طراحی روفگاردن
یکی از مهمترین و اصلی ترین خدمات شرکت اسپینگر به مشتریان، تهیه و ارائه طرح روف گاردن است. طراحی روف گاردن در مجموعه اسپنگر توسط معماران منظر و با همکاری مهندسین سازه، تاسیات مکانیکی و الکتریکی صورت گرفته و در فرآیند طراحی، طراحان سعی دارند تا به بهترین نحو خواسته های شما را برآورده سازند. بصورت معمول در فرآیند طراحی روف گاردن مراحل زیر توسط کارشناسان اسپینگر صورت گرفته که با شما در میان خواهیم گذاشت.
گام اول : بررسی وضعیت موجود
گام اول در طراحی روف گاردن ، بررسی وضعیت موجود است. در این مرحله طراح با استفاده از نقشه های موجود و یا پس از بازدید و برداشت وضعیت موجود بام و بنا، اقدام به بررسی و تحلیل وضعیت و شرایط بنا می کند. در این مرحله طراحان ضمن بررسی وضعیت موجود بام یا تراس، وضعیت همجواری ها، جهت قرار گیری ساختمان، وضعیت سازه ساختمان، تاسیسات الکتریکی، سیستمهای تخلیه آب باران و تاسیسات آبرسانی و … ساختمان را نیز بررسی می کنند. در صورتی که ساختمان در حال ساخت بوده و یا ساخت آن شروع نشده باشد نیز، طراحان موارد یاد شده را توسط نقشه ها چک نموده و نکات مهم را ضمن مشاوره با معمار و سایر طراحان ساختمان بررسی می کنند.
گام دوم : لکه گذاری و ارائه ایده های اولیه
دومین گام در طراحی روف گاردن ، بررسی ایده های اولیه و لکه گذاری است. در این مرحله، طراح پس از بررسی و تحلیل شرایط بام و پروژه (سازه، معماری، تاسیسات و …) اقدام به لکه گذاری های اولیه نموده و فرایند ایده پردازی و تحلیل را آغاز می کند. در هنگام لکه گذاری، طراح سعی می کند تصمیم گیری در مورد موقعیت کلی کاربری های مختلف مانند مسیرها، باغچه ها، سایه بان و … و نوع ارتباط میان آنها را نهایی کرده و این موقعیت ها را بصورت لکه های رنگی روی نقشه علامت گذاری کند.
گام سوم : تهیه نقشه های اجرایی
پس از مرحله لکه گذاری و انتخاب از میان طرحها و پیشنهادهای مختلف، فرایند طراحی روف گاردن وارد مرحله دیگری شده که باید نقشه های دقیق با قابلیت اجرایی در این مرحله تهیه شوند. نقشه هایی دقیق که شامل جزئیات و همه عناصر و اجزای لازم جهت اجرا و ساخت باشند.
نقشه های نهایی که در این گام تهیه می شوند، باید ارائه دهنده مسیرها، باغچه ها، لایه بندی ها ،سیستم های تخلیه و … بوده و در سه گروه نقشه های معماری، برق و تاسیسات مکانیکی تهیه شوند. این نقشه ها باید کاملا گویا بوده و در صورت نیاز باید به ارائه جزئیات مربوط پرداخته باشند. همچنین این نقشه ها باید علاوه بر دارا بودن ابعاد و اندازه های دقیق و گویا، نوع و مشخصات متریال مورد استفاده را نیز مشخص نموده باشند.
گام چهارم : طرح کاشت
پس از تکمیل طراحی روف گاردن و تهیه نقشه های معماری و تاسیسات، نوبت به تهیه طرح کاشت روف گاردن می رسد. برای تهیه طرح کاشت علاوه بر در نظر گرفتن شرایط اقلیمی، عمق کاشت و … توجه به شرایط خاص هر پروژه نیز الزامی است. شرایطی مانند درخواستها و علاقه مندیهای استفاده کنندگان، میزان و جهت تابش خورشید، وضعیت سایه، اشراف به همسایگان و …
طرح کاشت علاوه بر اینکه باید پاسخگویی نیازهای طراح باشد، باید شامل اشکوب بندی کامل گیاهان، جانمایی، نوع و ابعاد تمام گل و گیاهان مورد نیاز جهت کاشت در هر باغچه باشد و البته باید شرایط گیاه در تمام طول سال (مانند خزان پذیری و …) و نیز در سالهای آتی را به خاطر رشد گیاهان در نظر گرفته باشد.
گام پنجم : ارائه تصاویر سه بعدی و رندرها
آخرین مرحله از طراحی روف گاردن، ارائه تصاویر سه بعدی با کمک نرم افزارهای تخصصی این کار می باشد. رندرها و تصاویر سه بعدی در ارائه تصویر و برداشت دقیق و گویا از طرح بسیار مفید هستند. این تصاویر علاوه بر اینکه طراحان و کارفرمایان را در رسیدن به خواسته ها و ایده های خود یاری می دهند، الگوی و راهنمایی بسیار مناسب برای تیم های اجرایی به حساب می آیند تا درک و تصور دقیق تری از نقشه های اجرایی داشته باشند.