن نیاز های نگهداری در Moss Wall نزدیک به صفر است. سایر فواید ساخت دیوار سبز خزه ای عبارت است از:

  • تصفیه هوا، جذب گرد غبار و ذرات معلق
  • افزایش رطوبت هوا
  • عایق حرارتی  و صوتی ساختمان
  • اثر روانی مثبت بر کاربران با افزایش سطح سبز
  • نیاز حداقلی به نگهداری و هرس
  • هماهنگ با شرایط آب و هوایی فضای داخلی
  • طول عمر مناسب
  • نصب و تعویض سریع و آسان
  • قابلیت استفاده از پنل های پیش ساخته
  • تنوع بالای رنگ و طراحی
  • قابلیت نصب در سطوح مدور، شکسته و زاویه دار
  • عدم نیاز به ایزولاسیون و زیرسازی دیوار پایه، آبیاری، نور آفتاب، کوددهی و دفع آفات

معایب دیوار سبز خزه ای چیست؟

با وجود مزیت های بالای دیوار سبز خزه ای، این نوع دیوار سبز دارای معایبی نیز هست. مهمترین آنها توانایی کم دیوار سبز Moss Wall در تولید اکسیژن و بالابردن کیفیت زیستی محیط است.

  • عدم تولید اکسیژن، فیتونسید و عملکرد کم تصفیه کنندگی هوا
  • حساسیت به نور مستقیم آفتاب
  • عدم مقاومت به هوای خشک
  • حساسیت به رطوبت بالای ۶۰ درصد و آبپاشی مستقیم
  • عدم بالابردن کیفیت اکولوژیکی و ایجاد زیستگاه
  • هزینه نسبتا بالا به نسبت دیوار سبز گیاهی
  • عدم امکان نصب در فضای خارجی و هوای آزاد

 

ساخت دیوار سبز خزه ای
کاربرد Moss Wall در طراحی داخلی واحدهای تجاری

مراحل ساخت دیوار سبز با خزه Moss Wall

دیوار سبز ماس وال به دو صورت مواد گیاهی پایه و پنل های گیاهی طراحی شده در بازار موجود هستند. مهمترین تفاوت بین این دو روش در مراحل آماده سازی و نحوه ی نصب آنهاست. انتخاب هر یک از این دو روش با توجه به اندازه و نوع طراحی، خزه یا گلسنگ انتخاب شده و بودجه مورد نظر صورت می گیرد.

ساخت دیوار سبز با خرید مواد گیاهی پایه

در این روش با توجه به طرح مورد نظر مواد اولیه برای ساخت ماس وال خریداری می شود. این مواد اولیه می تواند از گروه گل سنگ های تثبیت شده در رنگ های مختلف باشد. و یا انواع خزه های طبیعی تثبیت شده، که معمولا در ترکیب با گیاهان تثبیت شده به کار می روند.

در مرحله بعد برای ساخت پنل باید از متریالی به عنوان پایه استفاده کرد. این بستر برای چسباندن خزه ها استفاده می شود. با توجه به نوع طرح بستر می تواند به صورت پنل های چوبی، PVC ، آلومینیوم یا مواد مشابه باشد. و یا از انواع الیاف نمدی بافته شده استفاده کرد. بسترهای نمدی به دلیل انعطاف پذیری در  سطوح مدور و کنج ها به راحتی نصب می شوند.

 

Moss Wall
استفاده از بستر بدون انعطاف (چوب های فرآوری شده) یا انعطاف پذیر (نمد صنعتی) با توجه به نوع پروژه

 

پس از انتخاب بستر مواد گیاهی بر اساس الگوی چیدمان و با استفاده از چسب گیاهی مخصوص به سطح پایه متصل می گردند. و پنل ساخته شده بعد از تکمیل به شکل مستقیم بر روی دیوار نصب شود.

 

ساخت دیوار خزه ای
چسباندن خزه های تثبیت شده بر اساس طرح

 

در بسیاری موارد پس از تکمیل کار، با قیچی سطح خزه یا گل سنگ کمی هرس می شود. تا نمای مرتب و مناسبی پیدا کند. و بخش هایی از دیوار سبز که به مرور زمان دچار آسیب شدند؛ با همین روش به وسلیه مواد گیاهی و چسب مخصوص قابل ترمیم هستند.

خاک دیوار سبز
مطالعه این مقاله

 

خزه تثبیت شده
بهبود کیفیت دیوار سبز با هرس نما

ساخت دیوار سبز با استفاده از پنل آماده

استفاده از پنل های آماده روشی بسیار آسان و کاربردی برای ساخت دیوار خزه ای است. به این ترتیب متراژ و طرح مورد نظر به کارخانه تولید کننده ارائه می شود. و بر اساس این اطلاعات دیوار سبز به شکل پنل های آماده ای در ابعاد قابل جابجایی و قابل نصب تولید می گردد.

