شیرخشت
گیاه شیرخشت یکی از درختچه های بسیار پرکاربرد در زیبا سازی روف گاردن ها و محوطه هاست. در باغبانی از این گیاه به علت همیشه سبز بودن اکثر گونه ها و مخصوصا به دلیل میوه های رنگین که غالبا تا اوخر فصل زمستان روی بوته ها باقی می مانند استفاده زیادی بعمل می آید. بسیاری از گونه های شیرخشت،بوته های کوتاهی هستند که در بعضی از آنها شاخه ها بصورت افقی روی سطح خاک گسترده می شوند. این گیاهان احتیاج زیادی به آب ندارند و نسبتا مقاوم به خشکی هستند و برای باغهای صخره ای بسیار مناسب هستند.
گونه های شیرخشت چیست؟
شیرخشت درختچه ای زیبا و مقاوم به سرما و خشکی است که ارتفاع ان گاهی تا ۳ متر نیز می رسد. شاخه های ارغوانی تیره و برگهای کوچک دارد. درختچه شیر خشت دارای گونه های مختلفی است که در نقاط مختلف ایران می رویند و برگها و میوه هایی زیبا دارند. شیرخشت را می توان توسط بذرها و یا پاجوشها تکثیر نمود. گونه های مختلف شیرخشت در مناطق کوهستانی و یا در جنگلهای شمال کشور می رویند و با نامهای شیرخشت، سرده، خرینو، وجرد، ارقی و غیره نامیده می شوند. این گونه های مختلف شیرخشت در باغبانی، طراحی منظر، روف گاردنها و محوطه ها مورد استفاده قرار می گیرند.
در این مطلب اسپینگر شما را با ویژگی های درختچه شیرخشت به عنوان یکی از مرسوم ترین و مناسب ترین گیاهان مورد استفاده در روف گاردن آشنا خواهد نمود. برای مطالعه بیشتر در مورد روف گاردن و انواع آن می توانید مقالات “روف گاردن چیست” و “بام باغ یا روف گاردن” را مطالعه نمایید.
نام علمی : Cotoneaster Horizontalis
نام انگلیسی : Cotoneaster
روش آبیاری شیرخشت :
بوته های شیرخشت نیاز آبی چندانی نداشته و شرایط بی آبی را به خوبی تحمل می کنند. اما بوته هایی که تازه کاشته شده اند را باید بصورت منظم آبیاری نمود.
شرایط خاک شیرخشت :
شیرخشت را می توان در خاکهای ضعیف کاشت نمود. ولی بهترین خاک برای رشد گیاه شیر خشت، خاکهایی است که مقداری مواد آلی به آن افزوده شده باشد.
شرایط نور شیرخشت :
برای رشد شیرخشت ، آفتاب کامل بهترین حالت ممکن است اما بوته های شیرخشت ، می توانند سایه را نیز تحمل کنند. گرچه این شرایط سبب می شود که تراکم کلی گیاه کاهش پیدا کند.
دمای مورد نیاز :
برای درختچه های شیرخشت، بهترین محیط رشد اقلیمهایی با آب و هوای خنک و مرطوب می باشد. ولی به صورت کلی این درختچه به انواع اب و هوا و اقلیم به جز مناطق بسیار گرم مقاومت نشان می دهد.
کود دهی :
شیرخشت برای رشد بهتر به خاک زراعی و حاصلخیز نیاز دارد (گرچه در خاکهای فقیر نیز رشد می کند) و نیاز چندانی به کود ندارد.
روش تکثیر شیرخشت :
برای تکثیر شیرخشت می توان از ۲ روش کاشت بذر و کاشت قلمه استفاده نمود. برخی از گونه های شیر خشت را براحتی و با کاشت بذر می توان تکثیر نمود. و برخی دیگر را پس از سرما دهی و خراش دادن بذر در بهار و پاییز تکثیر می کنند. همچنین می توان سیرخشت را از طریق کاشت قلمه ها در ماههای پاییز و یا از طریق خوابانیدن شاخه ها در فصل بهار تکثیر نمود.
هرس :
بهترین زمان برای هرس کردن درختچه شیرخشت ، در اواخر زمستان و اوایل بهار می باشد. البته این گیاه را در سایر ایام سال نیز می توان هرس نمود. این امر سبب خواهد شد در بهار آینده از میزان گلدهی و میوه های شیر خشت کاسته شود.
آدرس: تهران – نیاوران آدرس: قم روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال آدرس: تهرانبرخی پروژه های اجرا شده
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار: مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع