هر آن چه که باید در مورد اجرای فلاورباکس بدانید
در دنیای مدرن امروزی، گل و گیاه در داخل منزل، محیط کار و فضای شهری، اهمیت یافته است. یکی از روش های مهم برای تجربه حس سرسبزی، اجرای فلاورباکس است. فلاورباکس، که در زبان فارسی به آن باکس گل، جعبه گل یا گلجای نیز گفته می شود؛ نوعی از مبلمان برای سرسبزتر کردن محیط زندگی شماست. در داخل این جعبه میتوانید انواع گلهای زینتی، سبزیجات و … بکارید. و با مراقبت و آبیاری از آن، محصول نهایی کاشته شده را مشاهده کنید. فلاورباکس در هر محیطی قابلیت اجرا دارد، پس نگران کوچک بودن فضای منزل یا محیط کار خود نباشید. علاوه بر آن در همه جنسها و ابعاد قابل اجراست؛ در این مقاله از اسپینگر، با اجرای فلاورباکس آشنا خواهیم شد. همراه ما باشید.
برای آشنایی بیشتر با فلاورباکس می توانید مقاله “فلاورباکس چیست؟” را مطالعه نمایید.
اجرای فلاورباکس
گام اول
برای اجرای حرفهای و صحیح فلاورباکس، باید نکات و اصول اجرای فلاورباکس را قبل بدانید. اولین قدم برای اجرا و نصب فلاورباکس، در نظر گرفتن محیط مناسب است. انتخاب محیط اجرا بر عهده شماست. فلاورباکس در محیطهایی مانند: آشپزخانه، اتاق خواب، سالن پذیرایی، بالکن و … قابلیت اجرا دارد. و باید فضا از نظر شرایط برای آن آماده سازی شود.
گام دوم
بعد از انتخاب محیط مناسب، نوبت به انتخاب گل و گیاه می رسد؛ هر چند که انتخاب این گیاهان، کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. ولی باید آب و هوا، میزان نور، گرد و غبار و … محل زندگی خود را در نظر داشته باشید. مثلا اجرای فلاورباکس در تهران با شهرهای دیگر متفاوت خواهد بود. تهران از نظر آب و هوا معتدل است ولی شهرهای شمالی، آب و هوای مرطوب دارند. اگر در مورد این موضوع، اطلاعات کافی ندارید، میتوانید از فروشندگان و افرادی که تجربه کافی در این زمینه دارند، مشورت بخواهید. ضمن آنکه انتخاب نوع خاک نیز با گل و گیاه شما ارتباط مستقیم دارد.
گام سوم
انواع فلاورباکس را میتوانید در جنسهای مختلف چوبی، بتنی، سنگی، ترکیبی، چوب پلاست و .. تهیه کنید. این محصولات از فروشگاههای معتبر در این زمینه قابل خریداری هستند. حتی میتوانید جعبه گل خود را بسازید. نکته قابل تامل در هنگام خرید و یا ساخت فلاورباکس، دقت به مقاومت بدنه، ضد آب بودن آن و داشتن سوراخ زهکش است. زهکشی مناسب در سالم ماندن و رشد گیاهان تاثیر بسیار مهمی دارد.
گام چهارم
پس از طی کردن این مراحل، نوبت به کاشت گیاهان می رسد. بعد از ریختن مقداری مخلوط آب و خاک، میتوانید گیاهان مورد نظر را بکارید. و آبیاری آن را با دقت بررسی کنید. هر چقدر مراقبت بیشتری انجام دهید، گل و گیاه شما همان اندازه سالم خواهند ماند.
انواع فلاورباکس از نظر نصب و مدل
با دانستن مراحل اجرای فلاورباکس بهتر است انواع فلاورباکس از نظر نصب را نیز معرفی کنیم. فلاورباکسها را میتوانید صورت زمینی، دیواری و آویز خریداری نمایید. که در ادامه ویژگیهای هر یک را بررسی میکنیم:
زمینی
فلاورباکس زمینی فلاورباکسی است که به جایی متصل نمی شود. و در هر جایی بر روی زمین قرار می گیرد؛ در واقع نصب خاصی ندارد و تنها چیدمان می شود. این فلاورباکس در هر اندازه، شکل و ابعادی قابلیت پیادهسازی دارد. بیشترین تنوع شکل، متریال، ابعاد و میزان کاربرد مربوط به باکس های زمینی است.
