روف گاردن تالار فوکوئوکا در ژاپن پاسخی به یک نیاز عمومی
تالار فوکوئوکا ACROS Fukuoka یک مرکز تبادل بین المللی فرهنگی و اطلاعاتی است که در شهر فوکووکا در کشور ژاپن قرار دارد.ساختمانی زیبا که در سال ۱۹۹۵ میلادی بر اساس طرحی از معمار آرژانتنی امیلیو آمباز (Emilio Ambasz) ساخته شده است. در مورد پیشینه معمار این ساختمان می توان به ۲ نکته مهم در سابقه کاری وی اشاره نمود. امیلیو آمباز طرا ح بوستان گیاهشناسی سن آنتونیو و همچنین مدیر موزه هنر مدرن نیویورک به مدت ۶ سال بوده است.
تالار فوکوئوکا در ژاپن دو وجه و نمای کاملا متضاد را به نمایش گذاشته است. در یک سمت نمای شیشه ای یک ساختمان اداری و از سویی دیگر یک سقف سبز و تراسهایی عظیم با انبوهی از گیاهان که با پارک روبروی ساختمان پیوند خورده است. پارک روبروی بنا نقشی بسیار مهم در طراحی این ساختمان ایفا نموده است. ایده طراحی این بنا، با توجه به نیاز شهر فوکووکا به یک ساختمان بین المللی فرهنگی و همچنین تنها موقعیت مناسب برای احداث آن در زمینی که تنها پارک باقی مانده در مرکز شهر بود، در ذهن معمار شکل گرفت.
معمار تصمیم گرفت با تصرف بخشی از زمین های پارک جهت جانمایی ساختمان، فضای سبز از بین رفته را دوباره ایجاد کند و بدهی بنا به پارک و فضای سبز شهری را به این ترتیب بازپس دهد.
این ایده سبب ساخت بنایی شد که اگرچه با دارا بودن یک سالن ارکستر سمفونیک و دفاتر ، فروشگاهها، اتاقهای تمرین و … ساختمانی اداری فرهنگی و بسیار پویاست ولی در تراسهای آن بیش از ۳۵۰۰۰ گیاه از ۷۶ گونه مختلف در حال زندگی هستند. سقف سبز و تراسهای روف گاردن تالار فوکوئوکا علاوه بر ایجاد منظری زیبا در پارک شهر، مصرف انرژی ساختمان را با ایجاد ثبات در دمای داخلی ساختمان، کاهش داده و از سویی دیگر با جذب آب بارانهای فراوانی که در ژاپن می بارند، نیاز آبی گیاهان را برطرف می کند و همچنین مکانی بای زندگی و ادامه حیات پرندگان و حشرات فراهم اورده است.
امیلیو آمباز به عنوان یک معمار پیشگام با انتقال یک پارک شهری به روف گاردن یک ساختمان عمومی و پیوند دادن روف گاردن و بنا با پارک شهری یک راه حل بسیار جدید و قدرتمند برای حل معضلات شهری ارائه نموده است. سازشی میان میل به توسعه شهری و استفاده سود آور از زمین و پاسخ به نیاز های عمومی شهروندان در استفاده از بنا و بهره مندی از فضای سبز
نام پروژه: روف گاردن تالار فوکوئوکا ACROS Fukuoka
مکان: ژاپن
طراح:امیلیو آمباز ( Emilio Ambasz )
تاریخ اجرای پروژه: ۱۹۹۵
نوع پروژه: فرهنگی