 

ساخت دیوار سبز با خزه
استفاده از پنل های آماده برای ساخت دیوار سبز در ابعاد بزرگ

 

نصب دیوار سبز خزه ای آماده در صورتی که کوچک باشد، مانند انواع تابلو به صورت دیوارکوب انجام می شود. اما در دیوارهای بزرگ و طرح های پیچیده زیرسازی مناسب برای این کار مورد نیاز است. به این ترتیب سازه پایه به صورت فلزی از استیل ضدزنگ بر روی دیوار ساخته شده و پنل ها بر اساس ترتیب و چیدمان به آن متصل می شود. تا سطحی یکپارچه ایجاد کنند.

 

ساخت دیوار سبز
استفاده از سازه پایه گالوانیزه برای نصب پنل های آماده Moss Wall

 

استفاده از پنل های آماده در کارهای تجاری، سطوح وسیع و طرح های پیچیده مناسب تر از پنل های دست ساز است. زیرا علاوه بر دقت تولید و استفاده از مواد تخصصی، هزینه آنها در متراژ بالا بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.

 

طراحی داخلی با استفاده از Moss Wall

انواع دیوار خزه ای معمولا به سه روش در طراحی داخلی استفاده می شوند.

 روش اول:

دیوارسبز خزه ای به صورت تابلو یک تکه و یا پنل های تابلو مانند چند تکه تهیه می شوند. و به شکل مستقیم بر روی دیوار نصب می گردند. از مشخصات این نوع طراحی متراژ کوچک و قابلیت جابجای آنها در فضا است. که با توجه به تغییر دکوراسیون می توانند دوباره جانمایی شوند.

 

Moss Wall Design
استفاده از دیوار سبز خزه ای به صورت تابلوهای دیوارکوب

 

روش دوم:

از طراحی با Moss Wall ایجاد نمای ثابت در دیوارها است. به این ترتیب که دیوار سبز بر اساس طراحی، به صورت یکپارچه و یا در ترکیب با متریالهای دیگر نمای دیوار را تشکیل می دهد. این شکل از طراحی در بین معماران و طراحان داخلی طرفداران زیادی دارد. و به عنوان نوعی از نمای دیوار مورد استفاده قرار می گیرد. در فضاهایی که امکان نصب دیوار سبز عادی وجود ندارد (به طور مثال نور کمی دارد و یا امکان نصب سیستم آبیاری و عملیات نگهداری نیست)؛ ساخت دیوار سبز با خزه راه حلی مناسب برای افزایش سطح سبز داخلی است.

 

طراحی داخلی مدرن
کاربرد ماس وال به عنوان نمای اصلی دیوار در طراحی داخلی

روش سوم:

از طراحی، بیشتر به روش های خلاقانه کاربرد دیوار سبز مربوط می شود. این نوع طراحی که بیش از هر چیز با هدف زیبایی شناسی انجام می شود؛ ساخت انواع لگو و آرم با دیوار سبز خزه ای است. ماس وال دارای بافتی ظریف و بهم پیوسته است. گیاهان در آن کوچک بوده و در صورت قطع شدن در یک بخش، سایر بخش ها آسیب نمی بینند. علاوه بر آن انعطاف پذیری زیادی دارند. و از آنجاکه نیازی به نگهداری ندارند، سیستم آبیاری و نور مستقیم از دیوار سبز حذف می شود. به این ترتیب استفاده از Moss Wall بهترین روش برای ساخت انواع لگو، آرم و طرح های خاص سبز محسوب می شود.

طراحی با ماس وال
ساخت لوگو شرکت با استفاده از دیوار سبز ماس وال

اجرای روف گاردن
بنر اجرای روف گاردن
دانلود کاتالوگ اسپینگر
دانلود کاتالوگ اسپینگر

برخی پروژه های اجرا شده

پروژه مسکونی نیاوران

آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار:
مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع

پروژه پرنسا مال

آدرس: تهران – خیابان صابونیان
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۷
طراح: مهندسین مشاور دات
مساحت پروژه: ۲۳۰۰ متر مربع

پروژه شاد آباد

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
طراح پروژه: دفتر معماری فرحو
مساحت پروژه: 90 متر مربع

ساختمان مسکونی رزاقی

آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع

مسکونی مینا رزیدنس کیش

آدرس: جزیره کیش
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۹
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۶۰۰ متر مربع

روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال

آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع

مشاهده پروژه ها

One thought on “ساخت دیوار سبز با خزه : طراحی با Moss Wall

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام. بله. دیوارهای خزه ای نسبت به دیوار سبز معمولی نیاز به نگهداری و فضای کمتری دارند. برای همین از گزینه های بسیار مناسب برای فضای اداری محسوب می شوند.

    • خانم مهندس لطفی :

      با سلام.
      دیوار سبز معمولی با توجه به گونه های گیاهی نیاز به تامین نور کافی به صورت طبیعی یا مصنوعی دارد. اما دیوارهای سبز خزه ای تنها نباید در برابر نور مستقیم خورشد قرار بگیرند. و نیاز به تامین نور مصنوعی نخواهند داشت.

    • خانم مهندس نصرتی راد :

      با سلام.
      کاربرد انواع دیوار ماس وال در طراحی داخلی معمولا به جهت کاربرد تزئینی است. با این وجود بعضی از انواع ماس وال در جذب گرد و غبار و یا بالا بردن میزان رطوبت محیط تا حدی موثر هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: این محتوا شامل قوانین کپی رایت می شود.
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