دیواری
در فضاهای داخلی مانند داخل منزل، کافی شاپ و … معمولا از فلاورباکس دیواری استفاده می شود. از آنجاکه فلاورباکس دیواری بر روی هر دیواری قابل نصب است، فضای کمی اشغال می کند. و حتی به جای گرین وال می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. علاوه بر آن فلاورباکس دیواری در طراحی فضای شهری نیز قابل استفاده است.
آویز
انواع فلاورباکس آویز در دو دسته قرار می گیرند. دسته اول فلاورباکس های دارای قلاب یا نرده ای هستند. که بر روی جان پناه پنجره، تراس، بالکن یا ایوان قابل نصب هستند. و به راحتی انواع گیاهان در آنها کشت می شود.
برای آشنایی بیشتر با فلاورباکس آویز می توانید مقاله “فلاورباکس نرده ای” را مطالعه نمایید.
گروه دوم شامل تمامی فلاورباکس هایی هستند که با استفاده از قلاب و بند از سقف آویز می شوند. این نوع از فلاورباکس در طراحی های کلاسیک اروپایی و دکوراسیون مدرن جدید طرفداران زیادی دارد. فلاورباکس آویز به صورت معلق از سقف آویزان است و جذابیت خاصی به محیط میبخشد. البته در اجرای آن، باید مقاومت سقف را بررسی کنید.
کاربرد فلاورباکس در کجاست؟
فلاورباکس در محیطهای بسیار زیادی کاربرد دارد. اگر شما هم علاقمند به اجرا و نصب فلاورباکس هستید، بیایید نگاهی به کاربرد آن بیندازیم.
دکوراسیون داخلی و خارجی منزل
فلاورباکس در طراحی داخلی منزل مثل سالن پذیرایی، اتاق خواب، آشپزخانه و … کاربرد زیادی دارد. و باعث زیباتر شدن محیط داخلی منزل میشود. اگر نگهداری گلها در داخل منزل برای شما سخت است، میتوانید در محیطهای بیرونی منزل مانند راه پله، پشت بام، بالکن، تراس و … آن را پیادهسازی کنید. استفاده از فلاورباکس در منزل به خصوص برای پرورش سبزیجات خانگی کاربرد زیادی دارد.
دکوراسیون فضای شهری و اماکن عمومی
شاید تصور کنید که کاربرد فلاورباکس در منزل خلاصه میشود، در حالی که این گونه نیست. اگر هنگام قدم زدن در خیابان، به محیط اطراف خود با دقت نگاه کنید. جعبههای گل یا همان فلاورباکسهای انبوهی را مشاهده خواهید کرد. در پیاده رو، داخل پاساژها، کافیشاپها، روگذرها و … انواع فلاورباکسهای مختلف وجود دارد. معمولا جنس فلاورباکس استفاده شده در امکان عمومی بتنی است که مقاومت بسیار بالایی دارد. این روش جایگزین بسیار خوبی برای کاهش چمن در سطح شهر است. چمنها به آبیاری زیادی نیاز دارند و حتی در خیلی از موارد، باعث هدررفت آب می شوند. اما فلاورباکسها به آبیاری کمتری نیاز خواهند داشت.
دکوراسیون محیطهای تجاری و اداری
شاید در بانکها، بیمارستانها و شرکتهای عمومی و خصوصی، نگاهتان به فلاورباکسهای مختلف بیفتد. امروزه برای جلب رضایت مشتری، زیباتر کردن دکوراسیون و افزایش اکسیژن و حس مثبت در محیطهای اداری و شرکتهای دولتی و خصوصی، از فلاورباکس استفاده می شود. در خیلی از موارد نیز از فلاورباکسها برای جدا کردن فضاها از یکدیگر به کار می روند.
در این مقاله مراحل اجرای فلاورباکس و نکات مهم درباره آن را بررسی کردیم. همچنین انواع فلاورباکس از نظر نصب و ساختار را نیز توضیح دادیم. نظر شما در مورد اجرا و نصب فلاورباکس چیست؟ ممنون که تا آخر این مقاله همراه ما بودید.
برخی پروژه های اجرا شده
آدرس: تهران – نیاوران
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۳
معمار: مهندس عضدی فر
مساحت پروژه: ۱۸۰ متر مربع
آدرس: قم
تاریخ اجرای پروژه: ۱۳۹۱
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۱۶۰ متر مربع
روف گاردن محوطه جنوبی ایرانمال
آدرس: تهران
تاریخ اجرای پروژه: 1397
نوع پروژه: تجاری - تفریحی
مساحت پروژه: 2000 متر مربع